Başbakan Erdoğan: Bizim Yanlışlarımızı Düzeltecek, Daha Adaletli Güzel Bir Dünya Kuracaksınız - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Bizim Yanlışlarımızı Düzeltecek, Daha Adaletli Güzel Bir Dünya Kuracaksınız

-TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği nedeniyle Türkiye'ye gelen yabancı çocuklar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

17.04.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği nedeniyle Türkiye'ye gelen yabancı çocuklar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Ziyarette misafir çocuklara seslenen Başbakan Erdoğan, "Bizim bıraktığımız eksiklikleri giderecek, bizim yanlışlarımızı düzeltecek, sizlerden sonra gelecek nesiller için çok daha adaletli güzel bir dünya kuracaksınız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye gelen yabancı çocukların ülkeye neşe getirdiğini ve heyecanlarına heyecan kattığını ifade etti.

Erdoğan, "Sizin şahsınızda bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyor, dünyadaki tüm çocukların gözlerinden öpüyorum. Bütün çocuklara barış dolu, mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Özellikle burada bulunduğunuz süre içerisinde keyifli anlar yaşamınızı, ömür boyu sürecek arkadaşlıkların, dostlukların, kardeşliklerin oluşmasına bu ziyaretin vesile olmasını diliyorum" dedi.

-"23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİĞİN TEMELİNİN ATILDIĞI BİR TARİHTİR"-

23 Nisan'ın tarih itibarıyla çok önemli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan; "23 Nisan çocuk bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu tarih aynı zamanda ülkemizde milli egemenliğin temelinin atıldığı bir tarihtir. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı, zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocuklarıyla birlikte paylaşıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan Konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hafta içerisinde ülkenin birçok yerinde, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek. 23 Nisan'da ise adeta bu işin finalinin, zirvesinin yapılmış olacak. İstiyoruz ki bizlerin yaşadığı zorlukları inşallah çocuklarımız yaşamasın, barışın egemen olduğu bir dünyayı onlar paylaşsın. Bütün derdimiz bu. İstiyoruz ki çocuklarımız savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı çok daha güzel, huzurlu, neşeli bir dünyada yaşasınlar. Dünyanın özellikle barış içinde olmasının en önemli şartı adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Zira dünyamız çok büyük ve burada hepimize yer var. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet olursa, paylaşma olursa, dayanışma olursa dünyamız, bütün çocukların, bütün insanların kardeşçe barış içinde, mutlu huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir.

-"BİZİM BUGÜN BULDUKLARIMIZIN ÇOK DAHA ÖTESİNİ SİZLER YAKALAYACAKSINIZ"-

İnşallah sizler yarın birer siyasetçi olabilirsiniz, birer sanatçı olabilirsiniz, bilim adamı, öğretmen, doktor veya başka bir meslekte veya konumda olabilirsiniz, olacaksınız da. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklikleri giderecek, bizim yanlışlarımızı düzeltecek. Sizlerden sonra gelecek nesiller için çok daha adaletli güzel bir dünya kuracaksınız. Buna da inanıyorum. Zira bizim bugün bulduklarımızın çok daha ötesini sizler yakalayacaksınız. Her gün dünya, gelişerek gerek bilişim teknolojisiyle gerekse eksikliklerin giderilmesiyle bilimde, sanatta, teknolojide çok daha ileri yere doğru dünya hızla gelişiyor ve ilerliyor.'

-"SİZLER ÜLKELERİNİZİN KÜLTÜR ELÇİLERİSİNİZ"-

Ben sizlerin o temiz yüreklerinize, o saf yüreklerinize kesinlikle güveniyorum. Hele hele gözlerinizden yansıyan sevgi, dostluk, barış bizim geleceğimizin teminatıdır. Ben bunu görüyorum, bu samimi pırıltı, güvenimi daha da pekiştiriyor. Unutmayın, sizler ülkelerinizin kültür elçilerisiniz. Böyle bir misyonu yüklenmiş vaziyettesiniz. Birbirinizle dostluğunuzu devam ettirmeyi, haberleşmeyi ihmal etmeyin. Muhakkak birbirlerinizin telefonlarını alın ve ziyaretiniz, seyahatiniz bittikten sonra bu arkadaşlığınız aynen devam etsin, aynı sıcaklığı korusun. Alilerinize, arkadaşlarınıza selamlarımızı muhakkak iletin. Ben bu düşüncelerle Türkiye'de çok iyi vakit geçirmenizi, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve sizleri kucaklıyorum."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından heyette yer alan çocuklara kalem seti hediye etti. Başbakan Erdoğan'a, Karadağ Cumhuriyeti'nden gelen çocuğun hat sanatıyla yazılmış Allah lafzı tablosu dikkat çekti.

-"İSTİKLAL MARŞINI OKUDU"-

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 yaşındaki Ömer Nakşibendi de Başbakan Erdoğan'a bir buket çiçek hediye etti. Erdoğan, küçük Ömer'in Türkçe okuduğu İstiklal Marşı'nı dinledi. Ömer Nakşibendi'nin okuduğu İstiklal Marşı'nın ardından salondakilere dönerek "Suriyeli, ama bakın İstiklal Marşı'nı bizden iyi okuyor" diyen Erdoğan, çocuğu öperek hediyesini verdi. Küçük Ömer, Suriye'nin Halep kentinden 2 yıl önce Nizip konteyner kente ailesiyle yerleşti. Ömer Nakşibendi'nin, burada anne-babası ve 5 kardeşiyle birlikte yaşadığı ve konteyner kentte kurulan anaokuluna devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Bizim Yanlışlarımızı Düzeltecek, Daha Adaletli Güzel Bir Dünya Kuracaksınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatandaş: ülkede suriyeli istemiyoruz başbakanım işsizlerimiz cuğaldı bunların yüzüne bunlra olan ilgi işzisime gösterilmiyor önce kendi vatandaşın bular artık ülkesine gittin milleti paralarını bunlara yrdirmk istemiyoruz 0 0 Yanıtla
  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullandırarak o anları sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    17:38 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Havran ilçesinde Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Sercan Şık ve MHP İlçe Başkanı Saadettin Kul ile nakliyeciler kooperatifini ve esnaf halini ziyaret etti. Yılmaz, Havran için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylerken, Emin Ersoy da ilçe esnafına kolaylık diledi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı
    17:38 Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı

    Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 5 yıl boyunca sosyal ve kültürel anlamda hayata geçirdiği projeleri anlattı. İkinci kez seçilmesi durumunda Dikilitaş'ta Spor ve Yaşam Kompleksi'ni hayata geçireceğini söyledi.

  • CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'
    17:38 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'

    CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Çorum'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'a sahip çıkma çağrısına karşılık 'korku dağları sarmış' dedi. Nazlıaka, CHP'li belediyelerin sosyal projeleri ve hesap verebilirlik anlayışını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın hemşericilikle tabloyu değiştiremeyeceğini belirtti. İstanbul seçimleri için ise '17 bakan da gelse halkın iktidarını değiştiremez' dedi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.


Advertisement