Başbakan Yıldırım: "Erzurumlu Teyyo Bunun Yalanlarını Duysa Pataklar Bunu" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım: "Erzurumlu Teyyo Bunun Yalanlarını Duysa Pataklar Bunu"

Başbakan Yıldırım: "Erzurumlu Teyyo Bunun Yalanlarını Duysa Pataklar Bunu"

Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu komik duruma düşüyorsun. Yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak da 108 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş her gün sallıyor.

28.03.2017 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu komik duruma düşüyorsun. Yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak da 108 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş her gün sallıyor. Vitesi boşa atmış ha babam gidiyor. Bu değişiklikle rejim değişecek diyor. Kocaman bir yalan. Bu değişiklikle eyalet sistemi gelecek diyor. Bu da külliyen yalan. 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek diyor. Bu da yalan. Erzurumlu Teyyo bunun yalanlarını duysa pataklar bunu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı'nda halka hitap etti. Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada, "Ulukışla istasyonunun dili olsa da konuşsa. O ne acılara şahit oldu. Askerler haftalarca yaya yürüyor ve Erzurum'a varıyordu. Cepheye vardığında askerlerin savaşacak mecali de kalmıyordu. Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra Kars'a kadar tren yolu yapılması emrini verdi. Bu seferberlik 10 yıl sürdü ve vefatından sonra her şey kaldı. Yolunuz yoksa gücünüz olmaz, geleceğiniz olmaz, medeniyet kuramazsınız. İşte şimdi şu Niğde'den Adana'ya giden Ulukışla- Pozantı yolunu düşünün. O yolda nice ocaklar söndü. Ama öyle bir iş yaptık ki, dağları deldik ve sizler için otoyol yaptık. Göreve geldiğimizde 6 bin kilometre bölünmüş yol vardı. Bunun üzerine biz 20 bin kilometre yol yaptık. İşte AK Parti farkı bu, hizmet bu" dedi.

"Yolları böleriz ama ülkeyi böldürmeyiz" diyen Başbakan Yıldırım, "Niğde ile Ankara arasına otoyol yapıyoruz. Artık Niğde Ankara'ya daha yakın. Bir buçuk saatte Ankara'ya gideceksiniz. İhalesi Nisan ayında yapılacak. Geçmiş dönemde askerlerimizin sadece yola ihtiyacı yoktu. Aynı zamanda silahları da yoktu şimdi Allah'a şükür tankımızı da, topumuzu da, helikopterimizi de yapıyoruz. Her türlü savunma sanayi teçhizatını üretiyoruz. Türkiye artık eskiye göre çok daha güçlü. İstersen oluyor. Azmedince oluyor, hayal kurarsan projeyi yaparsan, hayalleri gerçeğe dönüştürürsün. Fatih İstanbul'u fethederken gemilerini Haliç'e indirdi. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları Marmaray'da trenleri denizlerin altından geçirdi" diye konuştu.

"Bugün hayır diye ortalıkta dolaşanlar o günlerde de köprüye, hava limanına, yollara, tünellere hayır dediler. Bunlar hayırsız" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, "Bunlardan hayır gelmez. Bunlar memleketin büyümesi ve gelişmesi için ne yaparsanız hep karşısına çıkarlar. Köprüye hayır derler ama köprü bitince en önce kendileri geçerler. Bunlar nasıl oluyor? Dünya'da kriz varken bu işler inanırsan, milletine güvenirsen üstesinden gelemeyeceğin bir şey yok. Bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Güçlü Türkiye olursa varamayacağımız hiçbir hedef yok" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile güçlü hükümetler dönemini başlatacaklarını belirten Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hangi partiden olursa olsun seçilecek hükümet güçlü olacak. Yüzde 50'den az olan hükümet olamayacak. Hükümet kuruldu kurulmadı, güvenoyu aldı almadı derdi ortadan kalkacak.

Artık hükümet krizi olmayacak, başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın arasında çatışma olmayacak, Türkiye krizden krize sürüklenmeyecek. Durmadan seçim yok. Millet seçimle meşgul edilmeyecek. 'Bu sistemden Başbakanlık gidiyor' diyorlar. Memleket için feda olsun. Biz bu gün varız yarın yok. Hepimiz fainiyiz. Ama öyle bir sistem kuralım, demokrasi otoyolunu öyle bir sağlam yapalım ki kim gelirse gelsin güçlü iktidarlar olsun. Darbelerle karışıklıklarla, Gezi olayları ile 17-25 ve 15 Temmuz olayları ile demokrasi kesintiye uğratılmasın. Milletin iradesi daim olsun.

Bu anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren koro halinde CHP, HDP hayır diyor. İnanın bunlar neye hayır dediğini bile bilmiyor. Kahvecilerle bir araya geliyorlar, Anayasa geçerse, kahvehaneniz kapanacak, minibüsçülere minibüs hatlarınız kapanacak, muhtarlara aman evet demeyin muhtarlıklar kapanacak diyorlar. Millet inanmıyor Sayın Kılıçdaroğlu komik duruma düşüyorsun. Yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak da 108 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş her gün sallıyor. Vitesi boşa atmış ha babam gidiyor.

Bu değişiklikle rejim değişecek diyor. Kocaman bir yalan. Bu değişiklikle eyalet sistemi gelecek diyor. Bu da külliyen yalan. 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek diyor. Bu da yalan. Erzurumlu Teyyo bunun yalanlarını duysa pataklar bunu. Ana muhalefet partisi başkanı bu kadar rahat insanı nasıl kandırır? Madem sen bilmiyorsun yanındakiler hiç değilse, 'Genel başkan bu yanlış yanlış şeyeri millete söylemeyelim' desin. En iyisi siz buradan Kılıçdaroğlu'na biraz patates gönderin ve zihni açılsın. Onun yanında bir de 18 maddeyi gönderin belki okur da millete doğru şeyleri anlatır." - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım: 'Erzurumlu Teyyo Bunun Yalanlarını Duysa Pataklar Bunu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması
    14:01 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Teşkilatlarımızın çalışmaları sırasında sahadan aldıkları bilgi, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere megakentlerde Cumhur İttifakı adaylarının kazanmaya çok yakın oldukları yönündedir.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti
    13:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Gökdere Meydanı'nda yapılacak miting için miting alanına geçti. Bursalılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, vatandaşlara hediyeler ve çiçekler dağıttı. Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda Bursalılara hitap edecek.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu
    13:50 Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu

    Ceyhan Belediyesi, Ramazan ayında dayanışmayı pekiştirmek için İslahiye'de iftar programı düzenledi. İslahiye konteyner kentte depremzede vatandaşlarla birlikte kurulan sofrada bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, deprem süresince sundukları destekten bahsetti ve dayanışma mesajı verdi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.

  • Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı
    13:49 Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı

    Denizli siyasetinin tecrübeli isimlerinden Halil Pekdemir, Pamukkale'deki seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar on binlerce kişiye ulaştı. Pekdemir, gündüz sokak sokak esnaf geziyor, akşamları mahalle buluşmaları, kahve toplantıları ve ev ziyaretlerinin yanı sıra iftar yemekleri düzenleyerek seçmenlere ulaşıyor.


Advertisement