Başbakan Erdoğan: Şu Anda Bunların Hesabı Soruluyor Bakın Şimdi Ortaya Neler Çıkacak Neler - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Şu Anda Bunların Hesabı Soruluyor Bakın Şimdi Ortaya Neler Çıkacak Neler

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'daki tırların önünü paralel yapının kestiğini kaydederek, "Bir savcı kalkıp da MİT'in TIR'larının önünü kesemez, onu arayamaz. Ama ne yazık ki, paralel yapının birçok yerdeki uzantılarıyla bunu yaptılar.

23.07.2014 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'daki tırların önünü paralel yapının kestiğini kaydederek, "Bir savcı kalkıp da MİT'in TIR'larının önünü kesemez, onu arayamaz. Ama ne yazık ki, paralel yapının birçok yerdeki uzantılarıyla bunu yaptılar. Ama hesabını ödeyecekler. Hesabını verecekler. Adana'daki ihanet izah edilemez. Bu Pensilvanya'nın hakimleri savcıları, hakimleri, emniyet içindeki uzantıları Adana'da çok alçakça bir ihanet içinde bulundular. Şu anda bunların hesabı soruluyor. İstanbul operasyonu budur, şimdi hesap soruluyor. Bakın şimdi ortaya neler çıkacak neler" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Bugünün Kadir Gecesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, Filistin, Suriye'de, Irak, Libya, Mısır, Myanmar, Patani'de ve yeryüzündeki tüm mazlumlara dua ederek başladı. Kendilerinin Türkiye'yi sömürtmediklerini belirten Erdoğan, "Yolsuzluklar içinde yürüyenler belliydi. Yavru CHP, Bahçeli ve şuanda olmayan malum bir parti" dedi.

-"DEMOKRASİNİN STANDARTLARINI ÇOK DAHA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ"-

Kendisini dinleyen vatandaşların yetki vermesi halinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak hizmetlerinde olacaklarını kaydeden Erdoğan, "Diğer 2 tane aday var. Kardeşlerim, bunların bu ülkede bir tane dikili taşı var mı? Bunlar hizmet nedir bilir mi? Cumhurbaşkanlığı makamında, inşallah Türkiye'nin daha özgür, daha bağımız, daha demokratik bir ülke olması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ekonomiyi daha da büyütmek için çok çalışacağız. Hedefimiz neydi, 2023 için? Neydi, dünyanın ilk 10 ülkesi içerisine girmek. Demokrasinin standartlarını çok daha yükseğe taşıyacağız. Toplumsal barışımızın kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Birbirimizi makam, mevki, ırk, para pul bundan dolayı sevmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Eski Türkiye'de yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, vesayet ve çeteler olduğunu kaydeden Erdoğan, "Ama 12 yıllık mücadeleyle bunların tamamını Türkiye'nin gündeminden çıkardık. 12 yıl boyunca dik durduk, omurgalı durduk. Eski Türkiye'nin izlerini ortadan kaldırdık. Yeni Türkiye'de artık hamdolsun refah var, kardeşlik var, yeni Türkiye'de aydınlık var, gelecek var, yeni Türkiye'de barış var, dayanışma var" dedi.

-"BU KOALİSYONDA PENSİLVANYA ÖRGÜTÜ VAR"-

Eski Türkiye'yi isteyenler ve özleyenlerin şu anda kendi karşılarında koalisyon oluşturduğunu kaydeden Erdoğan, "Kim var bu koalisyonda, CHP var, MHP var, bir de bu koalisyonda oylarının tamamı bir puana ulaşmayan irili ufaklı statüko partileri var. Burada kim var? Sosyalist İşçi Partisi var, kim var Devrimci Halk Partisi var, bir de bu koalisyonda vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var. Millet bu koalisyonun ne olduğunu, neye hizmet ettiğini çok iyi biliyor. Bunlar hiçbir zaman milletin yanında olmadılar" dedi.

-"MİLLETİN İÇİNE ÇIKACAK YÜZÜ YOK"-

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin kendisi için "Sen Çankaya yokuşunu çıkamazsın. Dizinin bağı kalmadı. Yolun yarısında nefesin tükenir, cumhurbaşkanlığı senin için hayaldir, rüyadır" dediğini belirten Erdoğan, "Şimdi ben Bahçeli'ye soruyorum ya nerelerdesin sen? Meydanda var mı? Göreniniz var mı? Nerede olduğunu bilen var mı, duyan var mı? Zaten meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine gidemez. Yok değil mi? Bizim için "Cumhurbaşkanlığı hayaldir, rüyadır' diyordu, kendisi şu anda hayallere karıştı, rüyalara karıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı çözüldü, nefesi tükendi, piyasadan kayboldu gitti. Niye biliyor musunuz? Milletin içine çıkacak yüzü yok. MHP'ye gönül veren kardeşlerimin yüzüne bakacak yüzü yok. MHP'yi aldı getirdi Sosyalist İşçi Partisi ile Devrimci Halk Partisi ile diğer irili ufaklı partilerle aynı çatının altına soktu. İşte şu anda inanıyorum ki bunun mahcubiyetini yaşıyor. Kendisine bir aday dayattılar, verilen talimatı boynunu bükerek kabul etti. Şimdi sokağa bunun için çıkamıyor, milletin huzuruna çıkamıyor, MHP'li kardeşlerimin önüne çıkamıyor. Göreceksiniz 10 Ağustos'tan sonra aldığı yenilgiyi izah edemeyecek. O koltukta da daha fazla oturamayacak. Benim MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, Bahçeli ve arkadaşlarına MHP'yi Pensilvanya'nın, CHP'nin, sol örgütlerin oyuncağı yapmanın hesabını inşallah sandıkta soracak. Onun için biz Adana'dan hem CHP'li hem MHP'li hem HDP'ye gönül vermiş kardeşlerimizden destek bekliyoruz. Adana'dan diğer partilere gönül vermiş kardeşlerimizden de destek bekliyoruz" diye konuştu.

-"TÜRKİYE İSRAİL'E NÖBETÇİ OLSUN İSTİYORLAR"-

Terör devleti İsrail'in 16 gündür Gazze'yi "barbarca ve vahşice" bombaladığını kaydeden Erdoğan, "16 günde ne yazık ki 650 can şehit oldu, 4 bini aşkın can yaralı. Dünya bu katliama seyirci kalmaya devam ediyor. İslam ülkeleri bu katliama seyici kalmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler, bırakın seyirci kalmayı Hamas'ı suçlayarak, adeta öldürülen masumları suçlayarak İsrail'in terör çarkına destek vermeye devam ediyor. Şu anda dünya halkları ayağa kalkmış durumda, devletler susarken, yöneticiler susarken Londra'da, Paris'te, Berlin'de, Amman'da, Belgrad'da, New York'ta, Atina'da, dünyanın birçok şehrinde kitlesel protestolar yapıyorlar. Bazı devletler, hem de demokrat olduğunu, özgürlükçü olduğunu söyleyen bazı devletler protestolara izin vermiyor. Hani demokrattınız, hani özgürlükçüydünüz, niye müsaade etmiyorsunuz? Polis şiddeti uyguluyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün dünya sussa bile kendilerini susmayacağını kaydeden Erdoğan, dilsiz şeytanlardan olmayacaklarını kaydetti. Erdoğan, "Ecdadımız her zaman mazlumların yanında oldu, bugün biz de mazlumların yanındayız. Birileri bundan rahatsız oluyormuş, varsın rahatsız olsunlar. Kılıçdaroğlu rahatsız oluyormuş, varsın rahatsız olsun. Ekmel Bey rahatsız oluyormuş, varsın rahatsız olsun. Demirtaş rahatsız oluyormuş, varsın rahatsız olsun. Biz onlara insani değerleri, vicdani değerleri hatırlatmaya, Gazze'de ölen masum çocukları hatırlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Şu anda da Türkiye'nin geçmişteki gibi özür dileyen bir ülke olmasının istendiğini kaydeden Erdoğan, "O Eski Türkiyeydi. Türkiye zulmü görmesin istiyorlar. Türkiye zalime ses çıkarmasın istiyorlar, Türkiye İsrail'e nöbetçi olsun istiyorlar. Şunu herkes bilsin ki Türkiye İsrail'e nöbetçi ülke olmayacak, şu anda artık özür dileyen değil, dikkatinizi çekiyorum, özür dileten bir Türkiye var" diye konuştu.

-"EKBEL BEY'İN BİR DEFA ÖLÇMEYE NE GÜCÜ YETER"-

Gazze'deki zulme karşı çıktıkları için İsrail'den çok içerideki bazı işbirlikçilerin eleştirdiğini belirten Erdoğan, "CHP İsrail'e söz söyleyemiyor. Hükümete iftira atarak bu zulme ortak oluyor. Pensilvanya'nın medyası iftira atarak, yalan söyleyerek var gücüyle İsrail'İn zulmünde destek veriyor. Pensilvanya'daki Beyefendileri taziye diliyor, israil'e bir şey söyleyemiyor. Çünkü efendisi. CHP ve MHP'nin ortak adayı, İsrail'e söz söyelem yerine bizi eleştirerek oralara yaranmaya çalışıyor. Ey Ekmel biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl göreve yaptın, ama 8 yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin. Ve hiçbir zaman, yürekli bir çıkışı olmamıştır, olmaz. Gazze bizi iyi bilir, Filistin iyi bilir, Hamas iyi bilir, El Fetih iyi bilir. Bizim onlarla olan muhabbetimizi, Ekbel Bey'in bir defa ölçmeye ne gücü yeter, ne düşünce dünyası yeter, hiçbir şeyi yetmez" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye İsrail'e jet yakıtı veriyor" iddialarının tamamen yalan olduğunu söyledi. Erdoğan, bu yalanın İsrail'in Gazze katliamını perdelemek için kullandıklarını anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürecik Radar Üssü'nün İsrail'e hizmet verdiğini söylemesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Yalanını yüzüne çarptım ama utanacak, arlanacak yüz yok, cahillik paçalarından akıyor. Bu iftirayı devam ettirerek o da İsrail katliamının üzerini örtmeye çalışıyor. Bizi susturmaya oyalamaya çalışıyor. Erdoğan, Kürecik'teki radarın NATO'ya ait olduğunu kaydederek, "Bunun İsrail'e hizmet verme gibi bir durumu söz konusu olmadığı gibi, aynı zamanda İsrail'in de zaten buna ihtiyacı yok. Ondan daha ileri teknoloji zaten onlarda var" dedi.

-"GÖZÜNE DİZİNE DURSUN"-

İsim vermeden Ekmeleddin İhsanoğlu'na eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Yıllarını İsrail zulmüne göz yumarak geçirdi. Ona bir görev verdik, bir emanet verdik, gitti o emanete ihanet etti" dedi. İhsanoğlu'nun kendi iktidarları tarafından aday gösterildiğini belirten Erdoğan, "Senden önce böyle bir aday çıkarmamız söz konusu olmadı, daha iktidarımızın yeni yıllarıydı, seni gösterdik ve kazandın. Ve sana bütün desteğimizi verdik. Şimdi çıktın nankörlük yapıyorsun. "Türkiye Gazze için bir şey yapmadı' diyorsun. Gözüne dizine dursun. Bunlar kibir abidesi. Affedersiniz, Türkiye'nin İslam Konferansı Örgütü'ne vermiş olduğu destek konusunda gelip "şu kadar para veriliyor, benim burada başarılı olmam için buraya verilen desteği şuraya çıkarın' diyen sensin. Bana bu ricada bulunan sensin ya. Bunları nasıl görmemezlikten gelirsin? Ne Gazze'ye ne Filistin'e İslam İşbirliği Teşkilatı olarak hiçbir desteği olmamıştır. Hiçbir gayreti olmamıştır. Çünkü bu aynen monşer karakterinde. Bunlar etraflarına bakmazlar, bunlar kibirle sürekli havaya bakar, onun için de hiçbir şey görmezler" diye konuştu.

-"ŞU ANDA BUNLARIN HESABI SORULUYOR"-

"Adana'daki tırların önünü kim kesti? Paralel yapı" diyen Erdoğan, "Bir savcı kalkıp da MİT'in TIR'larının önünü kesemez, onu arayamaz. Ama ne yazık ki, paralel yapının birçok yerdeki uzantılarıyla bunu yaptılar. Ama hesabını ödeyecekler. Hesabını verecekler" dedi.

Başbakan Erdoğan İstanbul'daki operasyona da değinen Erdoğan, "Adana'daki ihanet izah edilemez. Bu Pensilvanya'nın hakimleri savcıları, hakimleri, emniyet içindeki uzantıları Adana'da çok alçakça bir ihanet içinde bulundular. Şu anda bunların hesabı soruluyor. İstanbul operasyonu budur, şimdi hesap soruluyor. Bakın şimdi ortaya neler çıkacak neler. Çıkıyor birileri konuşuyor, diyorlar ki "deliller ortaya ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak, onları almak doğru değil.' Onların canı yanmıyor ki, bizim canımız yanıyor. Onların sırtında yumurta küfesi yok" dedi.

-"MONŞER DE RAHATSIZ OLMUŞ, VARSIN OLSUN"-

İş adamlarını, sanatçıları ve başbakan ile bakanları dinleme suretiyle her türlü şantajı, tehdidi oluşturanların bunlar olduğunu dile getiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ogün toplanalardır şimdi bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. CHP ihanet şebekelerine yapılan operasyondan rahatsız olmuş. Varsın olsun. İhanet şebekelerine yapılan operasyondan monşer de rahatsız olmuş, varsın olsun. Benim diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerini dinlemişler. Bakan arkadaşlarımın son derece önemli, son derece mahrem telefon görüşmelerini dinlediler. Sayın Mahmut Abbas ile yaptığımız telefon görüşmelerini dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun hesabını sorar ve soruyor. Sanmayın ki mesele sadece Gazze, Filistin meselesidir. Mesele Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir. Gezi olaylarını niye çıkardılar? İsrail'e nöbetçi olmayı reddeden bu hükümeti devirmek için çıkardılar. 17-25 Aralık operasyonunu niye yaptılar? Gazze için sesini yükselten hükümeti susturmak için yaptılar. İşte şimdi de ortak bir aday çıkardılar. İsrail zulmüne susan bir cumhurbaşkanı olsun diye piyasaya sürdüler. Bu ülke inşallah, İsrail'in, diğer zalimlerin nöbetçisi bir ülke olmayacak. Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemeyecek. Gündem dayatamayacak. Kendi gündemimizi kendimiz belirleriz. Kendi istikametimizi kendimiz çizeriz. İşte onun için 10 Ağustos çok önemli. 10 Ağustos'ta "yeni Türkiye' diyeceksiniz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Şu Anda Bunların Hesabı Soruluyor Bakın Şimdi Ortaya Neler Çıkacak Neler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement