"Türk Demokrasisinin En Önemli Sorunu, Muhalefet Sorunudur" - Son Dakika
Politika

"Türk Demokrasisinin En Önemli Sorunu, Muhalefet Sorunudur"

"Türk Demokrasisinin En Önemli Sorunu, Muhalefet Sorunudur"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türk demokrasisinin en önemli sorunu, muhalefet sorunudur." dedi.

25.10.2014 18:27  Güncelleme: 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türk demokrasisinin en önemli sorunu, muhalefet sorunudur" dedi.

Partisinin Çankırı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "Suriye ve Irak'a askeri harekat ve müdahale" yetkisi veren Başbakanlık tezkeresi üzerinden muhalefet partilerini eleştirdi.

Babacan, ülkenin birlik ve beraberliğinin tüm siyasi hesapların üzerinde olduğunu ifade ederek, "Biz kendi aramızdaki birlik beraberliği sapa sağlam koruduktan sonra, fitneyi fesatı elimizin tersiyle ittikten sonra bu milletin sırtını kimse yere getiremez" dedi.

"KÜÇÜK SİYASİ HESAPLARA GİRİYORLAR"

Bazı muhalefet partilerinin bu konuda iyi niyetli davranmadığını belirten Babacan, "Muhalefet partileri böylesine memleket meselesi olacak konularda bile küçük siyasi hesaplara giriyorlar. Halbuki mesele memleket meselesi ise hep beraber aynı hedefe doğru yürümek lazım. Ufak şeylerde görüş ayrılıkları olabilir, ama temel dış politika konularında, memleketin güvenliği, milletin bekasıyla alakalı durumlarda küçük hesaplara girilmez. Hep beraber sımsıkı durulur. Bu demokrasilerde böyledir. Umarım bizim muhalefetin de bir gün aklı başına gelir ve böyle küçük hesaplarla ve ayak oyunlarıyla hareket etmezler.

"TÜRK DEMOKRASİSİNİN EN ÖNEMLİ SORUNU MUHALEFET SORUNUDUR"

Türkiye'yi değerlendiren uluslararası bilim çevrelerinin Türk demokrasisinin en önemli sorununun muhalefet olduğunu söylediklerini ifade eden Babacan, ülkenin aklı başında düzgün işleyen bir muhalefete ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

"Muhalefetsiz demokrasi olmaz" diyen Babacan şunları kaydetti:

"Ama siz tutup meclis içinde bir siyasi parti grubu altında olun, sonra halkı sokağa davet edin, vahşete davet edin. Böyle bir şey olamaz. Demokrasilerde bunun yeri yoktur. Bu arkadaşların net bir tercih yapması gerekir. Eğer demokrasi diyorlarsa hak ve özgürlükler temelinde barışçıl yollarla siyaset yapacaklar. İşine gelince meclisin içinde, işine gelmeyince terör örgütüyle kol kola siyaset olmaz. Mecliste demokrasi şapkanı tak, dışarıda terör örgütü şapkanı. Böyle olamaz"

Ülkenin birlik ve beraberliği için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Babacan, "Hep beraber vatan, millet demeliyiz. Hep beraber ülkenin geleceğine sahip çıkacağız. Aksi halde birbirine düşen ülkelerin ne hale geldiğini çok uzaklarda aramayın. Kendi coğrafyamıza bakınca göreceksiniz. Bugün Ukrayna ortadan ikiye bölünmüş bir ülke. Bakıyoruz, Suriye'de zaten iç savaş var. Irak'ta mezhepler çizgisinde ciddi bir bölünme var" diye konuştu.

Babacan, konuşmasını birlik beraberlik mesajları ile tamamlarken, Babacan'a katılımlarından dolayı AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu tarafından tablo hediye edildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Türk Demokrasisinin En Önemli Sorunu, Muhalefet Sorunudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement