Arınç: Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı Açıklayacağız - Son Dakika
Güncel

Arınç: Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı Açıklayacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eğer 14 yaşındaki bir lise öğrencisi alkol kullanıyorsa bundan herkesin kendini sorumlu hissetmesi gerektiğini söyledi.

19.09.2014 13:38  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunda 22 Eylül'de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir eylem planı açıklayacaklarını söyledi. "Alkol eğer 14 yaşındaki lise talebesinin eline kadar yaklaşabilmişse, bundan kendimizi de sorumlu tutmamız lazım. Sinek de küçüktür ama mide bulandırır. Bu iş hiç hoşuma gitmedi" diyen Arınç, sözlerine şöyle devam etti: '''Aman' diyeyim arkadaşlar, aman öğretmenler, veliler, anneler, babalar, valiler, kaymakamlar. Aman, aman...''

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde, 12 derslikli Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 72 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonunun açılış töreninde konuşan Arınç, 76-77 milyon olan Türkiye nüfusunun yarısının 30 yaşın altında bulunduğunu söyledi.

Ülke genelinde 16 milyon civarında öğrencinin ders başı yaptığını hatırlatan Arınç, eğitim hizmetlerinin çok önemli olduğunu anlattı.

Avrupa Birliğine üye ülke sayısının da 28 olduğunu anımsatan Arınç, Türkiye'nin öğrenci sayısının, bunların nüfusunun yarısından fazla olduğunu aktardı.

''AHLAKLI VE İNANÇLI OLSUNLAR''

Türkiye'nin genç bir nüfusu ve bundan dolayı aktif bir serveti bulunduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: "Önemli olan; bunların nitelikli bir eğitim alması, memleketimize, milletimize hayırlı birer evlatlar olarak iyi yetişmesi, çok güzel hizmetler yapmasıdır. Gençlerimize güveniyoruz. Onlar geleceğimizin teminatı. İnşallah öğretmenlerimizle idarecilerimizle böylesine mükemmel okullarda iyi bir eğitim alsınlar, iyi yetişsinler, vatansever olsunlar. Memleketine, milletine, toprağına, bayrağına ülkesine sahip çıksınlar, ahlaklı ve inançlı olsunlar. Onlardan tek beklediğimiz budur. Anne babalarına saygılı, küçüklerine şefkatli, memleketini seven, sadece Yenişehir'i sevmekle kalmayıp gerekirse Tuncelimizi de Hakkarimizi de ve mutlaka gerekiyor, bütün vatan toprağını mukaddes bilen evlatlarımız olarak yetişsinler."

''EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN 3 MİSLİ''

Arınç, 12 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde en büyük yatırımı Milli Eğitim'e yaptıklarını, geçmişte ise en büyük bütçeyi Milli Savunma'nın aldığını dile getirdi.

O yıllarda Milli Eğitim'in 7-8'inci sıralarda geldiğine işaret eden Arınç, "Tam 7 yıldan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bütçemiz birinci sırayı almıştır. Sadece 2014 bütçesi için söylüyorum; konsolide bütçenin yüzde 5'i savunma harcamalarına ama yüzde 16,8'i eğitime ayrılmıştır. Milli Savunma Bakanlığına ayırdığımız bütçenin 3 mislini eğitime ayırıyoruz" ifadesini kullandı.

Kendisini, Bursa'nın her şeyiyle ilgili gördüğüne değinen Arınç, "bonzai" olarak bilinen sentetik uyuşturucu illetinden kentin nasıl kurtulacağı üzerinde durduklarını belirtti.

''BİR AİLE BABASI OLARAK SÖYLÜYORUM''

Bülent Arınç, Bursa'yı, dolayısıyla Türkiye'yi düşündüklerini ifade ederek, "Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda bir eylem planı açıklayacağız; uyuşturucu maddeyle mücadele. Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, okullarımız, Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz, el ele verdiler, çalışıyorlar. Uyuşturucu maddeyle mücadele etmek... 'Eskiye göre çok şey değişti' demiştik. Üzülerek ifade ediyorum; olumsuzluklar noktasında da Türkiye'de bazı noktalarda, moral anlamında geriye gidiş var. Bunu bir hükümet üyesi olarak söylüyorum ama önce bir aile babası olarak söylüyorum, kendime dönerek söylüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

