Arınç: Abdullah Gül İçin Gönlümden Geçen Meclis Başkanlığı'dır - Son Dakika
Güncel

Arınç: Abdullah Gül İçin Gönlümden Geçen Meclis Başkanlığı'dır

Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığıdır. Türkiye de kazanır, Meclis de kazanır" dedi.

06.03.2015 15:31  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüp dönmeyeceği ile ilgili bir soruya ''Hayırlı olur, isabetli olur'' yorumunda bulunmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan da Gül'ün adaylığıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Arınç, "Abdullah Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığıdır." dedi.

ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI

Arınç, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili, "İsabetli olur, güzel olur" sözlerini değerlendiren Arınç, "Abdullah Gül ile dava arkadaşıyız çok başarılı bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığında çok başarılı bir performans sergiledi. Görevi büyük bir şerefle arkadaşına devretti ve İstanbul'a gitti. Şu ana kadar adaylık söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir, ışıktır. Kendileri bu konuda bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz sevinç duyarız. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık yapmış olması 6 bin adaydan biri gibi karşılanmamalıdır. Gönülden arzu ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum." dedi.

"GÜL İÇİN GÖNLÜMDEN GEÇEN MECLİS BAŞKANLIĞI'DIR"

Arınç, 'Partideki dengeler açısından meselenin boyutları ne olabilir?' sorusuna, "Bizim partimizde her şey fedakarlık üzerine kurulmuştur. Abdullah Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığı'dır. Meclis Başkanı olursa Türkiye de kazanır, Meclis de kazanır. Seçimi kim kazanırsa Başbakan o olur. 7 Haziran'dan sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur." cevabını verdi.

Arınç: Abdullah Gül İçin Gönlümden Geçen Meclis Başkanlığı\'dır
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arınç: Abdullah Gül İçin Gönlümden Geçen Meclis Başkanlığı'dır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • MUSTAFA: SAYIN ARINÇ, BİRARA AĞLIYORDUN, BANA SUİKAST YAPACAKLAR DİYE. NE OLDU O SUİKASTÇİLERE. VALLAHİ BÜTÜN İŞİNİZ, ALAVERE DALAVERE. 14 2 Yanıtla
  • ömer: Sizin gönlünüzde bir tek TÜRK MİLLETİ'ne yeryok. . . 9 3 Yanıtla
  • HAKAN YAKIN: KENDİN İÇİN NE GEÇİYOR ACABA GÖNLÜNDEN? 7 5 Yanıtla
  • ALOS: DEVLET KURUMLARI BABANIZIN ÇİFTLİĞİ İSTEDİĞİNİZ ZAMAN İSTEDİĞİNİZ YERE BENİMDE GÖNLÜMDEN DOLAR 4 LİRA GEÇİYOR AMA NASİP. 7 2 Yanıtla
  • Zaza musa 1000 göl: Adam resmen 7 yıl tatil yaptı . . . temcit pilavı gibi önümüze getirmenin bi anlamı yok . . . bıktık vallahi . . . 5 3 Yanıtla
  • tolga: Sana mı kalmış Gül'e yer beğenmek. 4 2 Yanıtla
  • MUSTAFA: GÜL PİYON OLMADIĞI İÇİN ŞU AN BU KONUMDA . . MECLİS BAŞKANI DA OLSA O HERKEZE EŞİT MESAFEDE YAKLAŞMAYI EN AZINDAN DİĞERLERİNDEN DAHA ÇOK UYGULADIĞI İÇİN BEN DİYORUM Kİ KENDİSİ OLMAZ OLURSA ZATEN YAPTIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI KRALIN HOŞUNA GİTMEZ. . . . 2 4 Yanıtla
  • türksever: recep beyin abdul güle vafa borcu var. ama nerdeeee 2 2 Yanıtla
  • Türkiyem: Ah abdullah gül bir konuşsan ülke yerinden oynayacak ama susuyorsunuz susturuluyorsunuz 3 1 Yanıtla
  • ata: abdullah gülü ne hale getirdiniz şimdi aklınız başınıza geldi öylemi 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement