Başbakan'ın Tavsiyesini Arap İşadamlarına İlettiler - Son Dakika
Güncel

Başbakan'ın Tavsiyesini Arap İşadamlarına İlettiler

Başbakan\'ın Tavsiyesini Arap İşadamlarına İlettiler

Rize’nin Güneysu ilçesine gelen 18 kişilik Arap iş adamları heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evini ve yöresel mimari ile yapılan konutları inceledi.

25.05.2014 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Güneysu ilçesine gelen 18 kişilik Arap iş adamları heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evini ve yöresel mimari ile yapılan konutları inceledi. Konuk heyete Başbakan Erdoğan'ın "Burayı Arap kardeşlerimize konaklamaları için önerebilirsiniz" tavsiyesi de iletildi.

Suudi Arabistan'dan gelen 18 kişilik heyet, Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evini, yöresel mimari ile yapılan konutları ve Arapdüzü Doğa Parkı'nı ziyaret etti. Yaklaşık 4 saat süren ziyarette Arap iş adamları, yetkililerden bölge hakkında bilgi aldı. Güneysu'da TOKİ tarafından yapılan içinde 39 konut ve 25 işyerinin yer aldığı evler de Arap iş adamlarının beğenisine sunuldu. Yöresel evleri gezerken hayran kalan heyet, yetkililerden evlerin fiyatları hakkında bilgi aldı. Heyete Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, eski Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı eşlik etti.

"YÖREMİZDEKİ GÜZELLİKLERİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZLE PAYLAŞTIK"

Kabe'nin ev sahiplerini Güneysu'da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirten Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, "Resulullah Efendimizin komşularını Güneysu'da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Biz her zaman yöremizdeki güzellikleri Müslüman kardeşlerimizin de görmesini arzu etmiştik. Biz istiyoruz ki bu kardeşlerimizle bu güzellikleri paylaşalım. Bu gün bu imkan sağlandı. Gelen misafirler de yöremizi çok sevdi ve beğendiler. İnşallah onların ülkelerindeki vatandaşları daha çok yöremizde görmek istiyoruz. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım beye bu organizasyon için teşekkür ediyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize burada yapılan TOKİ konutları ile ilgili bir tavsiyesi olmuştu. Başbakanımız 'Burayı Arap kardeşlerimize konaklamaları için verebilirseniz iyi olur' demişti. Bu ziyaret buna da vesile oldu" şeklinde konuştu.

Mekke Ticaret Odası Başkanı Hassan Aref Kinsarah ise, bölgede yatırım yapılasilecek alanları görmeye geldiklerini ifade ederek, "Güneysu'yu çok çok beğendik. İnsanlarını ise daha çok beğendik. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da memleketi olan Güneysu'da olmak ayrı bir mutlu etti bizi. Burada bizi karşılayan güler yüzlü, misafirperver insanlarına da tekrar teşekkür etmek istiyorum. TOKİ tarafından Güneysu'da yapılan konutlar çok güzel dizayn edildi. Bu evler yöre ile iç içe olmuş. Dizayn ve yapı olarak önemli işçilik olduğunu görüyoruz. Hemen caminin yanında olmaları da bu yapılara güzellik katmış durumda. Beraberimizde olan iş adamları da bu yapılara ilgilerini gizleyemeyerek çok beğendiler" diye konuştu.

Güneysu merkezdeki programın ardından konuk heyet, Arapdüzü Doğa Parkı'nı gezdi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan'ın Tavsiyesini Arap İşadamlarına İlettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement