Başkan Çalışkan, Görevdeki 1 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Çalışkan, Görevdeki 1 Yılını Değerlendirdi

Başkan Çalışkan, Görevdeki 1 Yılını Değerlendirdi

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, görevdeki bir yıllık sürede yapılan çalışmaları düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

15.04.2015 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, görevdeki bir yıllık sürede yapılan çalışmaları düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın yanı sıra AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ile bazı belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Vatandaşlarımızın bizlere olan inancını ve desteğini asla boşa çıkarmadık. belediye olarak gerek kamu yatırımlarının gerekse belediye hizmetlerinin hayata geçirilmesi için bütün kamu kurumlarımızla, bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla, vatandaşlarımızla hep birlikte omuz omuza vererek bu kadim şehri en iyi seviyelere getirme gayretindeyiz.Halka hizmet Hakk'a hizmet anlayışı ile çıktığımız bu kutlu yolda, hükümetimiz başta olmak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan Bey'e, Milletvekilimiz Mevlüt Akgün Bey'e Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, esnafımıza, vatandaşımıza kısacası bu şehrin gelişmesi ve büyümesi adına katkı sağlayan, destek olan ve hizmet eden herkese gönülden teşekkür ediyorum. Millete hizmet adına çıktığımız bu yolda her zaman diyoruz ki "Durmak Yok Hizmete Devam" dedi.

PİRİ REİS VADİSİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çalışkan, projesi Karaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve TOKİ tarafından 20 Ocak'ta ihalesi gerçekleştirilen, Karaman'ın en prestijli projelerinden olan Piri Reis Vadisi projesinde ilk etap çalışmaları başladı. Yine Karaman'ın en büyük tarihi alan düzenlemesinden gerekli bütün prosedürler çözülmüş durumdadır. Belediyeye devri gerçekleşen eski devlet hastanesi yıkımına başlandı. Tarihi Karaman Kalesi ve Aktekke Cami arasındaki meydan düzenlemesi kapsamında bütün tarihi doku korunacak "diye konuştu.

TAŞKIN SUYU ÖNLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Taşkın suyu önleme projesine de değinen Çalışkan, "Mücavir alan sınırları içerisinde kamulaştırmaları Karaman Belediyesi tarafından yapılan Taşkın Suyu Önleme Projesi kapsamında, Devlet Su İşleri ile birlikte yürütülen proje kapsamında, Gödet Barajı ve Mut yolu arasında bulunan dere yatağı içerisinde bir kanal inşa ediliyor. Kanal çevresinde, yeni mesire alanları, yürütüş yolları, sosyal tesisler oluşturulacak" dedi.

YENİ ÇEVRE YOLU KARAMAN'A HAYAT VERECEK

Yeni çevre yolunun Karaman'a hayat vereceğini belirten Çalışkan, "Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çevre yolu projesi sayesinde 11 kilometrelik çevre yolu temeli geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ulaştırma Denizcilik ev Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımları ile atıldı. Konya-Karaman girişinden başlayarak sırası ile Mut Kavşağı, Urgan, Ereğli yolu ve tekrar Konya-Karaman girişine bağlanacak olan çevre yolu Karaman'ı tamamen çevreleyecek. Modern kavşaklara ve viyadüklere sahip olan yeni çevre yolunun hizmete girmesi ile Karaman ulaşım konusunda adeta çağ atlayacak. Yapılacak olan yeni alt ve üst geçitlerle ulaşım daha güvenli hale gelecek. Bu çalışmalar kapsamında ise Larende, Sümer ve Yenişehir Mahallelerinin kent merkezine bağlantı kuracağı Gökkuşağı Yüzme Havuzu, Makro Market yanı üst geçit çalışmalarında sona yaklaşıldı. Ayrıca Kemal Kaynaş Stadyumu yanından batıp, Buğday Pazarı civarından çıkacak olan alt geçit sayesinde bu mahalleler hayat bulacak. 100. yıl caddesi üzerinden ve tren rayları üzerinden karşıya geçişler daha güvenli hale gelecek" diye konuştu.

HER MUSLUKTAN TATLI SU AKACAK

Tatlı su çalışmalarında da sona yaklaşıldığını belirten Çalışkan, "Devlet Su İşleri ile birlikte yürütülen proje bu yıl içerisinde tamamlanacak diyen Çalışkan,"İbrala Barajı'ndan gelip Tokiler civarında depolarda toplanan su, burada gerekli arıtma işlemleri gerçekleştirilerek şehir içi içme suyu şebekelerine verilecek. Bu sayede vatandaşlar daha sağlıklı ve daha kaliteli içme suyuna kavuşacaklar" ifadelerini kullandı.

TOKİ İŞÇİ KONUTLARI YAPACAK

TOKİ tarafından Karaman'a işçi konutları yapılacağını da söyleyen Çalışkan, "Organize Sanayi Bölgesinde çalışan, özellikle il dışından gelen işçilerin şehir merkezinde ikamet edebilmesi için hazırlanan İşçi Konutları Projesi ihalesi TOKİ tarafından 8 Nisan'da bir bölümü gerçekleştirildi. İlk etapta 428 konutun yapılacağı proje kapsamında 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, alışveriş merkezleri, spor alanları ve sosyal tesisler bulunacak. Bu proje nüfusun ve ekonomik hareketliliğin artmasını vesile olacak" şeklinde konuştu.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKI'NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı yapılan protokolle belediyeye devredildiğini ifade eden Çalışkan, "Projesi İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalar başladı. Park içerisinde suni gölet, yürüyüş yolları, kamelyalar, piknik alanları, seyir terasları, çocuk oyun grupları kafeteryalar spor alanları bulunacak. Parkın bir kısmı bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine açılacak. Karaman Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına yakışır modern bir parka kavuşmuş olacak" dedi.

MAHALLELER SEMT SPOR SAHALARI YAPILIYOR

Mahallelere semt spor sahaları yapıldığını vurgulayan Çalışkan, "Kentte yaşayan vatandaşların, rahatlıkla spor yapabileceği alanlar oluşturuluyor. Tapduk Emre, Mümine Hatun, Hürriyet, Başakşehir ve Çeltek Mahalleleri'nde 3 Mini Futbol Sahası, 3 Basketbol Sahası, 1 Voleybol Sahası yapılacak. Semt spor sahaları bu yıl içerisinde hizmete sunulacak" ifadesini kullandı.

Yapılan diğer çalışmalardan da kısaca bahseden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, itfaiyenin yeni hizmet binasında hizmet vermeye başladığını, şehrin önemli caddelerinde estetik ve modern hale getirildiğini, 10 bin metre yağmur suyu ve kanalizasyon hattının döşendiğini, temizlik işlerine alınan araçlarla yüzde 40 tasarruf sağlandığını, mezarlık hizmetlerinin aralıksız sürdüğünü, bakıma muhtaç 61 vatandaşa evlerinde hizmet verilmesinin yanında 150 kişiye günde iki öğün yemek verildiğini ve hayır çarşısında yoksul vatandaşların bütün gıda ihtiyacının karşılandığını sözlerine ekledi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çalışkan, Görevdeki 1 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement