Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar'a - Son Dakika
Güncel

Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar'a

Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar\'a

'Basın Özgülüğü Ödülü'nü alan gazeteci ve yazar Can Dündar, "Öğrendiğimde çok mutlu oldum ve gurur duydum." dedi.

23.07.2015 13:29  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen törende 'Basın Özgülüğü Ödülü'nü alan gazeteci ve yazar Can Dündar, "Öğrendiğimde çok mutlu oldum ve gurur duydum" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmeye çalışılan ve bu yıl dördüncüsü verilen 'Karşıyaka Basın Özgürlüğü Ödülü' sahibini buldu. Merakla beklenen ödül, MİT TIR'larıyla ilgili yaptığı haberler sonrası çok tartışılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verildi.

"GURUR DUYDUM"

Karşıyaka Basın Özgürlüğü Ödülü'nün kendisine verileceğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ifade eden gazeteci ve yazar Can Dündar, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Karşıyaka Belediyesi Basın Özgürlüğü Ödülü'nün şahsıma verileceğini öğrendiğimde çok mutlu oldum ve gurur duydum. Benim için oldukça anlamlı bir ödül. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Gazeteciliğin, toplumu aydınlatmaya yönelik kutsal bir meslek olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Dündar'ın basın ve ifade özgürlüğü için verdiği mücadelenin tüm gazetecilere örnek olmasını diledi. Akpınar, "Gazetecinin görevi halka gerçekleri duyurmaktır. Can Dündar da bu temel görevi yerine getirmeye çalışan önemli bir gazeteci ve yazar. Amacı doğru bilgi aktarmak olan kalemler özgür olmalı ve susmamalı. Türkiye'de basına uygulanan baskıların artık durdurulmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖDÜLÜN CAN DÜNDAR'A VERİLMESİ ÇOK ANLAMLI"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise şöyle konuştu:

"Gazeteciler hiçbir baskıya maruz kalmıyorlarsa, düşüncelerini bilgilerini özgürce paylaşabiliyorsa basın özgürlüğünden ve demokrasiden söz edilebilir. Ülkemizde artan baskılar, cezalar, sendikal haklara ilişkin sorunlar, medya kuruluşlarına sansür ve yasaklamalar var. Can Dündar yılın en önemli haberinden birine imza attı. Karşıyaka Belediyesi Basın Özgürlüğü Ödülü'nün Can Dündar'a verilmesini çok anlamlı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement