Başkan Akyürek'in Belde Ziyaretleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Akyürek'in Belde Ziyaretleri Devam Ediyor

Başkan Akyürek\'in Belde Ziyaretleri Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Yeni Büyükşehir Yasası’nın ilçe, belde ve köylere kazanımlarını anlatmak üzere gerçekleştirdiği belde ziyaretleri devam ediyor.

17.01.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Yeni Büyükşehir Yasası'nın ilçe, belde ve köylere kazanımlarını anlatmak üzere gerçekleştirdiği belde ziyaretleri devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir rekora imza atarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, daire başkanları ve AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ile birlikte Beyşehir'in Karaali, Yenidoğan, Doğanbey, Emen, Sevindik, Sadıkhacı, Gökçimen, Bayafşar, Esence, Üstünler, Üzümlü, Huğlu, Kayabaşı, Akçabelen, Adaköy, Yeşildağ, Kurucuova, Gölyaka beldelerini bir günde ziyaret etti. Bugüne kadar Konya'nın 90 beldesini ziyaret eden Başkan Akyürek, yeni yerel yönetimler reformunun Konya'da ilçe ve beldeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermek içir fırsat olduğunu vurguladı. Yeni yasanın uygulamaya başlamasının ardından beldelerde bulunan belediye binalarının, hizmet araçlarının ve tesislerin hizmet vermeye devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, "Buralardan bir şey alınıp götürülmeyecek. Tam tersine yatırım getirilecek. Bugüne kadar eksik kalan ne varsa onları yapmak ve ilave yeni hizmetler gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız" dedi. Belde ve köylere artık Büyükşehir sorumluğunun geleceğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya merkezin belli bir standarda ulaştığını, bundan sonra tüm köyler, beldeler ve ilçeleri de aynı seviyeye taşımaya gayret göstereceklerini dile getirdi.

LİDER ÜLKE OLMANIN YOLU HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN GEÇER

Türkiye'nin dünyada en güçlü 10 ülke hedefine ve tarihteki önemli konumuna doğru hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Akyürek, bu yürüyüşü durdurmak isteyenler olduğunu, Türkiye'nin mutlaka 2023'te dünyada en güçlü 10 ülke hedefine her alanda ulaşması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin lider ülke olabilmesinin yolunun sadece hükümetin çalışmasıyla olmayacağını belirten Başkan Akyürek, "Lider ülke olma hedefi, halkımızın çalışması, beldelerimizin çalışması, şehirlerimizin güçlenmesiyle elde edilir. Yerel yönetimler konusunda başlayan yeni sürecin amacı da bu. Daha güçlü şehirler, daha güçlü Türkiye. İnşallah yeni yerel yönetimler döneminde Konya Türkiye'nin belediyecilik merkezi ve dünyaya sunacağı model şehir konumunu daha da güçlendirecek" diye konuştu.

Gittiği tüm beldelerde yoğun ilgiyle karşılaşan ve programlara katılan tüm vatandaşların sorularını cevaplayan Başkan Akyürek, Konya'daki 168 beldenin tamamını ziyaret edecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akyürek'in Belde Ziyaretleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement