Başbakan Erdoğan: Ben Emredersem Ne Olacak - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Ben Emredersem Ne Olacak

Ankara-İstanbul YHT hattı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, MİT tırlarının kendisinin talimatıyla durdurulduğu iddiasıyla ilgili "Ben emredersem ne olacak?" dedi.

25.07.2014 15:07  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- İstanbul arasının Yüksek Hızlı Tren ile bağlanması nedeniyle Eskişehir'de düzenlenen törende konuştu.

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu için "Adayları diyor ki. 'Gazze’yi bırak, Rabia’yı bırak Türkmenlere bak' diyor. Bak bak 1 ayda nasıl da konuşuyor. Nasıl da dümen suyuna girmiş ne çabuk girmiş. Ben bu kadar kabiliyetli olduğunu sanmıyordum. Kahire’de doğmuş, 30 yaşında gelmiş hangi toprağın evladı, neyde bahsediyorsunuz siz? Burada doğduk buranın evlatları biziz" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin MİT tırlarıyla ilgili haberine de değinen Erdoğan "Cumhuriyet gazetesi diyor ki Başbakanın emriyle durduruldu. Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak?" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Bu yüksek hızlı tren ecdadın rüyasıdır. Eskişehir artık bir ulaşım şehri. Bundan sonra hızlı trenlerimizi biz üreteceğiz. 2017'de hızlı trenlerimizi Eskişehir üretecek. Bugün Avrupa'ya ihraç edilecek bir lokomotifin kurdelasını kestim. Unutulmaz bir ana tanıklık ettiğimiz için hamd olsun çok mutluyuz.

"BİZİM ÖLÜLERİMİZİ REHİN ALDILAR"

Bundan 12 yıl önce banliyo trenlerini hatırlayınız. Yüksek hızlı trenini hayal edebilir miydiniz? Bu CHP'nin genel müdür SSK'nın başında olduğu zamanki rezaleti biliyorsunuz. Ben de grup toplantımızda bunu gösterdim. Bu adam genel müdürken hastanelerin halini görsün. Bir çocuğun yanlışlıkla kolunun kesilidiğini görsün. Bunlar o dönem bizim ölülerimizi rehin aldılar. Sana 3 koyun versek kaybedersin. Seni biz gördük gördük.

"ESKİ TÜRKİYE'YLE BATTIK, YENİ TÜRKİYE'YLE ÇIKTIK"

Biz artık hayal edilen bir ülkeyiz. Savunma sanayinde, enerjide, konutta, çevrede her alanda örnek olan bir Türkiye var. Kendi helikopterlerimizi, silahımızı, insansız hava araçlarımızı üretiyoruz. Füzelerimizi de uzun menzilli hale getireceğiz. Ulaştığımız her hedef yeni hedeflerin başlangıcıdır. Gelişmiş ülkelerde ne varsa bizde de var. 10 Ağustos bir gurur vesilesi olacak. Halkın cumhurbaşkanı seçilmesini biz sağladık. Bu CHP, MHP ve HDP buna karşı çıktı. Bunlar milletin iradesine saygı duymuyorlar. 10 Ağustos'ta sandığa gidecek ve cumhurun başını seçecek. 10 Ağustos'ta iki tercih yapıyoruz. Ya Yeni Türkiye ya eski Türkiye. Eski Türkiye'yle battık, yeni Türkiye'yle çıktık.

"ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYORLAR"

Bunlar Pensilvanya ile işbirliği içinde. Türkiye'yi durdurmak istediler. Bu zihniyet yüksek hızlı trene sabotaj düzenleyen zihniyettir. Bunlar Türkiye'yi kara trene mahkum etmek istiyor. Eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar. Koalisyon günlerine, yasak, yolsuzluk, yoksulluk günlerine Türkiye'yi geri götürmek istiyorlar.

"77 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ"

Ya eski Türkiye’nin monşer adayına. Ya da yeni Türkiye’ye oy vereceksiniz. Hangi partiye gönül verdiğiniz önemli değil. HDP’nin adayı vatandaşı tehdit ediyor, tehditle bu iş olmaz.
Biz eğer seçilirsek bir ve beraber 77 milyonu kucaklayacağız.

izi Antisemitist gibi göstermeye çalışarak ahlaksızca bir kampanya yürütüyorlar. Antisemtizmin suç olduğunu söyleyen belki de ilk başbakanım. İslamofobyayı da suç olarak ilan etmelerini istedil. Varşova'da bunu kayıtlara geçirdim. Ama Avrupa dürüst davranmadı. Samimi davranmadı. İslamofobyayı suç olarak ifade edemediler.

"HER ÇİRKİNLİĞİ YAPIYORLAR"

İsteseler de istemeseler de etmeye devam edeceğiz. İçerde de bunların yandaşları var. CHP MHP HDP Pensilvanya malum medya İsrailin işini kolaylaştırmak için her tür çirkinliği yapıyorlar. Ahlaksızca iftiralardan geri durmuyorlar.

Gündemi gazze'den başka yere çekmeye çalışıyorlar. Bizim Gazze için susmamızı istiyorlar. Bunun için de Türkmen kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Ey CHP, MHP sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Onlara her tür maddi, manevi yardımı yapan biziz.

"TIRLARI DURDURAN PENSİLVANYA"

Eyy CHP, MHP ya sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Her türlü yardımı yapan biziz.
MİT’in tırını durdurup arayanlar Pensilvanya idi. MİT’in araçlarını ay.

"BEN EMREDERSEM NE OLACAK?"

Cumhuriyet gazetesi diyor ki Başbakanın emriyle durduruldu. Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak? MİT’in tırını durduramazsın buna yetkin yok. Durdurulan TIR’lar Türkmenlere insani yardım götürüyordu.

"BAK BAK 1 AYDA NASIL DA KONUŞUYOR"

12 yıl önce Kırım’a ulaşabildiler mi acaba? Bunların derdi dalkavukluk. Yoksa bu kadar ahlaksız davranmaz. Adayları diyor ki. “Gazze’yi bırak, Rabia’yı bırak Türkmenlere bak” diyor. Bak bak 1 ayda nasıl da konuşuyor. Nasıl da dümen suyuna girmiş ne çabuk girmiş.

"KAHİRE’DE DOĞMUŞ, 30 YAŞINDA GELMİŞ"

Ben bu kadar kabiliyetli olduğunu sanmıyordum. Kahire’de doğmuş, 30 yaşında gelmiş hangi toprağın evladı, neyde bahsediyorsunuz siz? Burada doğduk buranın evlatları biziz. Çok daha fazla muhatap olacak değilim. Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız."

Başbakan Erdoğan: Ben Emredersem Ne Olacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Ben Emredersem Ne Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • bitlisli: adamsın uzun adam kalo aşiretı yanında uzun adam 26 40 Yanıtla
  • doğan okur: şimdi haberlerde okudum boğaziçi köprüsünüde başbakan yapmış projeyi babası çizmiş aslında biz 12 sene önce moğolistan bozkırlarında mağara adamı olarak yaşıyormuşuz okuma yazma bile yokmuş tayyip baba marsda altın bulmuş ve türkiyeyi 12 sene önce dizayn etmiş bizide moğolistandan buralara getirmiş kendi cebinden vermiş bütün paraları ve bizide kimyasal ilaçlarla uyutup geçmişimizin 700 800 sene olduğuna ikna etmiş efes antik kentini bile yaptığı söyleniyor :) 57 5 Yanıtla
  • selda: Sen hariç herkesi dalkavuk bi sen mükemmelsin. Sandığa Ekmel bey seni öyle bir gömecek ki türkiyeden de gideceksin biz de sana el sallayacağız eyyy boşbakan. . . . 36 26 Yanıtla cahil chpli kadın: zavallı kadın eteğinden cahillik akıyor. . chp li bir tane vatansever kadın yok samırım 0 0
  • sato: sen aktrolleri koyunları kucakla yeter, sinerji olsun 43 15 Yanıtla
  • 1453 kartalları: Bizlere KOYUN dersiniz bizlerde sizleri kırmıyoruz 9 seçimdir k o y u y o r u z 10. mutluluğunuza hazır olun 15 40 Yanıtla
  • vatadaşş: dun bizim evin önünde suriyeli oturoyor yanında türk komşu oturuyor ve maddi durumları iyi değil kiradalr 3 çocuğu var iş bulamıyor neyse belediyeden 2 koli yardım geldi yardımı suriyelilere verdiler benim öz türk komşuma ne yerdım verdiler nede sordular suriyelilerin yanında kim madur acaba kim mülteci rte sizce halk bunu görünce oy verirmi şunu yaptım bunu yaptım diyor mitingtde ama zaten yapılacak projelerdi kimolsa o koltukda o kişi yapacaktı zaten kimseyi kandırmasınlar oy yok ekmel beye oy 46 5 Yanıtla
  • OKU!!!: İdeolojiye değil HİZMETE oyum . . !! RTE=EVET (Bitlisli) 23 25 Yanıtla
  • YALAN: BAŞBAKANIN HİÇ BİR YALANINI GÖRMEDİM. NE SÖYLEDİYSE, ARKASINDA DURDU. 8 40 Yanıtla
  • BURAK: BOP İSRAİL VE ABD NİN BİR PROJESİDİR. EŞ BAŞKANI KİM? FAZLA SÖZE HACET YOK. . FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ SİYASİ PARTİ TUTAN SLOGAN MÜSLÜMANLARI 27 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement