Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması

"Hem iç siyaseti baskı altına almak için terör kullanılıyor hem de Türkiye'yi etkisizleştirmek için yabancı güçler terörü bir vasıta olarak kullanıyor" "Ana muhalefetin sorumsuz genel başkanı bunu ihanet olarak tanımlıyor.

24.10.2014 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Hem iç siyaseti baskı altına almak için terör kullanılıyor hem de Türkiye'yi etkisizleştirmek için yabancı güçler terörü bir vasıta olarak kullanıyor" dedi.

Akdoğan, partisinin Altındağ İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, yarın muharrem ayının ilk günü olduğunu ve hicri yılbaşının kutlanacağını anımsattı.

Hicri yılbaşının, tüm insanlık ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni eden Akdoğan, Kerbela'da Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının hunharca katledildiğini hatırlattı.

Hazreti Hüseyin'in, adaletin ve hakkın temsilcisi olduğunu dile getiren Akdoğan, onu katleden Yezid ve ordusunun dünyevi iktidar hırsına kapıldığını ve yoldan çıkmış bir anlayışı ifade ettiğini söyledi.

Bugün bir tarafta Hüseyin'in yolundan gidenlerin bir tarafta da Yezid'in yolundan gidenler bulunduğunu aktaran Akdoğan, Hazreti Muhammed'in torununa reva görülen muamelenin hala yüreklerde büyük bir sızı olduğunu belirtti.

Akdoğan, onun mukaddes başını koparıp naaşını atlara çiğnettirenlerin bugünkü temsilcilerinin, Yasin Börü'yü binadan aşağı atıp başını taşla ezip üzerinden araba geçiren zihniyet olduğunu kaydetti.

Bunun, iki akım, anlayış ve zihniyet arasındaki bir mücadele olduğuna işaret eden Akdoğan, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da ifade etti. Bizim anlayışımız, bizim zihniyetimiz Hüseyini olan yoldur" dedi.

-"Hakkaniyeti savunan yolu benimsedik"

Adaleti ve hakkaniyeti savunan yolu benimsediklerini vurgulayan Akdoğan, diğerlerinin zihniyet ve yolunun ise yok etmeyi, yakmayı, yıkmayı, başları ezmeyi şiar edinen bir anlayış olduğunu dile getirdi.

Akdoğan, AK Parti camiası olarak sadece millete hizmet etme davasının öncüleri değil, aynı zamanda tüm dünyada hakkı tutup kaldırmanın, adaleti yüceltmenin, insanlığın erdemini tekrar hayata geçirmenin mücadelesini veren bir siyasi anlayış olduklarını anlattı.

Yalçın Akdoğan, dünyanın dört bir tarafında nerede mazlum ve mağdur varsa onlara sırtlarını dönemeyeceklerine dikkati çekti.

Bazılarının "Türkiye Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'la niye ilgileniyor? Niye kaynaklarını kendi insanlarıyla birlikte başkalarına da harcıyor? Bir milyon 500 bini aşkın insan Suriye'den geldi. Niye imkanları bunlarla paylaşıyor?" dediğini aktaran Akdoğan, "Hatta ana muhalefetin sorumsuz genel başkanı bunu ihanet olarak tanımlıyor. Biz bunu yapmasaydık bir ihanet olurdu. İnsanlığa ihanet ederdik. Aynaya bakamazdık. Bu bir utanç vesikası olurdu bizim için. Bunları yapmazsak bizim için utanç kaynağıdır. Bu yüzden dünyanın bir tarafındaki mazlumların kucağını açan bir iktidar var. Tayip Erdoğan'ın liderliğinde Ortadoğu'da başı sıkışan Türkiye'ye baktı. Türkiye'den medet umuyor. Balkanlar'da birisinin başı sıkıştığında Türkiye'ye bakıyor, Türkiye'den medet umuyor. Kafkaslar'la, Afrika'da bir sıkıntı çıktığında herkes yüzünü Türkiye'ye çeviriyor" değerlendirmesinde bulundu.

-"Türkiye Allah rızası için yardım götürüyor"

Türkiye'den çok daha fazla zengin ülkelerin yardım elini uzatmazken, kendilerinin hesapsız ve karşılıksız yardım ettiklerini belirten Akdoğan, Türkiye'nin Afrika'ya yardım etmesinden birilerinin rahatsız olduğunu çünkü onların misyonerlik amacıyla oralara yardım götürdüğünü söyledi.

Yardım faaliyetleri altında yapılan çalışmalar dolayısıyla Afrika'nın dini yapısının değiştiğine işaret eden Akdoğan, Türkiye'nin karşılıksız, sadece Allah rızası için yardım götürdüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin zulme, mağdurlara, muhtaçlara kapılarını kapatamayacağını anlatan Akdoğan, "O Hüseyini yol onlara sahip çıkmayı, hakkı tutup kaldırmayı, hakkaniyeti yüksek sesle, Recep Tayip Erdoğan'ın 'one minute' olayında olduğu gibi zalimin suratına haykırmayı gerektiriyor" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin bunu yaptığı için Türkiye'nin bölgesel aktör olduğunu belirten Akdoğan, ülkenin dört bir yanında, her bir köşesinde, her bir santimetre karesinde AK Parti'nin siyasetinin, yatırımlarının, hizmetlerinin bulunduğunu bildirdi.

-"AK Parti birlik siyasetinin sembolü"

Akdoğan, AK Parti'nin birlik siyasetinin sembolü olduğunu ifade ederek, "Bu özelliğiyle Türkiye'nin bütünlüğünün sigortası AK Parti'nin var olmasıdır. Bugün denklemden AK Parti'yi çıkarınca Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayan başka bir siyasi hareket göremezsiniz" görüşünü dile getirdi.

Sadece AK Parti'nin her yerde bulunduğunu, bütün anlayışları ve vatandaşlarını temsil ettiğini kaydeden Akdoğan, MHP'nin Şırnak'a gidip miting yapamayacağını, CHP'nin Van'a gidip elinde bayrak sallayarak miting yapamayacağını söyledi.

AK Parti'nin Edirne'ye de İzmir'e de Şırnak'a da Mardin'e de gittiğini ve gideceğini belirten Akdoğan, AK Parti'nin, al bayrağın dalgalandığı neresi varsa oraya gideceğini dile getirdi.

Türkiye'nin bütünlüğünün teminatının, AK Parti'nin birlik siyaseti olduğunu ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:

"Bu siyaset, ortaya gerçekten kronik sorunları, kangren olmuş sorunları çözen, projeler ortaya koydu. Çözüm siyaseti bunlardan bir tanesiydi. Bir kandırmacadır gidiyor. Ölen milletin çocukları, harcanan para milletin parası. 40 bin insan hayatını kaybetti. Kaç yüz milyar dolar milletin cebinden çıktı. Buna karşılık bir oyun oynanıyor. Hem iç siyaseti baskı altına almak için terör kullanılıyor hem Türkiye'yi etkisizleştirmek için yabancı güçler terörü bir vasıta olarak kullanıyor."

-"Süreci başlatan Tayyip Erdoğan'dır, devam ettiren Davutoğlu'dur"

Akdoğan, "Bu oyuna 'dur' dememiz lazım" dediklerini anımsatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"(Bu ayak bağıyla Türkiye 2023 hedeflerine ulaşamaz, Türkiye bütünlüğünü koruyamaz. Birlik ve beraberliğini muhafaza edemez) dedik. Bu yüzden analar ağlamasın, akan kan dursun, akan gözyaşı dinsin diye çözüm sürecini başlattık. Birileri 'siz bu süreci başlattınız, bir de bu sorunlar çıktı' diyor. Arkadaş sen kafanı kuma sokmuştun. Türkiye'nin bir tarafında bu sorunlar vardı. Biz sorunu çözmeye çalışıyoruz. Biz sorunu doğurmadık. Çözüm sürecinde gerçekten büyük riskleri alan, süreci başlatan Tayyip Erdoğan'dır, bugün devam ettiren Sayın Davutoğlu'dur, Başbakanımızdır. Bu siyasi riski biz göze aldık. Toplumsal destek de arkamızda oldu. Hükümetin seçimden başarıyla geçmesi, yerel seçimi kazanması, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması aynı zamanda bu sürece bir destektir. Bir güven oyudur, güven tazelemedir. Bütün bunları biz yapmış ve bir neticeye getirmişken işte iki yıldır gencecik fidanlar toprağa düşmezken birileri yine rahatsız oldu."

-"Bunların kurduğu çatı, örümcek ağına benziyor"

Akdoğan, mayıs ayında dev projeleri hayata geçirdiklerini, büyük yatırımların temel atma törenlerini yaptıklarını hatırlatarak, bunlardan bazılarının 3. köprü, 3. havalimanı ve Marmaray olduğunu anlattı.

Birilerinin bunlardan çok fazla rahatsız olduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Hemen arkasından Gezi olayları patlak verdi. Eylül ayında büyük reformları hayata geçirdik, demokratikleşme paketi, arkasından 17 Aralık komplosu geldi. Bir şekilde Türkiye'yi nasıl baskılarız, AK Parti iktidarını nasıl devirebiliriz, Tayyip Erdoğan'dan nasıl kurtulabiliriz... Türlü türlü oyunlar devreye koydular. Bu millet AK Parti iktidarına da Tayyip Erdoğan'a da milletin adamlarına da sonuna kadar sahip çıktı ve millet sahip çıktıktan sonra hiçbir güç bu tuzağı hükümetin başına kuramaz. Netice alamaz. Bunu yaşayarak gördük. 30 Mart'ta bu oyunu siz bozdunuz. 10 Ağustos'ta tekrar bozdunuz. 30 Mart'ta hepsi bir araya geldi ne kadar şer cephesi varsa, statükocu güç varsa ama milletin bir arada olması başka bir şey bunların bir arada olması başka bir şey. Çatı kurdular, ne oldu? Temel yok. Biz, Başbakanımızın dediği gibi, biz de temel var. Biz temelden başlıyoruz onlar çatıdan başladığı için çok kolay çöküyor. Bunların kurduğu çatı, örümcek ağına benziyor, örümceğin yaptığı eve benziyor. Bir rüzgarda tamamen ortadan kaybolup gidiyor."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.


Advertisement