Başıboş Gezen Hayvan Sahiplerine Ceza - Son Dakika
Yerel

Başıboş Gezen Hayvan Sahiplerine Ceza

Başıboş Gezen Hayvan Sahiplerine Ceza

Karacabey Belediyesi başıboş gezen hayvanları bir alanda topluyor.

06.07.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediyesi başıboş gezen hayvanları bir alanda topluyor. İlk defa hayvanını almaya gelene ceza yokken, tekrarı halinde ise tutanak ve cezai işlemle hayvanlar iade ediliyor.

Karacabey'in yazlık tatil bölgesi Yeniköy'de adeta kanayan yara olarak anılan başıboş ineklerle ilgili yıllarca türlü yöntemler denense de sonuç alınamadı. Köylü, tatilciler ve yerel yönetim sürekli karşı karşıya geldi. Yıllardır çözülemeyen soruna Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, çareyi buldu. Olumlu sonuçlara sebep olan uygulama da kararlı olduklarının altını çizen Özkan, "Yeniköy'de oluşturulan ortak bir alanda toplanan hayvanlar, sahiplerine ilk seferde cezasız tekrarı halinde ise tutanak ve cezai işlem ile iade ediliyor. Söz konusu hayvanın tekrar şehir içinde bir bölgede yakalanması halinde ise her defasında katlanan bir ceza uygulaması söz konusu. Kabahatler kanunu çerçevesinde hayata geçirilen uygulamadan vatandaş ise son derece memnun" dedi.

Yeniköy'de belediye ekiplerince kurulan bir timin sadece bu konuda görev yaptığını belirten Başkan Özkan, kararlı olduklarını vurgulayarak hayvan sahiplerinin bu konuya duyarlı olması çağrısını bir kez daha yineledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başıboş Gezen Hayvan Sahiplerine Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement