Başbakan, Yeni İç Güvenlik Tasarısı'nı Bugün Açıklayacak - Son Dakika
Güncel

Başbakan, Yeni İç Güvenlik Tasarısı'nı Bugün Açıklayacak

Bakanlar Kurulu'nda 8 saat süren mesai bitti. Uzun bir aranın ardından toplantı sonrası açıklama olmadı. Başbakan, yeni İç Güvenlik Tasarısı'nı bugün açıklayacak.

20.10.2014 21:54  Güncelleme: 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan ve 8 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Uzun zaman sonra toplantı sonrası açıklama yapılmayacak ve Başbakan Davutoğlu, yeni İç Güvenlik Tasarısı'nı bugün açıklayacak.

HÜKÜMETİN UZUN MESAİSİ

Bakanlar Kurulu toplantısı saat 14.30'da başladı, ve 22.30 civarında bitti. Başbakanlık kaynakları, toplantının gündeminin İç Güvenlik Yasa Tasarısı olduğunu, tasarının bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağını söyledi.

UZUN ZAMAN SONRA BİR İLK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Kobani'ye saldıran IŞİD'le PYD arasındaki çatışmaların sürdüğü Kobani'ye peşmergenin destek için geçişine yardımcı olduklarını söylemişti. Dışişleri kaynakları da Türk topraklarından Kobani'ye silah ve peşmerge geçişinin pazar akşam itibariyle başladığını açıkladı. Amerika da pazar gecesi PYD güçlerine havadan askeri yardımı yaptı. Bu gelişmelerin ardından detaylı açıklama için Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yapacağı basın toplantısı bekleniyordu. Ancak uzun zaman sonra ilk kez Bakanlar Kurulu'nun ardından da bir açıklama olmayacağı belirtildi.

KABONİ EYLEMLERİ SONRASI GÜNDEME GELDİ

Hükümet, 36 kişinin öldüğü Kobani'ye destek eylemleri sırasında çıkan olayların ardından bir güvenlik paketi hazırlamaya karar verdi. Toplumsal olaylarda polisin müdahale yetkilerini arttıracağı duyurulan paketle ilgili planları İçişleri Bakanlığı'nda aldığı brifingin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamıştı. Buna göre; molotof bomba sayılacak, gösterilerde maske ile yüzünü kapatanlar anında gözaltına alınacak.

Davutoğlu sözkonusu reformun "polisiye tedbirler paketi" olmadığını söyledi. AB ve dünya standartlarında önlemler getirileceğini belirten Davutoğlu "Suç işleyenin de, işlediği suç da yanına kâr kalmamalı. Aksi takdirde insanları suça teşvik etmiş oluruz" dedi.

ALMAN TİPİ GÜVENLİK MODELİ

Geçen haftaki Bakanlar Kurulu'nda konu gündeme geldi. Toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Kapsamlı iç güvenlik reformunda özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bu durum nasıl karşılanmaktadır ve belki de bir Almanya önceliğine öncelik vermek suretiyle oradaki uygulamaları, oradaki yetkileri belki esas alabilecek, Türkiye özeline uygulanabilecek bir noktaya getirmek üzere çalışmalara devam edilmesi kararı da verilmiş oldu" demişti.

Başbakan, Yeni İç Güvenlik Tasarısı\'nı Bugün Açıklayacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan, Yeni İç Güvenlik Tasarısı'nı Bugün Açıklayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ic güvenli değil suriyelilerin yüzüne: ülkede ic güvenlik kalmadı suriyeden milyonlarca suriyeli geldi ve parklarda da her türlü pisilk yapıyorlar akşaları sokakda geziyorlar ne olduğunu bilmediğimiz bu pisliklerle yaşamaya mahkum olduk halk bu suriyelilerin yüzüne sokağa parka gidemiyor suriyeli ceteler cıktı gurplaşmaya başladılar bunları polis hiç bakmıyor ferhal sınır dışı edilmeleri lazım ülkenin her yerinden toplanıp ülkesine gitmeleri şart 4 1 Yanıtla
  • asgeri ücretli: ALMANYA 1 OCAK 2015 TEN İTİBAREN ASKARİ ÜCRETİ SAAT BAŞINA 8, 5 EURO YAPACAKLAR BİZAHMET BUNUDA ÖRNEK ALSANIZ. 1 OCAĞA KADAR BEKLEYEBİLİRİZ. . . 4 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement