Başbakan Erdoğan: 'Taksim'den Ümidinizi Kesin' - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan: 'Taksim'den Ümidinizi Kesin'

Başbakan Erdoğan: \'Taksim\'den Ümidinizi Kesin\'

Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının gösterilen alanlardan birinde yapılması gerektiğini belirterek, 'Taksim’den ümidinizi kesin' dedi.

22.04.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, " Taksim'den bir defa ümidinizi kesin. Gelin, buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe buyurun orada yapın ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Halkımızın huzurunu, esnafımızın huzurunu lütfen kaçırmayın bu barış günüyse bu günü çatışmaya dönüştürmeyelim, terörize etmeyelim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz haftada Çanakkale'de bir olaya müdahale sırasında Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız, Jandarma Başçavuş Ömer Yanar'a Allah'tan rahmet diliyor, Jandarma teşkilatımıza sabır ve başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. Bir büyük devlet adamını 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı da vefatının 21. sene-i devriyesi nedeniyle burada bir kez daha yad ediyoruz. Haftasonu İstanbul'da Avrasya Tüneli projesinde önemli bir etabın gerçekleştirildiğini anlatan Erdoğan, Kazlıçeşme ile Göztepe arasında iki katlı temel olarak inşa edilen tünelle boğazın araçlarla geçilmesinin mümkün hale getirdiklerini ifade etti. Şu anda 100 dakikada alınan mesafenin 15 dakikada alınacağını belirten Erdoğan, projenin yakıtta önemli tasarruf sağlayacağını hem İstanbul hem de Türkiye için son derece önemli olan bu projenin bir an önce tamamlanmasını heyecanla beklediklerini dile getirdi. Geçtiğimiz yıl Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye ekonomisinin tarihin başarılı dönemlerine şahit olduğunu belirten Erdoğan, gerek gezi olaylarına gerek 17 Aralık sürecinde huzur ve istikrar ortamı kadar ekonominin de hedef alındığını söyledi. Uluslararası medyada boy boy reklamların yayınlandığını ve Türkiye'nin kaos ve kriz ülkesi olarak gösterildiğini anlatan Erdoğan, bütün bu karalama kampanyalarına, içerideki ve dışarıdaki ihanet girişimlerine rağmen Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta kaldığını belirtti.

"Şu anda ise demokrasi tarihinin en kirli darbe girişimlerinde bile sarsılmadan ayakta duran bir ekonomi var" diyen Başbakan Erdoğan, "30 Mart seçimleri demokrasi dış politika çözüm süreci olduğu kadar Türkiye ekonomisi içinde bir milat olma özelliği taşıyor. Ekonomi önünde de hiçbir engel yoktur. Türkiye istikrarla büyüme kişi başını milli gelirini artırmaya devam edecek. Küresel yatırımlarımız hızla devam ediyor. Bunların yanında eğitim, sağlık adalet ve emniyet başta olmak üzere 81 ildeki yatırımlarımız katlanarak devam ediyor. Gezi olaylarında, 17 Aralık darbe girişimlerinde başarısız olan bazı çevrelerin inatla huzuru bozmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz. Cam, çerçeve kırmak esnafa zarar vermek gayesiyle birileri her zaman yaptıkları gibi gerilimi siyaseti üretiyorlar. Bunlar 30 Mart'ta milleten gereken cevabı aldılar. Demokrasiye sandığa saygıları olmadıkları için hala başka yerden medet umuyorlar. Bu aziz millet polisle göstericilerin çatışmasını görmek istemiyor. sokaklara şiddet görüntüsünün egemen olmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz" dedi.

"BİZ, TÜRKİYE'NİN YAKIN TARİHİNDEKİ KARANLIK OLAYLAR AYDINLANSIN' DİYE ÇALIŞIRKEN BİRİLERİ ISRARLA STATÜKOYU SAVUNDU"

Başbakan Erdoğan, "Her zaman söylüyorum başkalarının özgürlük alanına müdahale etmediği sürece herkes dilediğini yapar ancak başkalarının özgürlük alanına müdahale ediyorsa orada emniyet güçleri ve hukuk devreye girer gerken neyse onun yapar. Türkiye'nin yakın tarihindeki tüm karanlık noktaları aydınlatmak AK Parti hükümetleri olarak bizim en başından beri gayemiz oldu. Biz, darbe yapanların cezalandırılması için anayasanını değişmesini sağladık. Bütün faili meçhulların üstüne kararlılıkla biz gittik. Kahramanmaraş, Sivas, Çorum, Gazi Mahallesi olaylarını aydınlatmak için samimi girişimlerde bulunduk. Bütün bu girişimlerde karşımızda statüko partisi CHP'yi, statükonun STK'ları ve sendikalarını bulduk. Biz, Ergenekon'la mücadele ederken bu CHP Ergenekon'un avukatlığını yapıyordu. Biz, Türkiye'nin yakın tarihindeki karanlık olaylar aydınlansın diye çalışırken birileri ısrarla statükoyu savundular. 1 Mayıs'ın 124 yıllık geçmişi var. bu 124 yıl içinde 1 Mayıs'a hakettiği değeri biz verdik. Soruyorum, CHP mi verdi, aşırı sol mu, aşırı uçlar MHP 'mi verdi? 2008 yılında 1 Mayıs'ı biz tatil ettik. 12 yılda işçilerimiz emekçilerimiz sendikalarımız için tarihi nitelikte düzenlemeleri yapan biz olduk" ifadelerini kullandı.

"TAKSİM'DEN ÜMİDİNİZİ KESİN"

Her zaman emeğin yanında emekçinin yanında duran bir iktidar olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Emekçi görüntüsü altında kardeşliğe kastetmesini kabullenemeyiz. 'Emek ve dayanışma gününü kutluyorum' diyerek sokaktaki insana, esnafa zarar verilmesini sineye çekemeyiz. Tüm sendikalara sesleniyorum, STK'lara sesleniyorum. Ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yok. Şu an itibarıyla Yenikapı denize dolgu yapılara hazırlanan miting alanıdır. 'Burası bana ufak geliyor' diyorsan o zaman Maltepe'de de mitingini yapabilirsin. Bu sene son olarak Kadıköy miting alanı olarak müsaade edildi. Fakat, bundan sonra Kadıköy'de de miting yapılmayacak. Barışı kutlayalım diyorsak en güzel şekliyle festival havasında buyurun Yenikapı Maltepe diyoruz. AK Partili belediyelerle, arkadaşlarımla yaptığım toplantıda söyledim. 'Gelin bir de daha küçük alanlar da yapalım, 50 bin 100 binlik alanlar ilçelerimizde oluşturalım'. Bunun da ön hazırlıkları ayrıca başladı. Taksim'den bir defa ümidinizi kesin. Gelin, buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe buyurun orada yapın ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Halkımızın huzurun, esnafımızın huzurunu lütfen kaçırmayın bu barış günüyse bu günü çatışmaya dönüştürmeyelim terörize etmeyelim" şeklinde konuştu.

"TAKSİM ISRARINA KİMSE KURUSA BAKMASIN İYİ NİYETLE BAKMAYIZ, BAKAMAYIZ"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Burada biz asla müsaade etmeyiz. Bunu bilmeleri gerekir çünkü herkes yapacağı her işi hukuk içerisinde sürdürmeye mümkündür. Hukuku zorlayarak 'kanun benim' derse kusura bakma kanun sen değilsin. Biz mitingimizi bize verilen yerde yaptıysak, Yenikapı dendi gittim orada yaptım. 2,5 milyon toplandı. Yetmiyor belki önümüzdeki sene Maltepe'de yapacağız. Taksim ısrarına biz, hiçkimse kusura bakmasın iyi niyetle bakmayız bakamayız. Sokak eylemleriyle, vandalizmle bir yere varılmayacağını umarım herkes yaşadığımız süreçte görmüştür. Orada eğer bir kabir ziyareti yapacaksan, anıt var ziyaret edeceksen yönetim kurulu olarak çelengi koyarsınız. Taksim'den Yenikapı'ya metroyla geçebilirsiniz. Ben arkadaşlarıma şunu da söyledim. O gün biz İstanbul'da resmi taşıma araçlarımızı da ücretsiz yaparız. Daha ne yapacağız ya? Bütün imkanları hazırlıyoruz, o ne diyor 'Yok illa burada yapacağım'. Birilerinin, Türkiye'yi Mısırda'ki Ukrayna'daki neticeye ulaştırmanın gönlünden geçtiğini biliyoruz. Bu ülke sokağa çıkmamış, sandığa giderek mesajını net olarak vermiştir. Millet huzur ve istikrar isteğini gayet ne ortaya koymuştur."

ENİSE YAPAR - TÜRKER BEKTAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan: 'Taksim'den Ümidinizi Kesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement