AK Partili Belediye Başkanı Savurganlıktan Suçlu Bulundu - Son Dakika
Ekonomi

AK Partili Belediye Başkanı Savurganlıktan Suçlu Bulundu

AK Partili Belediye Başkanı Savurganlıktan Suçlu Bulundu

AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Keleş hakkında belediyeye lüks makam aracı alındığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada Keleş'in 'savurganlık' yaptığına karar verildi.

05.08.2015 07:53  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, AK Partili Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş hakkında belediyeye Audi A8L marka lüks makam aracı alındığı iddiasıyla başlattığı incelemede "savurganlık" tespitinde bulundu. Makam aracının 60 ay vade ile 978 bin TL'ye çıkan fiyatı için belediyenin bir şirketi tarafından kredi çekildiğini tespit eden kurul, etik dışı davranışa ilişkin kararı da Başbakanlık makamına bildirdi.

BELEDİYENİN BORCU VARKEN MAKAR ARACI ALDI

Geçen yıl basına yansıyan haberlerde, belediyenin 104 milyon TL borcu varken, belediye iştiraki bir şirket üzerinden makam aracı satın alınmasının kentte tepkilere neden olduğu iddiaları yer almıştı.

VADE FARKIYLA 300 BİN ARTTI

Etik Kurul, Keleş hakkında basında çıkan "Belediyenin 104 milyon borcu varken, belediyeye bağlı bir şirket üzerinden kendisine 650 bin TL değerinde makam aracı aldı" yönündeki haberler üzerine resen harekete geçti. Kurul incelemesinde belediyenin bir bankadan 3 milyon 365 bin TL kredi çektiği, 60 ay faiziyle borcun 5 milyon 151 bin TL'ye çıktığı belirtildi. Kurul, bu paranın 978 bin TL'sinin söz konusu aracın satın alınması için kullanıldığını tespit etti.

ÖZRÜ KABAHTİNDEN BÜYÜK

Yazılı savunma isteyen Kurul'a savunma gönderen Keleş, belediyenin başta kamu kurumları olmak üzere toplam 186 milyon TL borcu bulunduğunu, borçları azaltmak için çalıştıklarını ancak belediyeciliğin görev konusunun belediyenin borçlarını ödemek olmadığı prensibinden hareketle belediye yatırım ve hizmetlerinin de yürütülmesi gerektiğini söyledi. 13.9 milyon TL yatırım harcaması yapıldığını kaydeden Keleş, belediye bütçesinin 108 milyon TL olduğunu, belediyeye ait mallar üzerindeki haciz işlemlerinin kaldırıldığını vurguladı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

İddiaya konu makam aracının belediye tarafından alınmadığını veya kiralanmadığını savunan Keleş, belediye başkanı olarak sadece arazi binek tipi 2001 model Mercedes marka bir araç kullandığını anlattı. Kurul, Düzce Belediye Başkanı Keleş'in makam aracı olarak kullanmak amacıyla Audi A8L aracı, 978 bin TL tutarında yüksek bir bedelle, belediye iştiraki bir şirket üzerinden kredi kullanarak satın aldığına karar verdi.

ETİK DIŞI DAVRANIŞ

Satın alma işleminin belediyenin göreceği kamu hizmetlerini mali yönden engelleyici veya azaltıcı nitelikte olduğu belirtilen kararda, bu işlemin Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in "Savurganlıktan Kaçınma" başlıklı 17. maddesi hükmüne aykırı olduğu ve etik dışı davranıldığı tespiti yapıldı. Karar, Belediye Başkanı Keleş'e ve İçişleri Bakanlığı'na tebliğ edildi, Başbakanlık makamına bildirildi. (Kaynak:Habertürk)

Son Dakika Ekonomi AK Partili Belediye Başkanı Savurganlıktan Suçlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • hakim: Boyle mallari baskan yaparsan olacagi bu 35 0 Yanıtla
  • DİNDAR: BUNLARIN RUHUNDA VAR ÇALMAK ZEVK SEFA SÜRMEK.HALK FAKİRLİKTEN KIRILIYOR.BUNLAR BOLLUK İÇERİSİNDE YAŞIYOR.BİR DE ALDIĞI PARA YETMEZMİŞ GİBİ KREDİ İLE ALDIRIYOR BELEDİYEYE.YAZIK.ALLAH KUL HAKKINI YİYENİ ASLA AFFETMEZ. 19 3 Yanıtla
  • Öğretmen: Gün gelecek devran dönecek hesap sorulacak ,az kaldı aydınlık günler yakın, eriyolar ,bitiyolar, foyaları gün yüzüne çıkıyo,hırsız varrrrrrrrr!!!!!! 11 3 Yanıtla
  • Bir adam: Çerezciler sizi. Ak saray savurganlık değil mi? 12 2 Yanıtla
  • atatürk cu vatandaş: rahmetli ecevıtı israfci diye yuhalayip dini bütün bır akp seçmiştık.şimdi sadece şarki söylüyorum (allahım ben nerde hata yaptım .) 13 0 Yanıtla
  • k: Bütün belediyeleri mercek altına alsınlar ise gitmeden maaş alanları temizleyin 11 0 Yanıtla
  • Akepe: Bunlar çerez parası beyler sıkıntı yok yani akepeli haramzadeler için 9 2 Yanıtla
  • Kekosavar: Etik dışı ha :) o kadar yani :) 11 0 Yanıtla
  • Hırsız savar: Akp nin fıtratında va belediye başkanında cumhurbaskanına kadar... 9 1 Yanıtla
  • Haldun: Rezilsiniz halkın Parasını bu kadar harcadığınız için de asidiniz 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement