Başkan Akaydın, "Zeytinköylülerle Gurur Duyuyorum" - Son Dakika
Yerel

Başkan Akaydın, "Zeytinköylülerle Gurur Duyuyorum"

Başkan Akaydın, "Zeytinköylülerle Gurur Duyuyorum"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilçe ve köy ziyaretlerinin ardından kent merkezinde de vatandaşlarla bir araya gelmeye başladı.

03.03.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilçe ve köy ziyaretlerinin ardından kent merkezinde de vatandaşlarla bir araya gelmeye başladı.

Kent merkezindeki ilk ziyaretini Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'ne yapan Başkan Akaydın, daha sonra Ermenek ve Konuksever mahallelerinde halkla buluştu. Şirinyalı'daki semt pazarına da uğrayan Başkan Akaydın, esnafa 'hayırlı işler' dileğinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Zeytinköy'e yaptığı konuşmada, Antalya'nın gözü en tok insanlarının bu mahallede yaşadığını belirterek, "Çok cana yakınsınız, geçim zorluklarına rağmen yüzlerinizden gülücük eksik olmuyor. Sizleri hep örnek veriyor ve sizlerle gurur duyuyorum" dedi. Muratpaşa ve Konyaaltı ile övündüklerini ifade eden Başkan Akaydın, ancak özellikle Muratpaşa'daki bazı mahallelerin sahilin nimetlerini henüz kucaklayamadığını kaydetti.

beş yılda borçların yarısını ödemelerinin yanı sıra 700 milyon liralık da yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Akaydın, kanalizasyon bağlantısını da yüzde 92'ye çıkardıklarını anlattı. Çoğunluğu bu bölgeye olmak üzere 45 kilometre yağmur suyu drenaj hattı inşa ettiklerini anlatan Başkan Akaydın, "Artık her yağmur yağdığında sel sularıyla karşılaşmıyorsunuz. Antalya tarihinin en büyük asfaltlamasını yaptık. Antalya'nın içme suyu şebekesi 800 kilometre yenilendi. 2060 yılına kadar su problemi olmayacak. Kızılırmak, Aşık Veysel caddeleri yenilendi. Ara sokaklar Büyükşehir'in yükümlülüğünde değil" diye konuştu.

Antalya'yı yeni bir belediyecilik anlayışı beklediğini anlatan Başkan Akaydın, halka dokunan yatırımları çok önemsediğini belirterek, "Günde 33 bin çocuğumuza süt dağıtıyoruz. 5 bin 500 çocuğa kahvaltı veriyoruz. Sanayi çıraklarımızı barındırıyor, yedirip içiriyor, kültür eğitimi veriyoruz. Hasta ve hasta yakınlarına bakımevi açtık. Üniversite öğrencilerine yurt yaptık. İlk kreşimizi yaptık. Evde bakım hizmetimiz devam ediyor. 2,5 milyon vatandaşımıza sıcak AŞ götürdük. İnsana dokunan sayısız projemiz var" dedi.

Rant projeleriyle övünmediklerin belirten Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Biz belediyecilikte yandaş zengin etmedik, candaşa hizmet götürmeye çalıştık. Oğullarını, yeğenlerini, damatlarını, dünürlerini değil, halkını zengin etmeye çalışan insanları sandıktan çıkarmanız gerekiyor. Size karşı bir mahcubiyetim var. Bu bölgedeki belediye hisselerinin üzerinde haciz olduğu için tapuları veremiyoruz. Bu haciz benim dönemimde olmadı. Bu borçları ben edinmedim. Ama ben kaldırmayı başaramadım. Mahkeme 10 gün sonra bu konuda kararını verecek. Ben de sizin gibi heyecanla bekliyorum. Tapular sizin annenizin ak sütü gibi hakkınız. Bana inanın, güvenin." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akaydın, 'Zeytinköylülerle Gurur Duyuyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement