Başbakan, Kabine'nin 3 Yeni Bakanını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Başbakan, Kabine'nin 3 Yeni Bakanını Açıkladı

Başbakan Davutoğlu, İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanları'nın bugün son kez Bakanlar Kurulu'na katıldığını belirterek yerlerine seçimlere kadar müsteşarların görev alacağını söyledi.

02.03.2015 23:35  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yasal zorunluluk nedeniyle görevlerini 6 Mart'ta bırakacağını, Adalet Bakanlığı'na Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı'na Sabahattin Öztürk, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nı Feridun Bilgin'in üstleneceğini söyledi.

PORTEKİZ'E GİTTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret gerçekleştireceği Portekiz'e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

3 BAKAN, BAKANLAR KURULU'NA SON KEZ KATILDI

Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim nedeniyle yasa gereği istifa etmesi gereken üç bakanın görevini müsteşarların sürdüreceğini açıkladı. Bugünkü Bakanlar Kurulu'na Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın son kez katıldığını belirten Davutoğlu, "Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik" dedi. Yürüyen işlerde aksama olmaması, devamlılığın sağlanması açısından üç bakanlığa müsteşarların getirileceğini belirtt.

"CUMHURBAŞKANI'YLA İSTİŞARE EDEREK BELİRLEDİK"

Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında üç bakanlığımıza şu an ki bakanlık müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmelerini kararlaştırdık." şeklinde konuştu.

3 YENİ BAKAN

Davutoğlu, kabinenin 3 yeni bakanını da açıkladı, "Adalet Bakanlığına Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Bakanlığına Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle 6 Mart son gün olduğu için o gün itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmıştır. Hayırlı olsun. Zaten bu Türkiye'de on yıllardır uygulanan bir uygulama. Üzerine düşünmek lazım gerçekten buna ihtiyaç var mı, diye. Ancak bir teamül bir kural gereği seçimlerden önce bu üç bakanlığın ataması yapılıyor. Sürekliliği teminen yürüyen işlerde herhangi bir aksama olmaması açısından müsteşarların bu görevi üstlenmelerini doğru bulduk. Çünkü bu 3 ay bu bakanlıklar ve hükümetin işlevi bağlamında hiçbir kesinti olmayacak. İnşallah 8 Haziran'da yeni hükümeti kurduğumuzda bu çalışmalar yürüyecek. Bizim bir dakika bile kaybetme tahammülümüz yok. Bu sürekliliği teminen müsteşarlarımız bu görevi üstlenecekler. Bakanlıktaki bütün işler de bir önceki gün gibi hiçbir fark olmadan bu görevler ifa edilecek. Devralacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Başbakan, Kabine\'nin 3 Yeni Bakanını Açıkladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan, Kabine'nin 3 Yeni Bakanını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Ozkan: Cbşknı ile iştişare mi yoksa o derse omu : Namus şeref üzerine yemn edip taraf olunuyosa ... 26 6 Yanıtla
  • AmedLy: Üç eğitimli yeni kukla 19 9 Yanıtla
  • ars: kağidi verdiler eline, okudu 23 4 Yanıtla
  • Samsun davud: Cumhurbaşkanı diğer partilerle de istişare yapıyor mu 24 2 Yanıtla
  • Murtaza: AKP partisinin hayranıyım ,Say'ın R.T.Erdoğan başkan olsun çok istiyorum.... 20 6 Yanıtla cenk: lan murtaza senin gibi ak koyunların tek yeri ahırdır 2 1
  • reis: Konyalı olarak Ahmet hocadan gurur duyuyorum.55 7 14 Yanıtla
  • HASAN: OLMAYAN ŞEYİN BAKANI MI OLUR. 15 5 Yanıtla
  • Gazi: Ahmet kabineyi bana brak senden iyi yönetirim koçum 9 10 Yanıtla
  • yalan hayat: sayın baskanın d kısılıge sahıp oldugunuzu ıspatladınız ama allah herşeyı görüyor kıme kalmıskı o koltuk sizede kalsın size bisey anlatım bir köy varmış koyde her gün ölü ölurmus koyle derkı ölenı toptaga gömük geliriyoruz acaba altında ne olur bu işi nasıl anlarız derler köyde garip bır yasla adam varmı bi eşegi ile bi yamalıklık ceketi pantolu varmıs adama demışler sana hersey vercez yeterkı bizim dedigimizi yap tamam demıs ölü ölmus tekrar gömmüşler ölünun yanınada adamı koymuslar diridiri gece olmus sorgu münker gelir derki ölü tamamda dirinın ne işi var başlar ona sormuya ceketin nerden aldın yamalıgı nerden diye diye sababahı zor eder adam hortlayarak kaçar köylüde arkadan bagırı dur adam ne oldu ben siizin ne paranızı ne malını ıstıyorum daha ben ceketin hesabını veremedim o kadar malın hesabını verim anlıycanız siz ve diyerleri bu ülkede yetimlerin ve tüyü bitmemiş haklarını yersenız öbür dünyada elim sizin bogazınızda olacak 16 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

  • Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    13:34 Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçildikten sonra ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve diğer isimler Çelik'i ziyaret ederek tebriklerini iletti. Çelik, ziyaretçilerine teşekkür ederek, projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı
    13:34 Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı

    Adıyaman'da bulunan 16 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Perre Antik Kent'te gerçekleştirilen kazı çalışmalarına katıldı. Öğrenciler, arkeologlarla birlikte kazı yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

  • 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor
    13:34 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor

    İzmir'de düzenlenecek olan 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği, halk dansları gösterileri, müzikaller ve konserlerle çocuklara keyifli saatler yaşatacak. Şenliğin finalinde ise Yeni Türkü sahne alacak. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, tüm yurttaşları bayram coşkusuna ortak olmaya davet ediyor.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu
    13:34 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü engelli sporcuları, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği Para Yüzme ve DEAF Yüzme Bölge Şampiyonasında 40 madalya kazandı.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.


Advertisement