Başhekim Çınar'dan İshal Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Başhekim Çınar'dan İshal Uyarısı

Başhekim Çınar\'dan İshal Uyarısı

Manavgat Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Çınar, yaz aylarında çocuklarda görülen ishal vakalarının en önemli sebebinin gıdaların sıcak havada kolay bozulmaları ve hijyen olduğunu belirterek anne ve babaları uyardıManavgat Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Çınar, çocuklarda görülen ishal vakalarının salgın olarak değerlendirmemek gerektiğini belirterek, "Her yaz ortaya çıkan bu ishal vakaları özellikle bebekleri çok etkiliyor, halsiz bırakıyor hatta bazen şoka kadar giden vakalar oluyor.

27.06.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Çınar, yaz aylarında çocuklarda görülen ishal vakalarının en önemli sebebinin gıdaların sıcak havada kolay bozulmaları ve hijyen olduğunu belirterek anne ve babaları uyardı

Manavgat Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Çınar, çocuklarda görülen ishal vakalarının salgın olarak değerlendirmemek gerektiğini belirterek, "Her yaz ortaya çıkan bu ishal vakaları özellikle bebekleri çok etkiliyor, halsiz bırakıyor hatta bazen şoka kadar giden vakalar oluyor. Bu olayın önüne geçilebilmesi için bizim tavsiyemiz hijyene çok dikkat edilmesidir" dedi.

Özellikle yaz aylarında gıda hijyenine dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Başhekim Çınar, yiyeceklerin güvenilir bir yerden alınması ve taze olmasına mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Dondurmadan kaynaklı ishal vakaları ile de karşılaştıklarını belirten Başhekim Çınar, "Bir şekilde elektrik kesildiği zaman dondurmalarda bakteri üretimi oluyor. Dondurmalar sütlü ürünler olduğu için bir takım bakteriler üreyebiliyor. Bunun için aldığımız dondurmanın nerede nasıl üretildiğine, eğer hazır dondurma ise üretim tarihine dikkat etmemiz gerekir" dedi.

İçilen suyun da önemli olduğunu söyleyen Manavgat Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Çınar, suyun güvenilir bir yerden alınması, imkan yoksa suyun mutlaka kaynatıldıktan sonra kullanılması gerektiğini ifade etti. İshalin bazen çocuklarda çok ciddi durumlara yol açabildiğini dikkat çeken Başhekim Çınar, çocuklarda ishal vakası görüldüğünde mutlaka aile hekimine götürülmesi konusunda anne ve babaları uyardı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başhekim Çınar'dan İshal Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement