Başbakan Erdoğan'ın Babaocağı Güneysu "Doğal Mirasını Keşfediyor" - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan'ın Babaocağı Güneysu "Doğal Mirasını Keşfediyor"

Başbakan Erdoğan\'ın Babaocağı Güneysu "Doğal Mirasını Keşfediyor"

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın babaocağı olan Güneysu'da yürütülen 'Güneysu Doğal Mirasını Keşfediyor’ projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.

23.05.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın babaocağı olan Güneysu'da yürütülen 'Güneysu Doğal Mirasını Keşfediyor' projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.

DOKA tarafından desteklenen ve Güneysu Kaymakamlığı tarafından yürütülen, yörede turizme ivme kazandıracak olan Güneysu Çamlıca Köyü Arapdüzü Piknik ve Mesire Alanı'nda yapılan tesisleri ve yürüyüş parkurunu değerlendiren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Güneysu Kaymakamlığı tarafından yürütülen projenin övgüye değer, bölge turizmine ve bölge insanına katkı sağlayacak vizyon bir proje olduğunu söyledi.

Kaldırım "Yurt dışından turistlerin bölgemize çekilmesi ve ekonomik bir değer oluşturulması noktasında ciddi çalışmalarımız var. Arapdüzü projesi turizme çok ciddi katkı sağlayacak bir proje. Burada bir de şelalemiz var. Buranın cazibe merkezi haline getirilmesi ve turizmin ön plana çıkarılması ile turistlere hizmet verecek. Yapılan tesisler mükemmel, yürüyüş parkuru doğayla son derece uyumlu yapılmış. "Piyasada değeri olmayan meta zayidir" sözünden hareketle, siz bunu ekonomik değere dönüştüremezseniz var olan varlıklarınız anlam ifade etmez. İşte bu proje var olan doğal güzelliklerimizi ekonomik gelire dönüştürecek, bölgede katma değer oluşturacak ve bölge insanına ekonomik anlamda katkı sağlayacak bir proje" dedi.

ARAPLARI ARAPDÜZÜ'NÜ GEZDİRECEKLER

Bölge turizminin gelişmesi için yurtiçi ve yurtdışı tanıtım çalışmalarına devam ederken, bölgede de turizm altyapısını oluşturmaya dönük projelere de destek vermeye devam ettiklerini kaydeden Kaldırım, hafta sonu Suudi Arabistan'dan 18 kişilik bir heyeti ağırlayacaklarını ve turizmde komple örnek bir proje olan Arapdüzü'nde yapılan tesisi gezdireceklerini söyledi. "Son yıllarda bölgemizde hızlı gelişen turizmin çeşitlendirilmesi ve bir yıla yayılması için bu tür projeler çok önemli" diyen Kaldırım, "Bölgemiz turizminin gelişmesi adına desteklediğimiz projelerin sonucunu almanın mutluluğu içerisindeyiz" şeklinde konuştu

Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ise, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, projenin Güneysu'da turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ve ilçenin turizm sektöründen hak ettiği payı almasına yardımcı olacağını söyledi. Çiçek, "Arapdüzü Doğa Parkı 106 hektar alan üzerinde kuruldu. İçerisinde 800 metre yürüyüş parkuru, 200 metre basamaklı yürüyüş parkuru, asma köprüler, ahşap köprüler ve gözetleme kuleleri bulunuyor. Tüm çalışmalar doğaya ve bölge mimarisine uygun yapıldı. Ahşap kullanılarak doğanın içerisinde güvenli bir ortam oluşturuldu. Vatandaşlarımızın, özellikle de Orta Doğu'dan gelen yabancı turistlerimizin yürüyüş yapabileceği, piknik yapabilecekleri bir alan olarak tasarlandı" diye konuştu.

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan da, "Arapdüzü projesi sahip olunan turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının artırılması sonucu bölgede turizm sektörünün gelişimine, çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik temellerin sürdürülebilirliğine katkı sağlaması adına da çok önemli bir proje oldu" ifadelerini kullandı.

106 hektar alanda kurulan parkta, balta girmemiş ormanın içerisinde 1 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru ve gözetleme kuleleri oluşturuldu. Parkı ziyaret eden turistler; doğal taş, asma köprüler ve ahşap köprülerden oluşan yürüyüş parkurunda gezip hem bitki örtüsünü hem de doğal şelaleleri seyretme imkanı buluyor. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan'ın Babaocağı Güneysu 'Doğal Mirasını Keşfediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement