Başkan Akgün: "Acarlar Longozu'na Sahip Çıkmak Zorundayız" - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün: "Acarlar Longozu'na Sahip Çıkmak Zorundayız"

Acarlar Longozu 3’üncü Nilüfer Şenliği’nin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, longozun çok önemli bir tabiat varlığı olduğunun altını çizerek, " Hepimiz bu doğa harikası longoza sahip çıkıp ve korumak zorundayız. Acarlar Longozu’nun korunması ve tanıtılması için her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

25.05.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acarlar Longozu 3'üncü Nilüfer Şenliği'nin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, longozun çok önemli bir tabiat varlığı olduğunun altını çizerek, " Hepimiz bu doğa harikası longoza sahip çıkıp ve korumak zorundayız. Acarlar Longozu'nun korunması ve tanıtılması için her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

Sakarya ili, Kaynarca ilçesi, Turnalı Köyü'nde yer alan Acarlar Longozu'nu koruma ve tanıtma amaçlı olarak yapılan "Nilüfer Şenliği" Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un katılımıyla gerçekleşti.

ÇOK ÖNEMLİ BİR TABİAT VARLIĞI

Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin ve Kaynarca Belediye Başkanı Zeynel Özel'in de katıldığı açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kendisinin de Kaynarca ilçesi, Turnalı köyünden olduğunu hatırlatarak; "Acarlar Longozu'nun ne kadar önemli bir tabiat varlığı olduğunu çok iyi bilmeli ve bunu tüm dünyaya anlatmalıyız. Diğer doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarımız gibi ne yazık ki burasını da tahrip etmişiz. Son aldığım bilgilere göre, Acarlar Longozu'nu besleyen 2 dere de kirlenme gözlendiğini öğrendik. Son derece üzücü bir gelişmedir. Bu ülkenin en üst makamından, buradaki yaşayan sizlere kadar hepimiz bu doğa harikası longoza sahip çıkıp ve korumak zorundayız" dedi.

FESTİVALLE TANITIM EN KOLAY YOL

Yapılan festivali çok önemsediğini, festivallerin tanıtımın en kolay olduğunu vurgulayan Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Festivaller ülkemizin tanıtımı, kültürümüzün ve sanatımızın tanıtımı adına en kolay yoldur. Çünkü kültür, sanat ve sporun dili, dini ırkı yoktur. Günümüzde artık doğal ve kültürel varlıkların korunması daha kolaydır. Tüm dünya kültürel ve doğal varlıklara gözünü dikmiş durumda. Doğanın, kültürün ve sanatın korunarak geliştirilmesine çevirmiş durumda. O zaman biz de Acarlar Longozu'nu korumak zorundayız. Bu festivali geliştirerek, daha geniş kitlelere ulaştırmak zorundayız. Benim ilçem Kaynarca, Büyükçekmece belediye başkanıyım. 40 yıldır bu işi yapıyorum. Bu anlamda elimden gelen her türlü katkıyı sunmaya, tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya hazırım. Mutlaka bu Acarlar Longoz Festivali'ni hak ettiği yere taşımak zorundayız. Buradan bu bölge insanının para kazanmasını da sağlamak zorundayız."

"KENDİ SERVETİMİZİ TÜM DÜNYAYA TANITALIM"

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç konuşmasında, Acarlar Longozu'nun önemine değinerek, "Dünyanın çok önemli bir servetine sahibiz. Çok değerli insanlara sahibiz. Bu ikisini bir araya getirirsek müthiş bir kaynak elde edebiliriz. ve kendi servetimizi tüm dünyaya tanıtmışta olacağız. Ben bu anlamda sizin emrinizdeyim. Hep birlikte el ele vererek kendi değerlerimizi, kendi zenginliklerimizi hep birlikte en üst seviyelere taşıyalım" ifadelerini kullandı.

"AKGÜN, KAYNARCA'NIN GURURUDUR"

Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin ve Kaynarca Belediye Başkanı Zeynel Özel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e festivale verdiği katkılardan ötürü teşekkür ederek, Akgün'ün Kaynarca'nın gururu olduğunu belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Acarlar Longozu Koruma Yaşatma ve Turizme Kazandırma Derneği tarafından şenliğe katkı sunanlara birer teşekkür plaketi verildi. Daha sonra kayıklarla longozda bir gezi düzenlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün: 'Acarlar Longozu'na Sahip Çıkmak Zorundayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement