Başbuğ: TSK'ya Zulüm Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Başbuğ: TSK'ya Zulüm Yapılıyor

Başbuğ: TSK\'ya Zulüm Yapılıyor

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tutuklu olan askerleri ve asker ailelerini kastederek, "Bu insanlar eziyet çekiyor." dedi.

19.04.2014 16:23  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklu asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu'nun ülke genelinde düzenlediği Sessiz Çığlık eylemi İzmir'de de yapıldı. Eylemde konuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, tutuklu olan askerlere ve asker ailelerini kastederek, "Bu insanlar eziyet çekiyor." dedi.

"ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Askeri casusluk davasında 357 sanık olduğunu söyleyen Başbuğ, şöyle konuştu: "Bu sanıkların 316'sı asker. Burada da yine bir elektronik posta ihbarı ile başlıyor. İhbar postası Amerika'dan atılmış. Bir savcıya geliyor önce. Bu savcı bunu 1.5 yıl inceliyor. Diyor ki 'Burada bir suç yok. Ben dava açmıyorum.' Savcı değişiyor. Başka bir savcı atanıyor. Ertesi gün o savcı operasyona başlıyor. Dosyaya ne zaman girdi anlamak mümkün değil.

"BÜTÜN HAKİM SAVCILARI AYNI KATEGORİYE KOYMAYIN"

Geçen Cuma günü olan duruşmada savcı bir mütalaa veriyor. Örnek bir mütalaa. Yargının içinde bulunan bütün savcıları, hakimleri aynı kategoriye koymayın lütfen. Bu yanlış. Bunun içinde gerçekten hukuk adamı olan savcılar, yargıçlar var. İşte bunun bir örneği İzmir davasına bakan savcı. Geçen hafta diyor ki 'Sadece dijital verilerle suçlayamazsınız. Ben bu davada tutuklu olanların serbest bırakılmasını istiyorum.' 10 kişiden 5'i bırakıldı. Fakat yine anlayamıyorum. Savcı ertesi günü davadan el çektiriliyor. Bunun nedeni nedir? Bunu birinin halka anlatması gerekir."

"HUKUK FAKÜLTELERİ NEREDE"

Hurşit Tolon, Muzaffer Tekin ve Levent Ersöz'ün sadece gizli tanıkların ifadesine dayanılarak suçlandıklarını söyleyen İlker Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece gizli tanık ve dijital verilere dayanarak insanlar suçlanamaz, cezalandırılamaz, mahkum edilemez. Bunlara lütfen hukuk fakülteleri de ses çıkartsın. Nerede hukuk fakülteleri? Nerede dekanları? Hiç birinin sesini duyamıyorum."

"TSK PERSONELİNE ZULÜM YAPILIYOR"

İzmir Konak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişiye seslenen seslenen Başbuğ, konuşmasını şöyle tamamladı: "Türk Silahlı Kuvveleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline zulüm yapılıyor. Dünyada hiçbir orduya bu şekilde davranılamaz. Yeter artık biraz sesinizi çıkarın. Bu ordu sizin ordunuz."

İlker Başbuğ'un konuşma yaptığı Sessiz Çığlık eylemine destek verenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı. Kocaoğlu, konuşmasının ardından İlker Başbuğ'un yanına giderek tebrik etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbuğ: TSK'ya Zulüm Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • EKREM: NAMAZ KILDIĞI, ORUÇ TUTTUĞU İÇİN FİŞLENEN,EVLADININ YEMİN TÖRENİNE LAİKLİĞE AYKIRI DİYE BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞU İÇİN GİREMEYEN ANNELERİN UĞRADIĞI ZULME SAY ÇAPULCULARIN PAŞASI.TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE ONLARCA SENE BU HALKIN ÖZEVLADINA İKİRCİKLİ MUAMELE YAPIN SONRADA KENDİNİZE BİR ZEVAL GELDİMİ YAYGARA ÇIKAR.AYIP AYIP..SAYIN BAŞBAKAN NEJAT UYGUR U EŞİYLE GATADA ZİYARET ETMEK İSTEDİĞİNDE LAİKLİĞE AYKIRI DİYE SAYIN BAŞBAKANIN EŞİNE DAHİ ARKA KAPI MUAMELESİ YAPTINIZ..O ZAMANLAR PAŞAYDIN NEDEN DEMEDİN BÖYLE SAÇMALIK OLURMU???BİZ BU HALKIN EVLADI OLARAK HALKIMIZA NASIL UCUBE MUAMELESİ YAPABİLİRZ..UTANMADAN KENDİ ÇIKARLARINIZ SÖZKONUSU OLDUMU ZULÜM GÖRMÜŞMÜŞ..UMARIM T.C. ORGANİK TÜRKLERİN HER ALANDA İDARESİNE MAZHAR OLUR..SORUNLARDA KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜMLENİR ZATEN.. 23 7 Yanıtla
  • ESKİ ASKER: BİR KIŞLAYA PAŞA GELECEK DEYİN BAKALIM NELER OLUYOR. HER GÜN SABAH 5 KALK MINTIKA BOYA BADANA NELER NELER DOĞRU DÜRÜST YEMEK BİLE YİYEMEZSİN YEDİRMEZLER ARKADAŞ 15 5 Yanıtla
  • ATAKAN: izmirde tarftarın da çokmuş o ne sayamadım 1 2 3 4 5 6 7 8 99 ... 14 5 Yanıtla
  • ATAKAN: ŞİMDİDE BİR YANDAN CHP LİDERİ DENEN O SÜMSÜK ARDINDA SENİN GİBİ BİR YARATIK NEDENSE HEP BİRLİKTE AĞIZ BİRLİĞİ YAPMIŞ GİBİ ÜNİVERSİTELERİ ARKANIZA ALMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ,HAYIRDIR YİNE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİ Mİ SOKAĞA DÖKMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ NE OLDU ARTIK DESTEK BULAMIYORMUSUNUZ DA BU GENÇLER ÜZERİNE SÜREKLİ OYNUYORSUNUZ...İÇTİĞİNİZ KANLAR YETMEDİMİ? 14 4 Yanıtla
  • insanoğlu: asıl zamanında zülmü siz yaptinız elbette size dur diyen cıktı yasasın adalet .bazı komutanların başıörtülü eşlerii var diye neler yapıldığını bu millet unutmadı. 11 6 Yanıtla
  • Emekli Kurmay Albay: zararli mantar gibi ciktin , uredin.sen degilmiydin israilde aglama duvarina gidipte aglayan.orada israil genel kurmay baskani ve mosat ile gorusen.orada tel aviv , eliat ve akabede tatil yapan.muslumanlarin kani akitilirken sen zevki sefa eden sen degilmisin.istanbulda kimlerle gizli gorusmler yaptin.1.ordun basinda iken zavalli gariban halkin gencecik subaylarina kan kusturan sen degilmiydin.k.k.k basinda iken subay ve astsubaylara ettiklerini ne cabuk unuttun.kan kusturdun .ama allahinda bir hesabi oldugunu unuttun ,4 duvar arasini boyladin.daha dur birde obur tarafta cekcen sen.. 12 2 Yanıtla
  • tahsin: secilmişi kabullen meyen zihniyet o erleri bilerek öldürdünüz magaş alan sizdiniz hanginiz 30 yıldır öldü şimdi utanmadan konuşuyorsun. pkk yı siz yaratdınız sırf secılmişi ezeriz biz olmazsak teröer durmaz basgısını kurmak icin. bizim cocuklarımızı öldürtünüz katilsiniz 9 3 Yanıtla
  • Baran DEMIRKOL: PAŞA PAŞA OKADAR DA MASUM DEĞİLLER,BU ÜLKEDE SANKİ HİÇ DARBE GİRİŞİMİ OLMAMIŞHEPSİ PÜRPAKMIŞ GİBİ DAVRANMAYALIM LÜTFEN,SANKİ BU ÜLKEDE HİÇ 28 ŞUBATLAR YAŞANMAMIŞ ÜLKE YÜZMİLYARLARCA ZARARA UĞRATILMAMIŞ,AKTÜTÜNDE MASUM ASKERLER ÖLÜRKEN GENELKURMAYDA FİLM SEYREDER GİBİ İZLEYİP KADEH TOKUŞTURANLAR HİÇ OLMAMIŞ,LÜTFEN PAŞAM ŞU ÜLKEDE 1,5 YILDIR KAN AKMIYOR,EL İNSAF DİYORUM,TABİKİ MASUMLAR AYIKLANMALI ANCAK HEPSİDE MASUM DİYEMEYİZ,MAALESEF PARALEL YAPI 28 ŞUBATÇILARIDA BIRAKTIRDI,HENÜZ BU ÜLKEDE GÖREVİ BAŞINDA ÖLDÜRÜLEN CUMHURBAŞKANININ KATİLİNİ ORTAYA ÇIKARAMAYAN BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYA,4 ÇEŞİT ZEHİR VAR AMA ZEHİRLENDİMİ BELLİ DEĞİL DİYEN PARALEL ADLİ TIPLA KARŞI KARŞIYA,ORTAYA ÇIKARILAMAYAN FAİLİ MEÇHULLER BU ÜLKEDE YAŞANDI,AMAN PAŞAAAMMM BİRİLERİNİN OYUNUNA GELMEYELİM BU ÜLKEDE HERKES HERŞEYİN FARKINDA SİZ MERAKETMEYİN,KİM SUÇLU KİM MASUM MİLLET FOTOĞRAFI ÇOK NET ÇEKİYOR SÖZÜNÜDE SANDIKTA SÖYLÜYOR...... 12 0 Yanıtla
  • hasan der: anlamadığım bu ne kuyruk acısıymış artık insan lar uyandın uyandın ... yıllarca bize laikliği açık saçık devletın laik deyıl insanın laik olduğu nu.... yılarca bayrak atatürk le korkutarak vatan millet diyerek siz askeri idareciler o sa sali yasantıyı devam etırdiniz toprakla buluşan o taze gencecik ana kuzuları için bigün toplanmadınız insanlarda yılarca maraba olarak yasadı sayenizde şaşalı yasama devri bitti.. artık yemezler 11 1 Yanıtla
  • er: Tamam da iceriye girmeden önce sen ne zulumler yaptin bu ailelere yani simdi günak kecisimi oldun 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement