Başkan Akyürek'ten Kadınlara Müjdeli Kutlama - Son Dakika
Yerel

Başkan Akyürek'ten Kadınlara Müjdeli Kutlama

Başkan Akyürek\'ten Kadınlara Müjdeli Kutlama

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, bu günün sorunlarla, acılarla değil umut, heyecan ve iyimserlikle kutlandığı bir dünya diledi.

07.03.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, bu günün sorunlarla, acılarla değil umut, heyecan ve iyimserlikle kutlandığı bir dünya diledi.

Dünya Kadınlar Günü'nü her yıl kadınlara bir eser armağan ederek kutladıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, bu yıl 8 ilçeye yapılacak hanım lokallerinin de müjdesini verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Hayat müşterektir. Kadın ve erkek, bu temel hakikatin iki ayrı tamamlayıcısıdır. Kapitalist mantık içerisinde kadını nesneleştirme çabalarının zirveye ulaşması, kadın gerçeğini bizatihi yaralayan, örseleyen bir durum olarak ortadadır. Ama bu yetmezmiş gibi kadına yönelik her çeşit şiddet, aşağılama ve ayrımcılık örnekleri ne yazık ki sarsıcı ve kötü bir gerçek olarak sürekli dünya gündeminde. Kadının, çocuğun kendini çaresiz hissettiği bir dünya, zalim bir dünyadır. Temennimiz; yeryüzünde insanların cinsiyetinden, dilinden, renginden dolayı hiçbir ayrıma muhatap olmaması, yaratılmışların en şereflisi olarak hak ettiği değeri bulmasıdır" dedi.

-8 İLÇEYE HANIMLAR LOKALİ YAPILACAK-

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Dünya Kadınlar Günü'nü her yıl kadınlara bir eser armağan ederek kutladıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, 8 ilçeye yapılacak Hanımlar Lokalinin müjdesini verdi. Akyürek, " Geçmiş yıllarda hanım lokalleri, mesleki eğitim merkezleri, Kadın ve Aile Destek Merkezi, KOMEK Satış Merkezleri gibi onlarca eserin açılışını yaparak kutladığımız Dünya Kadınlar Günü'nde bu yıl da 8 ilçemize yapacağımız hanım lokallerinin müjdesini vermek istiyorum. Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli ve Ilgın ilçelerimizde hayata geçireceğimiz hanım lokallerinin ihaleleri yapıldı. Karapınar ilçemize yapılacak hanımlar lokali ihale aşamasında. Çumra ve Seydişehir'e yapılacak lokallerin ise ihale ilanı süreci devam ediyor. Yaptığımız bu çalışmalarla kendine daha çok güvenen, anneliğin, kadın olmanın, meslek sahibi olmanın önemini kavrayan kadınların ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz. Böylece toplumsal barış ve huzura, mutlu aile yapısına hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün sorunlarla, acılarla değil; umut, heyecan ve iyimserlikle kutlandığı bir dünya dileğiyle bütün annelerimize ve genç yaşlı bütün hanımefendilere saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akyürek'ten Kadınlara Müjdeli Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement