Başbakan'ın Ezber Bozan 7 Adımı - Son Dakika
Güncel

Başbakan'ın Ezber Bozan 7 Adımı

'Başörtüsü, Kürt ve Alevi' meselelerine yönelik açılımlarıyla ezber bozan Erdoğan, Ermeniler için taziyede bulunarak bir kez daha tarihe not düştü.

25.04.2014 07:47  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan son olarak 1915 olaylarına ilişkin Ermenilere verdiği taziye mesajıyla bir kez daha tabuları yıktı.

12 yıllık iktidarı boyunca Kürt açılımından Alevi meselesine  kadar bir çok konuda tarihi adımlar atan Erdoğan, büyük devlet adamı vasfını tekrar ortaya koydu.

Star'ın haberine göre, işte Erdoğan’ın Yeni Türkiye yolunda hayata geçirdiği devrim niteliğindeki hamlelerden en önemlileri:

KÜRT AÇILIMI

12 Ağustos 2005’te Diyarbakır’da yaptığı konuşmayla büyük devletlerin gerektiğinde özür dileyebileceklerini dile getiren Başbakan Erdoğan Kürt açılımının ilk adımını attı. Akil insanlar heyeti oluşturularak Türkiye karış karış dolaşıldı ve çözüm süreci anlatıldı. İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşülerek çözüm için yol haritası belirlemeye çalışıldı. Bu çalışmalar neticesinde silahlar sustu.

ANA DİLDE EĞİTİM

Başbakan Erdoğan 1 ekim 2013 tarihinde uzun çalışmalar neticesinde hazırladıkalrı Demokratikleşme Paketini açıkladı. Paketle birlikte özel okullarda ana dilde eğitimin verilmesinin önünün açıldı. Özel okullarda Kürtçe eğitim verilmeye başlandı. Ayrıca Süryanice eğitim verecek olan okullar açıldı. Köylere Türkçe dışında isim verilemez’ hükmü kaldırıldı ve köyler eski isimlerine kavuştu.

BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK

Aynı paketle, 12 Eylül’ün yasakçı genelgesi dışında hiçbir dayanağı olmayan kamuda başörtüsü yasağına son verildi. AK Parti’li 4 kadın vekil Meclis’te başörtülü görev aldı.

12 EYLÜL YARGI ÖNÜNDE

12 Eylül darbecilerini koruyan Anayasa’nın geçici 15. maddesi kaldırıldı. Böylece, darbecilere yargı yolu açıldı. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda geçici 15. maddesinin kaldırılmasıyla12 Eylül cuntasının hayatta kalan liderleri Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya yargı önüne çıktı. Türkiye tarihinde ilk defa bir ihtilal yargılandı.

DERSİM İÇİN ÖZÜR

Erdoğan 23 Kasım 2011’de Dersimlilerden özür diledi. Erdoğan “Dersim yakın tarihimizdeki en acı en trajik olaylardan biridir. Dersim aydınlatılmayı bekleyen bir olaydır. Eğer devlet adına özür dilenecekse, böyle bir literatür varsa ben özür dilerim, diliyorum” dedi. 5 Ocak 2009’da Bakanlar Kurulu kararıyla Nazım Hikmet’e Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildi.

VAKIF MALLARI İADE EDİLDİ

Erdoğan, 29.08.2011 tarihinde gayrimüslim cemaate ait vakıfların el konulan mülklerine ilişkin tarihi bir düzenlemeye gitti. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’yle azınlık vakıflarının 1936 yılından sonra edindikleri gayrimenkuller için hak sahibi olmalarının yolu açıldı. Cemaat temsilcilerinde bayram sevinci yaratan düzenlemenin kendilerini şaşırttığını belirten Azınlık Cemaat Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, “Böyle bir irade vardı ama sürecin uzayacağını düşüyorduk” dedi.

ERMENİ OLAYLARI İÇİN TAZİYE

Ve son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1915 olaylarının 99. yıl dönümüne bir gün kala, o dönem hayatını kaybedenlerin torunlarına başsağlığı diledi. Ermenice dahil dokuz dilde yapılan taziye açıklamasının bu açıdan daha önce bir benzeri yok.

Erdoğan açıklamasında, "20. yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca 1915 olaylarını "gayr-ı insani sonuçlar doğuran hadise" olarak niteledi.

Başbakan\'ın Ezber Bozan 7 Adımı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan'ın Ezber Bozan 7 Adımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • deniz: Başbakanım seni seviyoruz ve dua ediyoruz..... 29 23 Yanıtla DENİZ: Mine hanım zoruna giden ne?Türk halkı kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor ve verdiği oylarla başbakanının arkasında olduğunu gösteriyor.Yazık size 0 0
  • vtndş: eeeortadogu başkanı olmak kolay dgıll tabıı olcak arkasında bır sürü var....tabi mınıt diyecek 6 12 Yanıtla
  • hmd: olur olur bal gıbı olur şker koy olur...eyalet yapcazz başaknlı ksitemı ee destek lazım cumhurbaşkanlıgı seçımı ıçın bır kesım gıtıtı 11 3 Yanıtla
  • KAPAK: İNÖNÜ-CHP'Sİ İNANÇLARA ZÜLMEDİYORDU.27 MAYIS DARBESİNDE 2,5 YIL HAPİS YATAN ( KURAN-I KERİM OKUMANIN YASAKLANDIĞI DÖNEMLER) MİLLETVEKİLİMİZ GİYASEDDİN EMRE DOĞUM YERİ OLAN GANİÇOK KÖYÜNDE YAŞADIĞI OLAYLARDAN SADECE BİRİNİ PAYLAŞIYOR.O KÖYE BİR GÜN JANDARMA GİRDİ BAŞLARINDAKİ ONBAŞI KÖYÜN İLERİ GELENLERDEN HALİD AĞANIN EVİNE GİRDİ.ÇAMURLU POSTALLARIYLA SEDİRE UZANDI AYAKLARINI PENCERENİN GENİŞİLİĞİNDE BULUNAN KİTAPLARIN ÜZERİNE UZATTI.ÇAMURLU POSTALLARINA KİTAPLAR DESTEK OLUYORDU.HALİD AĞA YERDEN KALKIP EN ÜSTTEKİ KİTABI YAVAŞÇA ÇEKİP ALDI.SONRA JANDARMA ONBAŞININ AYAKLARINI TEKRAR GERİDE KALAN KİTAPLARIN ÜZERİNE KOYDU.ONBAŞI 'NE YAPIYORSUN' DİYE BAĞIRDI HALİD AĞA 'KURAN-I KERİMİ ALDIM EFENDİM DEDİ.HALA BU ÇÖL KİTABINI MI OKUYORSUN DİYEREK POSTALLARIYLA KURAN-I KERİMİ ÇİĞNEDİ. BUNUN ÜZERİNE HALİD AĞA SİLAHA SARILARAK ONBAŞIYI VE YANINDAKİ ASKERİ VURDU.İSYAN VAR PROPAGANDASI İLE YÜZLERCE JANDARMA KÖYE BASKIN YAPTI.HALİD AĞA,AKRABALRINI ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN 131 KİŞİYİ KURŞUNA DİZDİLER. 5 6 Yanıtla
  • nacar: ülke dikta yönetimine gidiyor diyen idollojik at gözlügü takmış ve onu tarafları bu olumlu gelişmeleri neden sorgulamıyor.yıllarca toplumun bazı kesimlerini yok sayan inkar ırkçı siyaset yapanlar utanmadan demokrasiden dem vurup durdular. seçimde aldıkları oyları beğenmeyip ırkçı faşist tutuma binaen degil, halkın zekasına ve eğitimsizligine yormuştur.dünyanın neresinde bir sol parti kapitalizimin üssü ve temsilcisi burjuvanın elit kesimin temsilcisi. yoksul halkdan oy alamıyor azınlıkların haklarının verilmesi ve tanınmasında rıhatsız askeri vesayetin siyasi temsilcisi darbelere ön ayak olan, dünyada bizim ülkede olduğu gibi sol digeçinen böyle sapkın bir siyaset yürüten sol parti olduğunu düşünmüyorum. 5 5 Yanıtla
  • Ömer Dinçer: Başbakanın doğruları var, ancak hatalı bulduğumuz yönleride var, bunların neler olduğunu en iyi kendisi biliyor, doğrularını alkışlıyorum hatalarını ise daha dikkatli davranışlarla düzelte bilir, ülkemiz mademki hür bir rejimle yönetiliyor, biz vatandaşlar olarak kırmadan dökmeden eleştirilerimizide yapmak durumundayız, saygılar . 4 1 Yanıtla
  • NE ZİHNİYE BU: BAZI YORUMCULARI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM.PEKALA MADEM HATAY'I SURİYE'YE VERMEK İSTİYORSUNUZ BİZDE KERKÜK VE MUSL'U ALALIM VE IRAK BİZDEN ÖZÜR DİLESİN.NE ZİHNİYE BU YA 3 1 Yanıtla
  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı
    11:59 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı

    Edirne'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 200 uyuşturucu hap ve 51 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı
    11:58 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şu ana kadar 8 şüpheli yakalanırken, diğer 2 şüphelinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

  • Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı
    11:58 Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Belen ilçesinde yapılan asayiş denetiminde şüphelenilen bir otomobil durduruldu. Araçta yapılan incelemede çalıntı olduğu belirlenen altınlar bulundu. E.T, M.Ç. ve G.L. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete götürülürken, altınlar sahiplerine teslim edildi.

  • Konya'da Balkondan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti
    11:57 Konya'da Balkondan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan bir apartmanın altıncı katındaki evinin balkonundan düşen 70 yaşındaki Hatice A., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hayatını kaybettiği belirlendi. Alzaymır hastası olan kadının cenazesi, Seydişehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı yaptı
    11:57 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı yaptı

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı kapsamında 2 bin 750 liralık hediye giyim kartı verdi. Müdür Yılmaz Kılınç, ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, öksüz ve yetim çocukların yüzlerini güldürmek ve bayram sevincini yaşatmak istediklerini söyledi.


Advertisement