Başkan Akpınar'dan Tarık Dursun K. Mesajı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başkan Akpınar'dan Tarık Dursun K. Mesajı Açıklaması

Başkan Akpınar\'dan Tarık Dursun K. Mesajı Açıklaması

84 yaşında yaşamını yitiren ünlü yazar ve yayınevi yöneticisi Tarık Dursun Kakınç’ın ölümünün ardından yazılı açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sanat emekçileri, hele Tarık Dursun K. gibi gerçek üretkenler, ölümsüzdür” dedi.

12.08.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

84 yaşında yaşamını yitiren ünlü yazar ve yayınevi yöneticisi Tarık Dursun Kakınç'ın ölümünün ardından yazılı açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Sanat emekçileri, hele Tarık Dursun K. gibi gerçek üretkenler, ölümsüzdür" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 84 yaşında yaşamını yitiren İzmirli ünlü yazar ve yayınevi yöneticisi Tarık Dursun Kakınç'ın ölümünün ardından yazılı açıklama yaptı. Akpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bir ağustos ikindisinde, bir büyük İzmirliyi, adını taşıyan sokağıyla simgeleşen bir Karşıyakalıyı yitirdiğimizi öğrendim. Tüm okurları, dostları, yoldaşları ve hemşerileri gibi, derinden yaralı ve üzgünüm. Sanat emekçileri, hele Tarık Dursun K. gibi gerçek üretkenler, ölümsüzdür. Ölüm onlar için, fiziksel bir sondan başka bir şey olamaz. Yaşamıyla, duruşuyla, üretimindeki olağanüstü yetkinlikle, Tarık Dursun K.'ların ölümle tanımlanması olanaksızdır. Ustamızı, değerli hemşerimizi, Tarık Dursun K. ağabeyimizi, Karşıyaka ve İzmir hiç unutmayacak. Bunun nasıl başarılacağını Karşıyaka Belediyesi olarak gösterecek, hemşerimize yakışmak için, elimizden geleni yapacağız. Kuşkusuz onun böyle şeylere ihtiyacı yoktur ama yurtseverliğimiz, kentlilik kültürümüz, gelecek kuşaklara ve yeryüzüne karşı sorumluluğumuz, bunu bize bir ödev olarak yüklemektedir. Bütün bunları yaparken, en büyük gücümüz yine Tarık Dursun K. olacaktır. Büyük hemşerimizi yitirmenin üzüntüsünü, sayesinde imbatla dolan kalbimizde saklıyor, büyük umutlarımızın ateşine dönüştürüyoruz. Anısı ve yapıtları önünde saygıyla eğiliyor, İzmir'e, Karşıyaka'ya ve insanlığa baş sağlığı diliyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akpınar'dan Tarık Dursun K. Mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement