Başbakanlık: 'Kızı Zayıf aldı, Fatura Öğretmene Çıktı' Haberi Asılsız - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık: 'Kızı Zayıf aldı, Fatura Öğretmene Çıktı' Haberi Asılsız

Başbakan'ın kızı Hacer Büke Davutoğlu matematik dersinden düşük not alınca, öğretmenin sınıfının değiştirildiği öne sürüldü. Başbakanlık ise bu iddiayı yalanladı.

20.12.2014 11:34  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 9. sınıf öğrencisi kızı Hacer Büke Davutoğlu matematik dersinden düşük not alınca olan matematik öğretmenine oldu. Sınıftan alınan öğretmenin yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni görevlendirildi. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada ise bu iddianın gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

ÖĞRETMEN SINAV KAĞIDINI VERMEDİ

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok'un haberine göre Davutoğlu'nun Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 9. sınıfta okuyan kızı Hacer Büke matematik sınavından düşük not alınca, öğretmenden sınav kağıdını istedi. Araya okul müdürü de girdi. Sınav kağıdını vermeyen öğretmen, daha sonra kağıdın kopyasının alınmasına izin verdi. Bir süre sonra öğretmen sınıftan alınırken, yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni görevlendirildi.

VELİLER TEPKİLİ

Edinilen bilgilere göre öğretmenin sınıftan alınması, diğer öğrenci velilerinin de tepkisini çekti. Bazı velilerin okula gelerek değişiklikle ilgili şikayetlerini okul yönetimine ilettikleri öğrenildi. Buna karşın bazı velilere, yeni müdür yardımcısının branşının matematik olması nedeniyle kendisine bir sınıf verilmesi gerekçesiyle böyle bir düzenleme yapıldığı bilgisi verildi.

OKUL MÜDÜRÜ: KESİNLİKLE YANLIŞ BİLGİ

Telefonla ulaşılan okul müdürü Gülten Akyürek ise sert bir tavırla, "Bu konuda size bir şey söylemeyeceğim, çünkü bilgileriniz kesinlikle yanlış" deyip telefonu kapattı. Başbakanlık Basın Müşaviri Osman Sert ise, "İddia edildiği gibi sayın Başbakanımızın kızı Hacer Büke Davutoğlu'nun bir derste düşük not almasının ardından bir aile yakını ya da özel öğretmen tarafından okula gidilmesi, sınav kağıdının görülmek istenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Sınavdan sonra dersin öğretmeniyle bu yönde hiçbir görüşme yapılmamıştır. Sadece her öğrencide olduğu gibi Hacer, düşük not aldığı kağıdını görmek istemiştir ki bu da son derece normaldir" dedi.

"BABAMI İŞTEN KOVUN" DEMİŞTİ

Davutoğlu'nun "Cilvekuş" diye seslendiği kızı, henüz 9 yaşındayken dönemin Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazıp, "Lütfen babamı işten kovun" diye ricada bulunmuştu.

BAŞBAKANLIK'TAN JET YALANLAMA

Başbakanlık, bugünkü Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan "Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haberin tümüyle yalan ve iftira olduğunu açıkladı.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Başbakanımızın kızının ders durumu nedeniyle her hangi bir öğretmen hakkında idari tasarrufta bulunulması söz konusu değildir. Bu haberle ilgili gerekli hukuki işlemler yapılacak olmakla birlikte, yayın öncesinde tüm detaylar izah edilmiş olmasına rağmen yalan bir haberde ısrar edilmesi basın ahlakına, insan ve çocuk haklarına aykırıdır.

Daha önce defalarca izah edildiği ve kamuoyumuzun yakından takdir ettiği gibi Sayın Başbakan ve aile bireyleri hiç bir zaman bulundukları konuma bağlı bir ayrıcalık talebinde bulunmamıştır. Buna yıllardır tüm yakın çevreleri ve aziz milletimiz şahittir. Bu tarz haberler Sayın Başbakan ve ailesinin değil sadece bu tür yayıncılıkta ısrar eden basın kuruluşlarının itibarına zarar vermektedir" denildi.

Başbakanlık: \'Kızı Zayıf aldı, Fatura Öğretmene Çıktı\' Haberi Asılsız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakanlık: 'Kızı Zayıf aldı, Fatura Öğretmene Çıktı' Haberi Asılsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Osmanlı: Hep Siz Haklısınız Vatandaş Sahtekar Nerye Kadar????? 45 5 Yanıtla
  • Mrt: Vermeye devam edin bakalım hepimizi sürecekler bir yerlere 35 8 Yanıtla
  • gorulmustur: O okulda tanidigimin cocugu okuyor. olay aynen dogru. 33 4 Yanıtla
  • AKPLI APTİ: HELAL OLSUN , OKUL MÜDÜRÜNÜDE SÜRSEYDİN KEŞKE , BENİM BACIMA KIRIK NOT VERECEK ADAM ANASINDAN DOĞMADI. OYUMUZ HEP SİZİNLE , YETERKİ BU AMPUL SÖNMESİNÇ 9 24 Yanıtla canan: aptal apti o ampul biyerinize kaçacak az kaldı. 9 3 AKPLI APTİ: CANAN HANIM BENCE SİZDE AMPULU SEVİN , GÜZEL AYDINLATIYO HER TARAF ÇİL ÇİL ALTIN DOLARLAR NE GÜZEL DİMİ , MEMLEKET EKONOMİSİ MÜTHİŞ BİR HALDE , HEM OTU SAMANI HEMDE SUYU BOL BU DİYARLARIN , SÜRÜMÜZE BEKLERİZ 2 4 Vatandaş: Adam kara mizah yapmış. Mizahı bile anlayamıyorsunuz beğenmeyen arkadaşlar ve Canan hanım. 2 0 AKPLI APTİ: VATANDAŞ işi zaten çözmüş ve biliyo :) Kara mizah bazen iyidir. Fazla söze ne hacet saygılar VATANDAŞ. 1 0
  • Alp alparslan : Yaziklar olsun birgun herpsinin hesabi sorulacak yandaslar ve koyunlar o zaman nasil saf degistirecek bunu da gorucez 23 8 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: HEP AYNI SENARYO BİRİLERİ FİTNEYİ YAYIYOR KUYUYA TAŞI ATIYOR SONRA DA SAZANLARIN GELMESİNİ BEKLİYOR ÇAĞDAŞ CAHİL SAZANLAR SİZİ 5 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement