Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir'de Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir\'de Açıklaması

"Hiçbir beşeri kuvvet bizi yolumuzdan döndürmedi.

09.11.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hiçbir beşeri kuvvet bizi yolumuzdan döndürmedi. Sabırlıydık, inançlıydık, kararlıydık. Bu ülkenin hem ekonomisi hem barışını kuracak bir niyetimiz vardı" dedi.

Arınç, AK Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin başarısının üzerinde durulacak bir tez konusu olduğunu bildirdi.

AK Parti'nin 62. hükümet olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet'in 94. yılındayız. 94'ü 62'ye böldüğünüzde ortalama hükümet ömrü, bizim hükümetleri çıkartıp bölmek lazım, 1 yıl 2 ayı geçmez. Bunun tam aksine 2 aylık, 6 aylık ve 12 aylık hükümetler de var ama ortalama ömür, 1 yıl 2 ay. Biz çok oluyor yahu, 12 yıldır iktidardayız. Bu görülmüş bir şey değil. 12 sene öncesine bir bakın, 3 partili koalisyon vardı. DSP, MHP, ANAP... 1999'da geldiler, 2002'de canlarını zor kurtardılar. Hepsi barajın altında kaldı ama tabelaları biraz daha yaşadı. 3 sene zor dayandılar. Biz, 38 bakanlığı, 24'e düşürdük. Çünkü koalisyon kurulurken koltuk pazarlığı yapılırdı. Pazarlıklar, bakanlık sayısını artırırdı. Biz geldik, şu an itibariyle hiçbir devlet bakanlığı bırakmadık. Bakanlıkları birleştirdik. Şu anda 25 bakan, bir Başbakanımız var. İstikrarlı bir hükümet kurduk. 'Tek başına iş başına' dedik, 2001'de halk bize güvendi ve iktidarı bize verdi. Cuntacılık, darbecilik, bizim ilk yıllarımızda da karşımıza şöyle bir çıkar gibi oldu ama hepsinin hesabı görüldü. Hiçbir beşeri kuvvet bizi yolumuzdan döndürmedi. Sabırlıydık, inançlıydık, kararlıydık. Bu ülkenin hem ekonomisi hem barışını kuracak bir niyetimiz vardı."

-"İyi insanın hakkını yanlış yapana yedirmeyiz"

Arınç, hizmete dayalı bir siyaset yapmaya söz verdiklerini belirterek, hizmetin alasını ve en güzelini yaptıklarını kaydetti.

Vatandaşların sağlık sisteminden çok memnun olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Her şeyimiz unutulsa, millete sorsanız 'Bu hükümetin en çok hangi icraatından memnunsunuz?' diye hala yüzde 62-70 'sağlıktan çok memnunuz' diyor. 70 katrilyon veriyoruz her sene, sen rahat hastaneye gidesin, ameliyat olasın, tedavi olasın, ilaçlarını alasın diye. Hastaneleri ve sağlık ocaklarını, üniversite ve özel hastaneleri senin için yaptık, Eskişehirli. Masraflı oldu ama helali hoş olsun, sen dua et bize yeter. Hastanelerin hepsini bir çatı altında topladık. İstediğin doktora muayene olabiliyorsun. İyi ama şimdi de 10 lira istiyorlar, bu kardeşim, 3 lira almaya başladılar, 5 lira isteyen yerler de var. Gözümüze, dizimize durmasın. Başka bir şey söylemeyeceğim. 70 katrilyon veriyoruz, ne olur sen de 5 lira veriver, 10 lira veriver, 15 ver ne olacak? Şu kadar güzelliğin içerisinde senin de sadaka kabilinden yardımın olsun. Sen ne günlerden geldin, bugünlere hatırlıyor musun? Suistimal eden insanlara karşı da bir tedbir almamız lazım. İyi insanın hakkını yanlış yapana yedirmeyiz."

-"Allah, verdikçe veriyor"

Arınç, ulaştırmadan herkesin çok memnun ve yolların çok güzel olduğunu bildirdi.

Türkiye'de şu anda 20 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, kaymak gibi yollardan gidiyorsunuz. Şimdi bunlar yetmedi Yüksek Hızlı Trenler yapıyoruz. 2009'dan beri Yunus Emre ile Hacı Bayramı buluşturduk. Konya'da Mevlana ile buluşturuyoruz, sizi. Saatte 250 kilometre hızla Türkiye'yi her tarafla buluşturacağız. Yap, işlet, devretle olmuyor, bu. Bu çok karlı bir iş değil. Devlet bütçesiyle oluyor. Bursa tarafında 40 kilometrelik yol için şu ana kadar 370 trilyon harcadık. Allah, verdikçe veriyor. Bütçemiz var, paramız var. Bu ülke, Allah'ın verdiği bütün nimetlere sahip. Bizden önceki akılsızlar, bu nimetleri birleştirip de helva yapamadılar, tadından yiyemedik. Hep borç, hep harç... Maaşların ödenmesini bile dışarıdan alınan borç parayla yaptılar. Bütçenin boşluklarını ya tahville doldurdular ya IMF'den aldıkları paralarla. Bir milyon dolar kredi bulabilmek için bu ülkenin bakanları, Avrupa'da kapı kapı dolaşıyordu. Biz öyle bereketli işler yaptık ki, bugün IMF'yle olan borcunu 2 sene önce bitirmiş, son kuruşuna kadar ödemiş bir milletiz. Kendi öz kaynaklarımızla 2008 krizini atlattık, Avrupa hala atlatamadı. IMF'e 5 milyar dolar borç vermek için anlaşmamızı yaptık."

Arınç, Türkiye'nin ulaşım konusunda çok iyi yerlere geldiğini bildirdi.

Karayolu ve uçakla ulaşımda çok iyi bir noktaya gelindiğini anlatan Arınç, şunları söyledi:

"Türkiye'nin neresinden nereye gitmek isterseniz, karayolu da havayolu da denizyolu da çok iyi çalışıyor. Eğitimde çok iyi bir noktaya geldik. Her ilimizde en az bir devlet üniversitesi var. Binlerce derslik yaptık. 4+4+4 sistemiyle bizim okuduğumuz zamanlardaki bereketli eğitime döndük. Seçmeli dersler yaptık. Meslek liselerimizin önünü açtık. Kat sayıyı kaldırdık ve herkes eşit yarışa girecek noktaya geldi. Binlerce baraj, gölet, hidroelektrik santrali, iki nükleer santral. Hala enerjide en iyi noktada değiliz. Bizim dönemimizde 741 santral yapmışız. Tarım desteklerimiz var, sanayide teşviklerimiz var."

- Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement