Başbakan Yardımcısı İşler, Kosova'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler, Kosova'da

Başbakan Yardımcısı İşler, Kosova\'da

İşler, Kosova'nın Türk asıllı Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile görüştü.

22.04.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kosova'daki temasları kapsamında, Türk asıllı Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile bir araya geldi.

İşler, hükümet binasında Yağcılar ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar'ın daveti üzerine 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kapsamında yapılacak etkinliklere katılmak üzere Priştine'yi ziyaret ettiğini, ayrıca gün boyunca resmi temaslarda da bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını kazandığı günden beri güçlü bir şekilde bu ülkeyi desteklediğini ifade eden İşler, "O günden bugüne, Kosova'nın uluslararası arenada tanınması konusunda Türkiye olarak çok büyük gayretler gösterdik. Bugün çok şükür Kosova'yı tanıyan ülke sayısı 106'ya çıktı. Bundan sonra da yeni tanımalar olması konusunda Türkiye olarak gerekli desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye olarak Priştine ile Belgrad arasındaki diyalog sürecini desteklediklerini kaydeden İşler, "Bu diyalog süreci tamamlandığında, AB üyeliği konusunda, Kosova'nın önünün açık olduğunu düşünüyoruz. Kosova'nın geleceği Avruap'dadır, Avrupa Birliği'ndedir. Bu doğrultuda, gerekli desteği Türkiye olarak veriyoruz" dedi.

Kosova'nın ordu kurma gayreti içinde olduğunu söyleyen İşler, aynı şekilde Kosova'nın NATO'da da yer alması konusunda Türkiye olarak gerekli gayreti gösterdiklerini vurguladı.

İşler, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin de son derece iyi düzeyde olduğuna dikkati çekerek, "İşadamlarımız, burada ciddi yatırımlar yapıyor. Kosova'da 2013 yılında en fazla yatırım yapan işadamları, Türk işadamları oldu. 85 milyon avroluk yatırımla birinci sırada yer aldılar. Türk işadamları, burada ciddi anlamda istihdam sağlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kosova'da Türkçe'nin yaygın bir şekilde konuşulduğunu bildiklerini ifade eden İşler, Kosova'daki Türk nüfusunun 18 binlerde olmasına rağmen 300 bine yakın insanın Türkçe konuştuğunu ifade etti.

Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar da bu ortak günde Kosovalı Türklerle birlikte oldukları için Başbakan Yadımcısı İşler'e teşekkür ederek, hem Kosova'ya hem de Kosova'daki Türk toplumuna destekleri nedeniyle Türkiye hükümetine minnettar olduklarını belirtti.

-İşler, Türk öğrencilerle bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı İşler, basın toplantısının ardından, Kosova'daki Türk asıllı ilköğretim öğrencileriyle bir araya geldi. İşler ve Yağcılar, Türk asıllı öğrencilerle birlikte, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı dolayısıyla pasta kesti.

Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili şarkı ve şiirler okudu. Çocuklar daha sonra, İşler ve Yağcılar'a çeşitli sorular yöneltti.

Armağan isimli bir çocuk, okul ile evi arasındaki mesafenin çok uzak olduğunu ve kendilerine bir okul servisi  tahsis edilmesinin mümkün olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, Başbakan Yardımcısı İşler, TİKA aracılığıyla kendilerine bir okul servisi hediye edeceklerini kaydetti.

İşler'e ziyareti sırasında TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, milletvekilleri Musafa Kemal Şerbetçioğlu, Tülay Selamoğlu, Gülay Dalyan ,Özcan Yeniçeri, Mehmet Günal, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da eşlik ediyor. - Kosova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler, Kosova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement