Başbakanlık Koltuğuna Ahmet Davutoğlu Oturacak - Son Dakika
Politika

Başbakanlık Koltuğuna Ahmet Davutoğlu Oturacak

AK Parti kulislerinde Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda koltuğunu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bırakacağı konuşuluyor.

23.07.2014 09:05  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda koltuğunu kime bırakacağı en çok merak edilen sorulardan biri. Konuyla kulislerde farklı isimler telaffuz edilse de Erdoğan son dönemlerde yaptığı açıklamalarla Başbakan olacak isimle ilgili ilk sinyalleri verdi.

GÜL İÇİN EN ERKEN TARİH 2015

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz akşam konuk olduğu televizyon programında AK Parti'nin geleceğiyle ilgili "Burada bir koalisyon hükümeti yok, oturmuş bir hükümet var. Bu oturmuş hükümetin içinden başbakan atanacaktır. Başbakan eğer kabinesinde herhangi bir değişiklik düşünürse, o değişiklikleri yapacaktır. Böylece hükümeti 2015 seçimlerine partisiyle götürecektir" açıklamasında bulundu.

BAŞBAKAN VE GENEL BAŞKAN AYNI KİŞİ OLACAK

Hatay mitingi dönüşü de uçakta gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, genel başkan ve başbakanın aynı kişi olması gerektiğine vurgu yaparak "Bu konuda prensip olarak benim kanaatim o. Ama öyle olması lazım. Ama öyle olmaması halinde bu bir defa yani partimize karşı zayıflatma operasyonu olur. Bu yanlış olur. Yani Burada güçlü bir başbakanın olması için güçlü bir genel başkan kendisinde olması lazım. Genel başkanın güçlü olması için de başbakanlığın onda olması lazım. Genel başkan ayrı başbakan ayrı olursa burada verimli bir çalışma yapmak mümkün değil" açıklamasında bulunmuştu.

ERDOĞAN'IN KOLTUĞUNA DAVUTOĞLU OTURACAK

Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamalar ve olası bir erken seçim ihtimaline karşı çıkması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şansını azalttı. Bu durumda Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde genel başkanlık ve başbakanlık görevini parti içinden bir isim üstlenecek. Mehmet Ali Şahin'in 3 dönem kuralına takılması, tüm gözlerin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na çevrilmesine neden oldu. Haber 7 yazarı Mehmet Acet de AK Parti kulislerinde Davutoğlu isminin ön plana çıktığına vurgu yaptı.

Başbakanlık Koltuğuna Ahmet Davutoğlu Oturacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Başbakanlık Koltuğuna Ahmet Davutoğlu Oturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • isabet: İsabet olur, haçlı devletlerinin sevmediği ama olması gereken tek isim. Kim ne derse desin, doğru bir seçim ! 19 22 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: DAVUTOGLU TÜRKIYE CUMHURIYETINE HAYIRLI OLSUN. . . GEZİ ZEKALILAR ÇAPULCU HAİNLER PKK'LILAR KOMÜNISTLER FAŞISTLER ÇETELER KUDURSUN. 10 28 Yanıtla
  • Asd: HAÇLILARIN EN SEVDİĞİ, MAŞA OLARAK KULLANARAK ORTA DOĞUNUN İCABINA BAKACAK TEK İSİM BRAVO !!! 32 6 Yanıtla
  • hasan: Eğer seçilirse. . . . . koltuğa oturacak kişi kukla olacağı için hiiç farketmez. . . . . . ama şunuda unutmayın şeçimden sonraki yeni düşmanı Abdullah GÜL olacak. . . . 21 9 Yanıtla HASAN: EMMİ. . . senin Osmanlı terbiyeli dediğin adam vatandaş derdini anlatırken ulan diyen ananıda al git adammı. . . . . 0 0
  • hakan: bence akp karsiti konusan insanlar deve kusuna benzemekte olam tiplerdir ( hani basini gomer kuma ama arka profil oldugi gibi disarda ) haberleri yok 7 23 Yanıtla HAYAT: Asıl deve kuşuna benzeyen sen ve senin gibiler. Bilmesmisin ki, Allahın da bir hesabı var. Bu kadar mazluma operasyon gayretullaha dokunmaz mı. . . 0 0
  • ferhat: sen başaramadın bu milleti savaşa sokmayı ama davutoğlu mutlaka başarır 8 tane füze atar mana yapıp savaş ilan eder artık hangi ülkeye nasipse 23 6 Yanıtla
  • MEMHET1453-MHP: AKPKK. . LI TIRRYABI BASBAKAN KOLTUGUNA IS-ITLI EL BAGDADI Hz. LERINI OTURTSUN CIHAD SERIAT HAYRINA YAKISIRDA. . . 17 7 Yanıtla utanmazlar: mhpli sen burda ak partiye laf atıyon ama farkındamısın siz cumhurbaşkanlığı seçiminde koministlerle alevilerle aynı safta yer alıyorsunuz hiçmi utanmıyorsunuz bu bahçeli gidene kadar bizim içim artık MHP kominist dönek bir partidir 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini söyledi. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 yıl içinde Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.


Advertisement