Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı

Başbakan Erdoğan\'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Tandoğan: "Sayın Başbakanımızın bu konudaki ifadeleri, tehcir sırasında ölen Ermeniler için taziye olayıdır.

24.04.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı konusunda, "Sayın Başbakanımızın bu konudaki ifadeleri, tehcir sırasında ölen Ermeniler için taziye olayıdır. Aradan yüz sene geçmiştir, 'bu olaylar olsun istemezdik' anlamındadır" dedi.

Tandoğan, derneğin Düzce Şubesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 1914'ün Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcı olduğunu ve memleketin her yandan işgale uğrağını hatırlattı.

Osmanlı Devleti'nin hayat mücadelesi verdiği durumda aldığı kararın, tehcirden ibaret olduğunu vurgulayan Tandoğan, Ermenilerin göçü esnasında ulaşım ve hastalık gibi nedenlerle birtakım zayiatlar verdiğini, bunu Türkiye'nin kabul ettiğini söyledi.

"Bu zayiat, kesinlikle soykırım değildir" diyen Tandoğan, şöyle konuştu:

"Eğer soykırım olsaydı, İstanbul'daki Ermenilerin de soykırıma uğramaları gerekirdi. Sonuçta Ermeniler bizi arkadan vurdu. O dönemde Erzurum, Kars dolaylarında birçok Türk'ü katlettiler. Sadece Ermenilerin ölmesi söz konusu değil. Türklerden de çok zayiat var. Kayıtlarımıza göre bir milyon 500 bin değil, 500 civarında Ermeni bundan zarar görmüştür. Aynı oranda Türk de Ermeniler tarafından öldürülmüştür."

Başbakan Erdoğan'ın telefonla yaptığı görüşmenin farklı noktalara çekilmemesi gerektiğini anlatan Tandoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Başbakanımızın bu konudaki ifadeleri tehcir sırasında ölen Ermeniler için taziye olayıdır. Aradan yüz sene geçmiştir, 'bu olaylar olsun istemezdik' anlamındadır. Şu anda Ermenilerin, Dağlık Karabağ bölgesini işgal ettiklerini ve orada yaşayan Azerileri katlettiklerini unutmayalım. Başbakanımız, 'Karabağ sorunu halledilmeden, Ermenilerle sorunumuz çözülmez' demiştir. Netice itibarıyla üzücü bir olay olmuştur. Bunu kabul ediyoruz ancak Ermeniler, bizi en zor zamanımızda, savaş esnasında arkamızdan vurmuştur. Bu, unutulmasın. Türk halkı, Ermenilere karşı kesinlikle soykırım uygulamadı.

Ermeni olayları, bugünkü olaylar değil. Yüz senedir devam ediyor, ikinci yüzyılda da devam edecek. Bu bakımdan Türkiye, hiçbir zaman güçsüz, kudretsiz kalmasın. Esas tehlike bu ülkenin gücünü yitirmesinden, birlik ve beraberliğini kaybetmesinden kaynaklanır." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement