Başbakanlık İçin Davutoğlu'nun İsmi Gündeme Geldi - Son Dakika
Politika

Başbakanlık İçin Davutoğlu'nun İsmi Gündeme Geldi

Başbakanlık İçin Davutoğlu\'nun İsmi Gündeme Geldi

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda koltuğunu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bırakabileceği konuşuluyor.

11.04.2014 09:03  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için nefesler tutulurken, ne çok merak edilen konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşk'e çıkıp çıkmayacağı. AK Parti kulislerinde konuyla ilgili farklı yorumlar yapılsada son kararı Erdoğan verecek.

LİSTEYE DAVUTOĞLU DA EKLENDİ

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkması durumunda AK Parti'nin akıbeti de merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partinin başına geçeceliği görüşü ağırlık kazansa da parti içinden sürpriz bir isme görev verilmesi de gündemde. Parti içerisinden başbakanlık için Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Numan Kurtulmuş isimlerinin konuşulduğu listeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eklendi.

KONYA PERFORMANSIYLA ŞAŞIRTTI

Yerel seçim sürecinde Başbakan Erdoğan'ın en büyük destekçilerinden biri olan Davutoğlu, Erdoğan'ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle gidemediği Konya mitiniginde başarılı hitap yeteneğiyle herkesi şaşırtmıştı. AK Parti'nin kalesi büyükşehirlerden biri olarak gösterilen Konya'da oy oranını artırması, Davutoğlu'nun konuşmasının halk üzerindeki etkisini de ortaya çıkarmış oldu. Bu gelişmlerin ışığında Erdoğan'ın yıllardır kendisiyle uyumlu bir çalışma yürüten Davutoğlu'na başbakanlık koltuğunu bırakabileceği konuşuluyor.

ERDOĞAN, GÜL'Ü TERCİH EDER Mİ?

Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sadece son bir yılda yaşanan görüş ayrılıkları, Erdoğan'ın Gül gibi deneyimli ve güçlü bir Başbakan yerine kendisine daha çok uyum sağlayacak birini tercih etmek isteyebileceğini gösteriyor. Bu durumda Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde parti içerisinden bir isme koltuğunu bırakacak. Bu ismin de Davutoğlu olabileceği ileri sürüldü.

PROTOKOL DEĞİL KOŞTURAN CUMHURBAŞKANI

Erdoğan'ın "protokol değil koşturan Cumhurbaşkanı" tanımı, Çankaya Köşkü'nü yürütmenin tam başı olarak kullanacağı sinyalini veriyor. Anayasanın, Cumhurbaşkanın görev ve yetkilerini düzenleyen 104. maddesi, Cumhurbaşkanı'nın gerektiğinde Bakanlar Kurulu'nu toplayıp başkanlık etmesine ve kanun hükmünde kararnameler yayımlamasına olanak veriyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Başbakanlık İçin Davutoğlu'nun İsmi Gündeme Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • mnk: ALLAH SİZLERE SELAMET VESÜRSİN.DAVUDİ OĞLU 3 KOYUNU BİLE GÜDEMEZ BE. DIŞ POLİTİKADAKİ BASİRETSİZLİĞİ VE T.C İTİBARINI SIFIRLADIĞI YETMEDİ Mİ? BU BÜCÜRÜKTEN BİR ÇOBAN BİLE OLMAZ. VAY HALİMİZE VAY. YAZIK BU ATATÜRKÜN TÜRKİYESİNE. 12 28 Yanıtla
  • mhp: devlet bahçeli olsun 13 25 Yanıtla
  • lazo: davut mavut tanımam ben yok öyle yama bide kadın olsun 5 32 Yanıtla
  • MUCUK: SÜPER YAKIŞIR KURT GİBİ ADAM. TÜRKİYE UÇSUN. 20 14 Yanıtla
  • bayburt: meral akşener olsun neden olmasın valla koysun adaylıgını ona verecem 17 14 Yanıtla
  • savasci: I sayin basbakanimizin bir dönem daha basbakanlik yapmasini istiyoruz cunku bu vatanin ona daha ihtiyaci var bizim gönlumuzun her zaman cumhurbaskani biz onu adayligini koydu zaman saten sececegiz bir dönem ulkemizin ilerlemesi icin ona ulkememizin ihtiyaci var insallah bu yazdimi okur onu ocok cok seviyoruz allaha onunkorusun yuceltsin amin 9 17 Yanıtla
  • ömer faruk ezber: Numan Hoca olur umarım 16 7 Yanıtla
  • hasan der: bülent arınç diyorum 7 15 Yanıtla
  • mahpal: çok sevindim inşallah dilerimki Ahmet Davutoğlu olur en dogru karar.başbakanımız sayın Tayyıp Erdoğanda cumhurbaşkan olur. 12 10 Yanıtla
  • ressa: haydar bas olsun hepsinden temiz 3 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement