Başbakan Erdoğan: Yazıcıoğlu Kardeşimin Hatırasını Ayaklar Altına Alıyorlar - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Yazıcıoğlu Kardeşimin Hatırasını Ayaklar Altına Alıyorlar

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İhsanoğlu'na Taksim'de bir oyun oynandığını söyleyerek, İhsanoğlu'nun elin bir dergi verildiğini kaydetti.

17.07.2014 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İhsanoğlu'na Taksim'de bir oyun oynandığını söyleyerek, İhsanoğlu'nun elin bir dergi verildiğini kaydetti. O dergide çeşitli isimlere hakaret içeren yazılar bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Bir kapağında da değerli merhum siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'na da çok ağır hakaret etti. Fakat söylemek istemezdim. Söyleyeceğim. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin mirasını taşıyan bu parti şimdi gitmiş bu adaya destek vereceğini açıklamış. Bu nasıl bir karnı genişliktir, bu nasıl bir ilkesizliktir. 30 Mart seçimleri öncesinde merhum Yazıcıoğlu'nun kemiklerini sızlattılar. Şimdi bir kez daha onun hatırasını ayaklar altına alıyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde büyükşehir belediyesini AK Parti'nin alamadığını fakat 30 Mart'taki oy oranının Tekirdağ'da AK Parti'nin aldığı en yüksek oy olduğunu kaydeden Erdoğan, "Tekirdağ adım adım AK Parti'ye yaklaşıyor. Biz 12 yıl boyunca hiçbir ilimizde, hiçbir ilçemizde hizmet üretirken oy oranlarına bakmadık. Burası bize ne kadar oy vermiş böyle bir değerlendirmeye asla gitmedik. 81 vilayetin tamamına aynı nazarda baktık. 77 milyon aziz vatandaşımızın aynı nazarla baktık" dedi.

-"KILIÇDAROĞLU'NUN DAVETİNE GİDERSE YA YA YA ŞA ŞA ŞA"-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak İstanbul'da düzenlediği "Vizyon" toplantısına katılan sanatçılara yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, "Toplumun her kesiminden çok değerli insanlar vardı. Yaklaşık 4 bin kişi o toplantıya katıldı. Toplantıya tanınmış değerli sanatçılar da geldi. Toplantı bitti, bu sanatçılara karşı bir linç kampanyası başlatıldı. Vay efendim "siz o toplantıya nasıl katılırsınız? Bunlar güya özgürlükçü, bunlar güya demokrat. Ama özgürlük anlayışları da, demokrasi anlayışları da sadece kendilerini, kendi mahallelerini kapsıyor. Başkasına özgürlük yok, başkasına demokrasi yok. Yav bunlar sanatçı be, sanatçı senin düşündüğün gibi düşünmeye mecbur mu? Yani Kılıçdaroğlu'nun davetine giderse ya ya ya şa şa şa, Başbakan'a giderse yuh. Böyle bir şey olabilir mi? Bakın bunlar kendileri gibi düşmeyenleri bir kaşık suda boğarlar. Bunlar özgürlük düşmanı, bunlar demokrasi düşmanıdır. Bunlar geçmişten itibaren hiçbir özgürlüğün yanında yer almadılar. Bu ülkede geçmişine şöyle bir baktığımız zaman göreceğimiz bir şey vardır. O da nerede özgürlük kısıtlandıysa arkasında CHP vardır. Hep böyle olmuştur" diye konuştu.

-"BUNLARIN SİYASETİ SADECE VE SADECE KORKUTMA SİYASETİ"-

CHP'nin mesleğinin ve işinin özgürlükleri kısıtlamak olduğunu kaydeden Erdoğan, "Artvin Hopa'da alçakça bir saldırı yapıldı. Bir uluslararası yardım kuruluşu, Artvin Hopa'da yetimlere iftar vermek istiyor. Oradan Vandallar toplanıyor bu yardım kuruluşuna saldırıyor. CHP'li bazı milletvekilleri de bu alçakça saldırıya destek veriyor. Pensilvanya medyası aynı şekilde bu alçakça saldırının arkasında duruyor. Niye farklı olana tahammülleri yok" ifadelerini kullandı.

Kendisinin Hopa'da miting yapmak istediğini kaydeden Erdoğan, kendi otobüsünün orada taşlandığını kaydetti. Olaylarda bir koruma müdürünün arka kapıdan düşerek uzunca bir süre yoğun bakımda kaldığını kaydeden Erdoğan, "Bunlar vandal. Ve onları gitti Kılıçdaroğlu tebrik etti biliyor musunuz? Böyle bir adam bu. Kendilerinden başkasına hayat hakkı özgürlük tanımazlar. Bunların siyaseti sadece ve sadece korkutma siyaseti, kutuplaştırma siyaseti" şeklinde konuştu.

-"TOPRAĞI EŞELEYE EŞELEYE O NASIRLI EL ELE"-

Dersim Katliamına karşı Kılıçdaroğlu'nun bir sözünün dahi bulunmadığını kaydeden Erdoğan, "Duyamazsınız, çünkü failleri kendileridir. Onun mensubu olduğu CHP'dir. Ben bu devletin başbakanı olduğum için özür diledim ama o dileyemez. Niye ondan böyle bir vefa yok. Onda böyle bir idrak yok. İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez, Kılıçdaroğlu budur. Bunların Türkiye'yi büyütmek, Türkiye'ye ufak çizmek, vizyon kazandırmak gibi bir dertleri de yok. Bunlar sadece kokutuyor, toplumu geriyor, kutuplaştırır. Bunun sayesinde ayakta durmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

CHP'nin "Kaymak tabakanın partisi" olduğunu belirten Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "tıpı tıpış sandığa gideceksiniz" sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, "CHP kendi seçmenine koyun muamelesi yapıyor" derken, CHP'nin aday olarak gösterdiği İhsanoğlu isminin dayatmacı bir zihniyetle ortaya çıkartıldığını savundu. CHP'lilerin bu kaba üsluba ve dayatmaya 10 Ağustos'ta gereken cevabı vereceğine inandığını kaydeden Erdoğan, "Salon sosyeteleriyle bu ülke yönetilmez. Toprağı eşeleye eşeleye o nasırlı el ele omuz omuza yürüyenlerle biz bu ayağa kaldırdık Türkiye'yi. Biz milletin içinden çıktık. Omun içinden de hamdolsun. 12 yıl 8 seçim hepsinden büyüyerek geldik" ifadelerini kullandı.

-"ASLINDA YETİŞTİĞİM YER KASIMPAŞA, GEREĞİNİ YAPARIM"-

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, MHP lideri Bahçeli'nin kendisine her türü hakareti yaptığını anlatan Erdoğan, "Fakat benim aldığım edep dersi onlara aynı dille cevap vermeme manidir. Vermedim, vermem. Aslında yetiştiğim yer Kasımpaşa, gereğini yaparım. Ama aldığım ders buna müsaade etmez. Benim ahlak anlayışım buna müsaade etmez. Çünkü biz milletimizle bu yolda bu şekilde yürüdük, yürümeye devam edeceğiz. Şimdi hiçbir konuda karar almıyorlar. Hiçbir konuda bu milletin derdiyle dertlenmiyorlar. Ne diyor adayları, "ben icraatın başlı değilim' diyor. Yani cumhurbaşkanı orası affedersiniz orası vitrin saksılarının olduğu bir yer değil, orada yan gelip yatamazsın çalışacaksın. Bu milletin birliği beraberliği, bütünlüğü nereye gidiyoruz bunun takipçisi olacağız. Ama haberi yok bu işlerden. Bizden işte şu son dönemde Sayın Gül'le beraber el ele verdik, omuz omuz omuza verdik hamdolsun bir sıçrama yaşadık" ifadelerini kullandı.

-"YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜNÜN ÜZERİNDEN OY DEVŞİRMEYİ BIRAK"-

İhsanoğlu'na Taksim'de bir oyun oynandığını kaydeden Erdoğan, "Üzerinde kendi resminin olduğu bir dergi tutuşturdular. O dergiyle poz verdi acemilik çok kötü bir şey. Hele siyasetin acemisi olmak çok çok kötü bir şey. Peki bu dergi neyin nesi? CHP ve MHP adayının elinde tutuğu bu dergi, bir sayısında kapaktan Bediüzzaman Said Nursi'ye çok ağır hakaret etti. Bir başka kapağında CHP'nin şu anki genel müdürüne çok ağır hakaret etti. Kılıçdaroğlu. Bu dergi birkaç kapağında ırkçı bir dille Hitleri aratmayan bir söylemle Kürt kardeşlerimize hakaret etti. Yine bitmedi. Bu dergi çeşitli kapaklarında açık açık darbe istedi. Şahsıma da çok ağır hakaretler etti. Bir kapağında da değerli merhum siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'na da çok ağır hakaret etti. Fakat söylemek istemezdim. Söyleyeceğim. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin mirasını taşıyan bu parti şimdi gitmiş bu adaya destek vereceğini açıklamış. Bu nasıl bir karnı genişliktir, bu nasıl bir ilkesizliktir. 30 Mart seçimleri öncesinde merhum Yazıcıoğlu'nun kemiklerini sızlattılar. Şimdi bir kez daha onun hatırasını ayaklar altına alıyorlar yatıyorlar kalkıyorlar, "neymiş bu hükümet Yazıcıoğlu'nun faillerini bulmamış.' Bu ne aczdir, bu zavallılıktır. Karşımızda bu tür şeyleri konuşamıyorlar. Ziyaretlerine gittiğimizde bu tür şeyleri söyleyemiyorlar. Hiç olmazsa merhum Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerinden oy devşirmeyi bırak bir şey alamasın ya. Alabileceğin bir şey yok" diye konuştu.

Türk milletinin bu tarz duygu sömürülerine en fazla 3 kez izin vereceğini kaydeden Erdoğan, " Büyük Birlik Partisi'ne gönül veren kardeşlerim inşallah bu ihaneti görecekler. Onlar da partilerini yönetimine inşallah gereken cevabı verecekler. Şuan yeni Türkiye'nin eski Türkiye'nin cılız ortakları var. İttifak yapmışlar. Ne diyor aday cidden çok aenteresan,7 partiydik şimdi 8 incisi de geliyor diyor. Kardeşlerim 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez" dedi.

10 Ağustos'ta gereken dersi vatandaşların sandıkta vereceğini kaydeden Erdoğan, "Eski Türkiye'nin karanlığından beslendiler bu zamana kadar, eski Türkiye'yi geri getirmek için ittifak yapıyorlar. Yeni bir tarih yazılacak. Biz o anayasa değişikliğini kendimiz için değil halkımız için yaptık. Eski Türkiye geri gelmeyecek. Millet buna izin vermeyecek. İnanıyorum siz buna izin vermeyeceksiniz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Yazıcıoğlu Kardeşimin Hatırasını Ayaklar Altına Alıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 50 bin liralık drift kamerada
    22:01 50 bin liralık drift kamerada

    Mersin'de drift atan bir sürücü güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi, ehliyetsiz, sigortasız ve muayenesiz olduğu belirlendi. Sürücüye 50 bin 541 TL ceza kesildi, araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.


Advertisement