''EDEP, İFFET, HAYA DEDİM, BİRİLERİ ÇILDIRMA NOKTASINA GELDİ''

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da yaptığı bir sohbet toplantısındaki sözlerinin ne kadar doğru olduğunu, vicdan sahibi insanların bildiğini dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Edep, iffet, haya, namus ne kadar önemlidir, bunu ifade etmiştim. Birileri çıldırma noktasına geldi ama Anadolu insanının yüzde 70-80'i, 'Evet, bunlara çok ihtiyacımız var, manevi kalkınmaya çok ihtiyacımız var' dedi. Öyle bir siyasi gelenekten geliyorum ki ağzımızdan düşürmediğimiz tek söz, önce ahlak ve maneviyattı. Buna 2014'te de inanıyorum, ömrümüz olursa 2074'te de inanıyor olacağım."

''3 KIZ KAFAYI ÇEKMİŞLER, REZALET ÇIKARMIŞLAR''

Arınç, Bursa'da öğrenci sayısının 500 bin dolayında olduğu bilgisini verdi.

Geçen haftalarda kentte yaşanan bir olaya işaret eden Arınç, şöyle konuştu:
"Bunlardan 3'ü, geçtiğimiz günlerde yüreğimizi kanattı. Hem kız talebe hem de 14-15 yaşlarında. Kafayı çekmişler, rezalet çıkarmışlar. 14 yaşındaki öğrenciden bahsediyorum. İçimizde, Allah korusun, pek çok bu yaşta öğrencilerimiz var. Lise öğrencisiymişler, bir yerde buluşmuşlar. Herhalde bu işi ilk defa da yapmıyorlar. Kafayı çekmişler, bazen erkek yüzünden birbirine bıçak çekenler olduğu gibi, sonra da birbirleriyle rezalet çıkarmışlar. '500 binde 3 kişi, ne olacak canım' diyemem. Belki de farkına varmadığımız daha nice 3'ler vardır. 'Aman' diyeyim arkadaşlar, aman öğretmenler, veliler, anneler, babalar, valiler, kaymakamlar. Aman, aman... Çocuklarımızı bu durumda görmek istemeyiz. Bizim çocuklarımız bu yaşlarda kafa çekerken değil, dost sohbetlerinde, arkadaş toplantılarında, birbirleriyle güzellikleri paylaşırken, neşeli ve eğlenceli olarak onları görmek isteriz. Derslerinde başarılı, işine sağlam yapışmış, ihtiyaçlarının çoğu karşılanmış, geleceğe ait hayalleri, rüyaları olan çocuklar olarak görmek isteriz.

''BU İŞ HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ''

Başbakan Yardımcısı Arınç, anne ve babalara, eğitimcilere çağrıda bulundu.

Herkesin sorumlulukları bulunduğuna dikkati çeken Arınç, şunları kaydetti:
"Alkol eğer 14 yaşındaki lise talebesinin eline kadar yaklaşabilmişse, bundan kendimizi de sorumlu tutmamız lazım. Sinek de küçüktür ama mide bulandırır. Bu iş hiç hoşuma gitmedi. 'Başka yerlerde bundan daha fazlası var' diyenler varsa, ben hükümet olarak kendi sorumluluğumu bileyim ama sizler de kendi sorumluluğunuzu bileceksiniz. Bu çocuklar başka türlü yetişmez, başka türlü ileride elinizden tutmaz, bayrağına, ülkesine, vatanına sahip çıkmaz. Davutoğlu gibi olacak çocuklarımız. Taşkent gibi bir yerden, öksüz büyümüş bir çocuk, dağların arasından, kendisini yetiştirmiş, üniversiteler bitirmiş, kitaplar yazmış, yurt dışında öğretim üyeliği yapmış, okumuş, çalışmış, dayanışma içinde olmuş; bugün Türkiye'nin başbakanı. Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesinden de nice başbakanlar çıkmasını bekliyorum. Canan Candemir Çelik gibi nice milletvekilleri çıkmasını bekliyorum. Nice Yusuf Ateş'in eşleri gibi değerli öğretmenler çıkmasını bekliyorum. Bunlar çıkarsa Yusuf Ateş'in yaptığı iş yerini bulmuş olur. Allah korusun, başka şeylerin çıkmasını hayal bile etmek istemiyorum."

Arınç: Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı Açıklayacağız
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arınç: Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı Açıklayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • SALİM: ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİNİZ İŞ BİLMEZLER, KUBİLAYI ŞEHİR EDENLERİN TORUNLARI SİZİ 2 3 Yanıtla
  • yılmaz: hep bir palnları var ama icrahat yok 1 0 Yanıtla
  • VBN: EĞERKİ GERÇEKTEN SAMİMİYSENİZ. GERÇEKTEN UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE EDİLECEKSE OYUM AKP NİNDİR. AMMAAAAA BANA KALIRSA SİZİN UYUŞTURUCU GİBİ BİR DERDİNİZ YOK, TEK DERDİNİZ RAKIYLA MÜCADELE. YANİ ALKOL HARAM DİĞERİ OTTUR GÜNAHI YOKTUR KAFASINDASINIZ. 0 0 Yanıtla
  • UKKUS;: Bak bu güzel haber. Dün mü ne idi Sağlık bakanı sigara alanını açıklarken bu da YAĞDANLIK oldu be bilader. Sen ne diyorsun kimin kafasını yaşıyorsun. SİGARA UYUŞTURUYORSA (türkülerimizde bile (pardon Türk Milletinde kahramanlık türkülerinde SİGARA vardı ama UYUŞTURUCU yoktu hep beraber ; ANDIMIZ:::::: 0 0 Yanıtla
  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    13:17 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 değer kazanarak 9.091,13 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,46 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,37 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 3,39 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,78 ile kimya petrol plastik oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada
    13:16 Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada

    Küçükçekmece'de, bir şüpheli ağabeyiyle yaşadığı alacak verecek meselesi yüzünden uzun namlulu silahla rastgele havaya ateş açtı. Silahla dehşet saçan şüphelinin o anları çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda kimse yaralanmazken, şüpheli gözaltına alındı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi
    13:16 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de mera kapsamı dışına çıkarılan arazilerle ilgili açıklama yaparak, bu kararların hayvancılığın gelişmesini engellediğini belirtti. Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenerek, çiftçilerin ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

  • Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı
    13:16 Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

    Denizli'nin Buldan ve Çivril ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'
    13:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde alacaklarını belirtti. Yavuz, Türkiye'de 1 milyon aktif ve 1 milyon lojistik destek sağlayan arkadaşlarıyla bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, sandık sayısının 259 bin 903 olduğunu ve herkesin kendi sandığında oy kullanması gerektiğini vurguladı.

  • Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor
    13:15 Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor

    Elazığ'da tekvandoda çeşitli dereceler elde eden 14 yaşındaki Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Acar, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiği şampiyonalarda kendini geliştirerek, milli takım düzeyinde başarılar elde etmeyi hedefliyor. Hem spor hem de eğitim konusunda başarılı olan Acar, gelecekte Avrupa Şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi
    13:14 Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi

    Kars'ta etkili olan yoğun kar, yaban hayatını olumsuz etkiledi. Karla kaplanan arazide yiyecek bulamayan çil keklikler, yerleşim yerlerine kadar iniyor. Borluk köyü yakınlarında görüntülenen çil keklikler, tohumlar, böcekler ve bitkilerle besleniyor.

  • SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi
    13:14 SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi

    SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından 'Kardeşlik Buluşması' temalı iftar etkinliği düzenlendi. Uluslararası öğrenciler, şehir protokolü ve üniversitenin akademik ve idari personelleriyle bir araya geldi. Programda SADEM Korosu öğrencileri ilahiler seslendirdi.

  • Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı
    13:13 Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı

    Samsun Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında 9 yıl 3 ay 20 gün hapis cezası bulunan ve yarı açık cezaevi firarisi olan C.U.'yu Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde yakaladı. Şahsın sahte kimlik kullandığı ve başkasına ait kimliği kullanmak suçundan da soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı
    13:13 Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı

    Muğla'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı, cezaevine gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheliler yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu, hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Ayrıca, soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından adli işlem başlatıldı.


Advertisement