Alaton'dan Erdoğan'a: Taziye Mesajı Umudumuzu Artırdı - Son Dakika
Güncel

Alaton'dan Erdoğan'a: Taziye Mesajı Umudumuzu Artırdı

Alaton\'dan Erdoğan\'a: Taziye Mesajı Umudumuzu Artırdı

Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alaton, Erdoğan'ın mesajıyla ilgili, "Resmi taziye mesajı umudumuzu arttırdı" başlıklı yazı yayınladı.

24.04.2014 18:52  Güncelleme: 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı  İshak Alaton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1915 olaylarına ilişkin mesajıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 

"UMUDUMUZU ARTIRDI"

"Resmi taziye mesajı umudumuzu arttırdı" başlığıyla yapılan açıklamada,  23 Nisan 2014 günü Türkiye Cumhuriyeti'nin, 9 lisandan, Başbakanlık düzeyinde ilan ettiği "taziye mesajı"nın önemli bir adım olduğu vurgulanarak, "Bu açıklamayı, Türkiye'nin hak ettiği saygın devlet zihniyeti için bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz ama sadece bir başlangıç. Bu unutulmamalıdır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, uzun ve zorlu bir süreç yaşanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

SERGİNİN İÇİERİĞİ

Alaton açıklamasında, geçen yıl İstanbul'da kamuoyuna sundukları, "Bir daha asla. Geçmişle Yüzleşme ve Özür" sergisinin, dünyada yaşanmış bazı toplumsal barış süreçlerinin ne gibi aşamalardan geçip, nasıl noktalandığı ya da rafa kaldırıldığı üzerine dikkat çekici bilgi, belge ve tanıklıklar içerdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

İNTERNETTE YAYINLANACAK

"Bu düşündürücü sergimizi 2 Mayıs'ta İzmir'de tekrarlayacağız. Sonrasında Ankara ve Diyarbakır illerimizde de kamuoyunun dikkatine sunma planımız bulunuyor. Ayrıca, bu ufuk açan sergimizin online versiyonuna  birkaç gün içinde internet üzerinden ulaşılması da mümkün olacak. 

"DÖNÜM NOKTASI: RESMİ ÖZÜR"

Bu sergide İngiltere, Almanya, Sırbistan, Avustralya, Bulgaristan, Şili, Fransa ve ABD örneklerinde toplumsal barış süreci için yaşanan tartışmaları, atılan adımları ayrıntılarıyla aktarmaya çalıştık. 'Resmi Özür'ün bu süreçte her zaman bir dönüm noktası teşkil ettiğini ortaya koyduk. Tarih bize, kimi toplumların barışı ve hesaplaşmayı oy birliğiyle, fikir birliğiyle tesis ettiğini, kimilerinde ise tartışmaların bir türlü bitmediğini, ancak yaralara pansuman yapılmakla yetinildiğini gösteriyor. Dün olduğu gibi bugün de can alıcı soru şudur: 'Türkiye geçmişle hesaplaşmada ne kadar başarılı olacaktır?' 

Türk devletinin resmen yayınladığı 'Ermeni taziye mesajı'nın ardından, ülkemizin de geçmişiyle barışabileceğine olan inancımız artmaktadır." 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaton'dan Erdoğan'a: Taziye Mesajı Umudumuzu Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Şimdi tazminat: Sadece bir başlangıç.. Adamlar doğru söylüyor.. Perinçek soykırım olmadığını Rus kaynaklar vasıtasıyla ispatladığı zaman umutları tükenmişti.. Tayyip sayesinde yeniden umutları oldu.. Bakın iyi izleyin ne tazminatlar ödetecekler Türkiye'ye varya.. Tazminat davasını başlatan İlk söz şu olacak.. Başbakanınız soykırımı taziye mesajıyla kabul etti... AKP ye oy verenler öder artık cebinden.. 18 4 Yanıtla
  • cimsir: pkk li hainler 30 senedir ne almissa kardesleri ermenilerde onu alacak ne mutlu turkum diyene sehitler olmez vatan bolunmez 14 2 Yanıtla
  • bilmiyorum: türkiye bölecek bu akp arkadaşlar bazı yerleri ermenilere bazı yerleri kürtlere diğer börgeyiide suriyeden gelenlere bu nasıl bir sacmalık ermeniler askeri etimlerini bizim türk bayrağına hakaret ederek eytim yapıyor siz nasıl olurda bu ermelilerden özür dilersiniz 6 9 Yanıtla
  • hera: Provokatörler toplanmış, demokrasi diye pankart açıp sonra demokrasiyi yıkmaya çalışıyorlar, Başbakanımızın alnı secdeye deyiyor, onun yanlışı olmaz, siz kafirlerin zoruna gider tabi, intahar edip babanız şeytanın yanına neden gitmiyorsunuz? çok seviyorsunuz gidin yanına 5 8 Yanıtla BERAT: HERA..!! SEN küçük beyninle insanları başbakandan dindenmi sogutmaya çalışıyorsun...!! önce nicini ona göre degiştir.! sen kimsin şeytanı baba yaptın., psikologa git... 0 0
  • dujvar: Kandırılmış Ermeni çeteleri hiç yoktan sadece ermeni nüfus fazlalaşsın kürt nüfus azalsın diye binlerce kürt kesti. onlara ne demeli.Bence ermeniler kürtlere çok zulüm etti.Kürtleri öldürecekler ve buralarda kürt yok ermeniler çok deyip ermeni devleti kuracaklardı. emperyalistlerin oyununa geldiler.Kadınlarımız ermeniler namusumuzu kirletmesin diyi kendilerini van gölü ne attılar. kürtler de ölmemek için kendilerini savundu. 1 1 Yanıtla
  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada bulunuyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.

  • Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    12:48 Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Selim Tüzün'ün kullandığı otomobil ile bir yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, otobüsün sürücüsü jandarma karakoluna götürüldü. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement