Başbakan Erdoğan'ın Kabulünde Duygu Dolu Anlar - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın Kabulünde Duygu Dolu Anlar

Suriyeli 6.5 yaşındaki Ömer Nakşibendi’nin okuduğu İstiklal Marşı, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

17.04.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın TRT Çocuk Şenliği dolayısıyla Türkiye’ye gelen yabancı çocukları kabulünde Suriyeli 6.5 yaşındaki Ömer Nakşibendi’nin okuduğu İstiklal Marşı, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT Çocuk Şenliği dolayısıyla Türkiye’ye gelen yabancı çocukları ve TRT heyetini kabul etti. Başbakanlık Yeni Bina’da gerçekleştirilen kabulü 14 ülkeden 36 öğrencinin yanı sıra TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de katıldı. Çocukları kabulünde konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasına, “Türkiye’ye hoş geldiniz. Ülkemize neşe getirdiniz, heyecanımıza heyecan kattınız” diye başladı. Çocukların Türkiye’ye gelmesinden dolayı sevinçlerine ortak olduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Sizin şahsınızda bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyor, dünyadaki tüm çocukların gözlerinden öpüyorum. Bütün çocuklara barış dolu, mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum” dedi.

“ÖMÜR BOYU SÜRECEK ARKADAŞLIKLAR EDİNİN”

Çocuklara seslenen Başbakan Erdoğan, çocukların Türkiye’de bulundukları süre içinde keyifli anlar yaşamalarını ve ömür boyu sürecek arkadaşlık, kardeşlik oluşmasına bu ziyaretlerinin vesile olmasını temenni ettiğini belirterek, 23 Nisan’ın tarih itibariyle Türkiye için çok önemli bir tarih olduğunu vurguladı.

“23 NİSAN DÜNYADA İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI”

23 Nisan Çocuk Bayramı’nın dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, “Bu tarih aynı zamanda ülkemizde milli egemenliğin temelinin atıldığı bir tarihtir. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocukları ile paylaşıyoruz” dedi.

“BİZİM YAŞADIĞIMIZ ZORLUKLARI ÇOCUKLARIMIZ YAŞAMASIN”

Bugünün 23 Nisan olmadığını ama haftasına girildiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, bu hafta içerisinde Türkiye’nin birçok yerinde bir çok etkinliklerle bunu kutlayacaklarını söyledi. Kutlamaların devam edeceğini ve 23 Nisan’da ise bunun finalinin zirvesini yapmış olacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, “İstiyoruz ki bizlerin yaşadığı zorlukları çocuklarımız yaşamasın. Barışın egemen olduğu bir dünyayı paylaşsınlar. Bütün derdimiz bu. İstiyoruz çocuklarımız savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı çok daha güzel huzurlu çok daha neşeli bir dünyada yaşasınlar. Dünyanın özellikle barış içinde olmasının en önemli şartı; adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Zira dünyamız çok büyük ve burada hepimize yer var. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet olursa, paylaşma olursa, dayanışma olursa inanıyorum ki dünyamız bütün insanların çocukların kardeşçe, barış içinde mutlu huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir. İnşallah sizler yarın bir siyasetçi olabilirsiniz, birer sanatçı olabilirsiniz, bilim adamı, öğretmen, doktor veya başka bir meslekte veya konumda olabilirsiniz ve olacaksınız da. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklileri giderecek bizim yanlışlarımızı düzeltecek sizlerden sonra gelecek nesiller için sizler çok daha adaletli çok daha güzel bir dünya kuracaksınız. Zira bizim bugün bulduklarımızın çok daha ötesini sizler yakalayacaksınız” diye konuştu.

“GÖZLERİNİZDEN O YANSIYAN SEVGİ, DOSTLUK, BARIŞ BİZİM GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Başbakan Erdoğan, dünyanın hızla geliştiğine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her gün dünya gelişerek gerek bilişim teknolojisi ile gerekse de eksikliklerin giderilmesi ile bilimde sanatta teknolojide çok daha ileri bir yere doğru dünya hızla gelişiyor ve ilerliyor. Ben sizlerin o temiz yüreklerine, o saf yüreklerine kesinlikle güveniyorum. Hele hele gözlerinizden o yansıyan sevgi, dostluk, barış bizim geleceğimizin teminatıdır. Samimiyet pırıltısı ve güvenimi bu daha pekiştiriyor. Unutmayın sizler ülkelerinizi kültür elçilerisiniz. Böyle bir misyonu üstlenmiş vaziyettesiniz. Birbirinizle dostluğunuzu devam ettirin, haberleşmeyi ihmal etmeyin. Muhakkak birbirlerinizin telefonlarını alın. Bu ziyaretiniz bittikten sonra da bu arkadaşlığınız aynen devam etsin. Ailelerinize, kardeşlerinize arkadaşlarınızı selamlarımızı sevgilerimizi muhakkak iletin.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmasının ardından 14 ülkeden gelen 36 öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

6.5 YAŞINDAKİ SURİYELİ ÇOCUK OKUDUĞU İSTİKLAL MARŞI İLE DUYGULANDIRDI

Başbakan Erdoğan’ın çocuklara hediye takdim ettiği sıra Suriye’deki savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Nizip’teki konteyner kente yerleşen 6.5 yaşındaki Ömer Nakşibendi’nin okuduğu İstiklal Marşı duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

2 yıldır kamptaki anaokuluna giden ve Türkçe’yi burada öğrenen Nakşibendi’nin güzel Türkçesi ile okuduğu İstiklal Marşı’nın ardından Başbakan Erdoğan kendisini alkışlayarak yanaklarından öptü. Başbakan Erdoğan, “Suriyeli ama İstiklal Marşı’nı bizden iyi okuyor” dedi.

Nakşibendi’nin Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesi ile Nizip’teki kampa yerleştiği öğrendi. 5 kardeşi bulunan Nakşibendi’nin bir kardeşinin de çıkan çatışmada yaralandığı öğrenildi.

BAŞBAKAN JAPONYA’DAN GELEN DAVULU ÇALDI

Başbakan Erdoğan’a çeşitli ülkelerden gelen yabancı çocukların getirdiği hediyelerde dikkat çekti. Japonya’dan gelen yabancı öğrenciler Başbakan Erdoğan’a yöresel davul hediye etti. Başbakan Erdoğan eline tokmağı alarak davulu çaldı.

Başbakan Erdoğan’ın yabancı öğrenciler hediye vermesinin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Başbakan Erdoğan\'ın Kabulünde Duygu Dolu Anlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın Kabulünde Duygu Dolu Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement