Başbakanlık: Terör Operasyonlarında 34 İlde 1050 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık: Terör Operasyonlarında 34 İlde 1050 Kişi Gözaltına Alındı

Başbakanlık, IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik 34 ilde yapılan operasyonda da 1050 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

27.07.2015 18:36  Güncelleme: 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlıktan, IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğü, yurt içinde 34 ilde bu örgütlere yönelik yapılan operasyonda da 1050 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK OPERASYONLAR SÜRÜYOR"

Başbakanlık Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğü belirtildi.

PKK'YA YÖNELİK OPERASYONLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Açıklamada, "26 Temmuz 2015 tarihinde icra edilen hava harekatında PKK terör örgütünün kullandığı sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmatla vuruldu" ifadesine yer verildi.

"34 İLDE BİN 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Yurtiçinde de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince söz konusu terör örgütlerine yönelik operasyonların yürütüldüğüne işaret edilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Devam eden soruşturmalar çerçevesinde, 27 Temmuz 2015 tarihi itibariyle IŞİD terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden yasadışı faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren veya eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 34 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1050 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir."

"NATO KONSEYİ TOPLANTIYA ÇAĞRILMIŞTIR"

"Ülkemizin ulusal güvenliğine yönelik saldırılar ve terörizme karşı aldığımız önlemler hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi toplantıya çağrılmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Dışişleri Bakanlığı dost ve müttefik ülkeler ile uluslararası örgütler nezdinde gerekli girişimleri sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım gözetmeksizin karalılıkla devam edecektir."

Başbakanlık: Terör Operasyonlarında 34 İlde 1050 Kişi Gözaltına Alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakanlık: Terör Operasyonlarında 34 İlde 1050 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (51)

  • Türk: Kesin kellesini bu itlerin 53 6 Yanıtla
  • yavz: hepsini idam edelim 52 5 Yanıtla
  • engnce: Zoruna gidenin taa borusuna gitsin... Çekemeyen catlasin. Temizlik imandan gelir... 48 5 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Kuş kafalı reco seçimlerde tek başına iktidar olabilmek için nerezilliklere başvuruyor ...yazık yazık 18 27 Yanıtla
  • İslamcı: Verin gazı ölsünler 37 7 Yanıtla
  • ERBAA: EYYYY VATANDAŞ SOLDAN UZAK DURUN DİYE BURDAN HEP YAZİYORUM...BAK ANALAR,BABALAR AĞLIYOR... SURUCTA 32 GENÇ SOL BEYNAMAZLARİN YÜZÜNDEN PİSİ PİSİNE GİTDİ...GERÇİ İYİ OLDU,TERÖRE YARDİMA GİDİYORLARDİ....HAİNLİK YAPANİN ALLAH BELASİNİ BÖYLE VERİR.....DİKKAT EDİN VATANA,MİLLETE,BAYRAĞA, DİNİMİZE....ASKERİMİZE,POLİSİMİZE HEP ZARAR VERENLER SOL HAİNLERDİR...BU SOLCULARDAN YANİ....CHP VE HDP DEN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM UZAK DURUN..COCUKLARİNİZİ,YAKİNLARİNİZİ UYARİN BUNLARA YAKLASMASİNLAR..BUNLAR HAİNDİR,SARAPCİDİR,ESRARCİDİR...BUNLAR BEYNAMAZDİR...BU SOLCULAR GENELDE KRODAN,ALEVİDEN,ALEVİ KİZİLBASİNDAN,ERMENİDEN,DİNSİZLERDEN OLUSUR......BUNLARA SELAM BİLE VERMEYİN...İNANİN PİŞMAN OLMAZSİNİZ.. 26 10 Yanıtla
  • AK GENÇLİK: Neden göz altına alipta başlıyorsunuz sallandirin meydanlarda ... Kanii soyu kurusun hepsininnn..... 27 5 Yanıtla
  • türkiye : kahraman Türk Polisi 28 3 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Yalan inanın hepsi serbest bırakılır seçim reklamı yemezler oylar CHP ye MHP kalleş AKP bitti kaçamazsınız 6 24 Yanıtla
  • beterbocek: asit kuyularina atin bu vatana hainlerini 24 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement