Başbakan Yardımcısı Arınç Afganistan'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç Afganistan'da

Arınç, Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Dostum ile görüştü.

29.09.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Abdul Raşit Dostum ile bir araya geldi

Dostum'un özel konutunda gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Başbakan Yardımcısı Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanı" diye hitap ettiği Dostum'a, Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğu mesajını iletti.

Arınç, "Afganistan'ın gelişmesi ve kalkınması için her zaman yardımcı olacağız. Bu Afganistan siyasi hayatında kazanılan çok büyük bir seçim zaferidir, sizi tebrik ediyoruz" dedi.

Afganistan'ın geleceği için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Arınç, anlaşmazlık olması durumunda eski günlere dönüleceği uyarısında bulundu.

Türkiye'de de yakın zamanda seçim yapıldığını, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, görevi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a görevi devrettiğini anımsatan Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve hükümet üyelerinin selamlarını iletti.

Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Dostum da seçim sonuçlarının kendilerini memnun ettiğini belirterek "Mücadelemizin sonucundan, Afgan-Türk soyluları olarak memnunuz. 23 yıldır mücadelemiz devam ediyor. Liderliğini yaptığımız bu yolda çok can kaybettik" ifadesini kullandı

Seçim sürecinde çeşitli söylentiler çıkarıldığını ancak bunların aslının olmadığının görüldüğünü dile getiren Dostum, bir önceki devlet başkanlığı seçiminde Kazai'ya destek verdiklerini bu seçimlerde ise Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmadzai için oy topladıklarını anlattı.

Dostum, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na selamlarını gönderdi.

Görüşmenin ardından Arınç ve Dostum, birbirlerine hediye takdim etti. Dostum, Arınç'a Afgan milli giysisi giydirdi. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç Afganistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement