Başbakan Erdoğan Adana'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Adana'da

Başbakan Erdoğan Adana\'da

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olaylarını, 17, 25 Aralık operasyonunu niye yaptılar.

23.07.2014 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olaylarını, 17, 25 Aralık operasyonunu niye yaptılar. Türkiye'nin bağımsızlığını önlemek, İsrail'in zulmüne ses çıkarmayan, İsrail'in nöbetçisi bir ülke olsun diye yaptılar" dedi.

Başbakan Erdoğan, yaklaşık 13 yıl önce AK Parti'yi kurduklarını, çok hızlı şekilde örgütlenmelerini tamamlayıp 3 Kasım 2012'de seçimlere girdiklerini ve 1. parti olarak milletten yetkiyi aldıklarını ifade ederek, "12 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olarak milletime, bayrağıma, ülkeme, tüm şehirlere hizmet etmenin gayreti içinde olduk. Türkiye'yi yokluktan aldık, refaha, karanlıktan aydınlığa kavuşturduk. Uçurumun kenarından aldık, dünyanın en istikrarlı ülkelerinden biri haline getirdik. 230 milyar dolar olan milli geliri 830 milyar dolara getirdik. Biz göreve geldik, Türkiye'nin gayri safi borçlanma oranı yüzde 73 idi. Şimdi yüzde 35'e geldi. Daha güçlüyüz. Enflasyon yüzde 30'du şimdi tek haneli rakama geldi. IMF'den borç aldılar 23 milyar borçla devrettiler. Geçen yıl borcumuzu sıfırladık. Şimdi borcumuz yok. Şimdi onlara borç verebiliriz dedik. Merkez Bankası'nın 130 milyar doları var. Biz görevi devraldığımızda Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı. Şu anda 135 milyar doları aştı. Biz ülkemizi sömürtmedik. Bütün bankalar çökmüştü, şimdi bizimle ayağa kalktı. Her biri güçlü bir şekilde yürüyorlar" şeklinde konuştu.

"YA ESKİ TÜRKİYE YA YENİ TÜRKİYE DİYECEKSİNİZ"

"12 yıllık hizmetin ardından şimdi siz yetki verirseniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak hizmetinizde olacağım" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Diğer iki tane aday daha var. Kardeşlerim bunların bu ülkede bir tane dikili taşı var mı, hizmet nedir bilir mi ' Cumhurbaşkanlığı makamında ekonomiyi daha da büyütmek için çalışacağız. Hedef dünyanın ilk 10 ülkesi arasına ulaşmak. Demokrasiyi, toplumsal barışı daha da pekiştireceğiz. Türkü Türk olduğu için, Lazı Laz olduğu için değil beni yaradan Allah onu da yarattığı için seviyorum. Biz bu ülkede etnik kimlik üzerinden siyaset yapmadık. Biz 77 milyonun partisi olduk. Güneydoğu'da Doğu'da birinci parti AK Parti. Niye ' Biz milletimizi ayırt etmeden kucakladık. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Büyüme yüzdemizi güçlendiriyoruz, gelecek Türkiye'nin olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. 10 Ağustos'ta tarihi bir karar vereceksiniz, sandık başına gideceksiniz, ihmal yok aman. ya eski Türkiye ya yeni Türkiye diyeceksiniz. Şunu unutmayın kardeşlerim eski Türkiye de yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, vesayet, çeteler, kaos, krizler vardı ama 12 yıllık mücadele ile bunların tamamını Türkiye'nin gündeminden çıkardık, omurgalı dik durduk. Yeni Türkiye'de aydınlık, refah, gelecek, barış ve kardeşlik var. Eski Türkiye'yi isteyenler bizim karşımızda koalisyon oluşturdular. Karşımızda CHP, MHP var. Oylarının toplamı 1 puana bile ulaşmayan irili ufaklı partiler var. Bu koalisyonda bir de vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var. Bunlar hiçbir zaman milletinin yanında olmadılar. Benim MHP'ye gönül vermiş kardeşim bu Sosyalist İşçi Partisi bu CHP ile Bahçeli iş tuttu, buna evet diyecek mi? İnanıyorum ki benim MHP'ye gönül vermiş kardeşim buna evet demeyecek.

MHP Genel Başkanı bana 'Çankaya yokuşunu çıkamazsın, dizinin bağı çözülür' diyor. Şimdi ben Bahçeli'ye soruyorum yahu nerelerdesin sen. Gören, duyan var mı? Zaten meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine bile geçemez. Kendisi şu anda hayallere rüyalara karıştı. Nefesi tükendi piyasadan kayboldu gitti, milletin yüzüne bakacak yüzü yok. MHP'yi aldı getirdi Sosyalist İşçi Partisi ile aynı çatının altına getirdi, bunun mahcubiyetini yaşıyor, milletin huzuruna çıkamıyor. Göreceksiniz Bahçeli 10 Ağustos'tan sonra aldığı yenilgiyi izah edemeyecek ve o koltukta da oturamayacak. MHP'yi sol örgütlerin oyuncağı yapanlara kardeşlerim bunun hesabını soracak. Adana'dan diğer partilere oy vermiş kardeşlerimden de destek bekliyorum."

"DÜNYA BU KATLİAMA SEYİRCİ KAYMAYA DEVAM EDİYOR"

Başbakan Erdoğan, İsrail'in 16 gündür Gazze'yi vahşice barbarca bombaladığını, 650 şehit, 4 bine yakın yaralı olduğunu ifade ederek, "Dünya, İslam ülkeleri bu katliama seyirci kalmaya devam ediyor. Hamas'ı suçlayarak İsrail'in terör çarkına destek veriyor. Dünya halkları şu anda ayağa kalkmış durumda. Bazı devletler protestolara izin vermiyor, hani demokrattınız özgürlükçüydünüz. Kardeşlerim Filistin için Filistin davası için Gazzeli mazlumlar için en çok biz haykırıyoruz. Bunun elbet bir sebebi var. Bizim Filistinli kardeşlerimiz için tarihi bir sorumluluğumuz var. Çanakkale şehitliğinde isimleri var. Onlar bizim kurtuluş savaşımımıza geldiler, şehit oldular. Biz de sonuna kadar destek olacağız. herkes sussa biz susmayacağız, biz haksızlık karşısında susan şeytanlardan olmayacağız" dedi.

İsrail'in 2002 yılının Nisan ayında Filistin'e operasyon düzenleyip 1500 Filistinliyi katlettiğini o zaman da sessiz kalındığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de dönemin başbakanı çıkıp Cenin kampında uygulanan soykırıma soykırım dedi. Türkiye'de satılmış medya ayağa kalktı sen nasıl soykırım dersin diye. Biz bin düşünür bir konuşuruz ondan sonra da geri adım atmayız. Merhum Ecevit baskılara dayanamadı 14 gün içinde 4 kez açıklama yapmak zorunda kaldı. Böyle bir Türkiye istiyorlar. Türkiye İsrail'e nöbetçi ülke olsun istiyorlar. Özür dileyen değil özür dileten bir Türkiye var. Bize mazluma sahip çıktığımız, zalimin karşısında olduğumuz için içerdeki işbirlikçiler eleştiriyor. Pensilvanya medyası var gücü ile iftira atarak eleştiriyor. Pensilvanya'daki efendileri İsrail'e söz söylemiyor, bizi eleştiriyor" şeklinde konuştu.

"EY EKMEL SENİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na seslenen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey Ekmel biz senin ne olduğunu da çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın adeta 8 yıl bir monşer portresi sergiledin. Bizi Filistin de İsrail'de Hamas da iyi bilir. Bizi Ekmel Bey'in ölçmeye ne gücü ne ufku yeter. Kardeşlerim Gazze'ye gittim diyor. Senin oraya gitmen şahsiyetinden değil ulaslararası hukukun sana verdiği görevden kaynaklanıyor. Bütün maddi manevi imkanlarımızda her zaman Filistin'in Gazze'nin yanında olduk. Bunlar akşam yatar sabah kalkar yalan. İsrail'e jet yakını verdiğimiz iftirasını attılar. Tamamen yalan. İsrail uçakları bizim ülkemize gelir yakıt alır bizim uçaklarımız da orada yakıt alır ama ihracat diye bir şey söz konusu olmaz. Kürecik'teki Radarın İsrail'e hizmet ettiğini söylüyorlar. Cahillik paçalarından akıyor. Bir defa Kürecik'teki Radar NATO'nundur. bizim savunmamıza yönelik Suriye ile aramızda başlayan süreçte kurulmuştur, İsrail'e hizmet vermesi söz konusu olmadığı gibi İsrail'in buna ihtiyacı da yoktur. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak Filistin'e destekte hiçbir katkısı olmamıştır. Tam bir monşerlik gösterdi. Biz Kızılay'la, TİKA ile AFAD ile bütün sivil yardım kuruluşlarımızla oradayız. Utanmadan Türkiye orada yok diyor. Gözüne dizine dursun be. Yaralıları da Türkiye'ye taşımaya başlıyoruz, dün talimatını verdim. Ama kapılar kapalı. Çalışıyoruz. Biz bunu dün da yaptık. bugün de yapacağız. Ekmel efendi seninle bizim durumumuz farklı. Bütün mazlum kardeşlerimizin yanındayız. Arapları düşünüyor, Türkmenleri düşünmüyor diyorlar. Elinize dizinize dursun"

"TÜRKİYE İSRAİL'E NÖBETÇİ ÜLKE OLMAYACAK"

Adana'daki tırların önünü paralel yapının kestiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir savcı kalkıp da MİT'in tırlarının önünü kesip arayamaz. Ama bunu yaptılar. Hesabını verecekler. Irak'taki, Kırım'daki kardeşlerimizin yanındayız. Bunlar yatarken biz dünyadaki bütün kardeşlerimizin yanındayız. Biz kardeşlerimiz için çalışırken bunlar Pensilvanya'nın arkasına takılıp bizi engellemeye çalışıyor. Bu Pensilvanya'nın hakimleri, savcıları bizi engellemek için neler yaptı. Şimdi hesabını veriyorlar. Daha neler çıkacak. Bu ülkede işadamlarını, bakanlarını, başbakanını, sanatçısını dinlemek suretiyle her türlü şantajı tehdidi oluşturanlar bunlar işte. Bunlar tek tek ortaya çıkacak. MHP ihanet şebekesine yapılan operasyon rahatsız olmuş varsın olsun. Monşer de rahatsız olmuş varsın olsun. Benim yabancı devlet adamlarıyla yaptığım Mahmut Abbas ile yaptığım görüşmeleri dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti bunun hesabını sorar ve soruyor. Mesele Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir. Gezi olaylarını, 17, 25 Aralık Operasyonunu niye yaptılar. Türkiye'nin bağımsızlığını önlemek, İsrail'in zulmüne ses çıkarmayan, İsrail'in nöbetçisi bir ülke olsun diye yaptılar. Herkes bilsin ki Türkiye İsrail'e nöbetçi ülke olmayacak. Biz kendi istikametimizi çizeceğiz. 10 Ağustos'ta gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen diyeceksiniz, yeni Türkiye diyeceksiniz. Milli idareye güç katmaya var mıyız. Tarih boyunca nasıl dünyanın bir ucuna gittiysek, büyük ekonomi, büyük Türkiye. çözüm süreci için Adana'dan destek bekliyoruz. Bakın 1 yıldır şehit geliyor mu ? Gelmiyor. Hep birlikte çok çalışacağız.

Güçlü bir cumhurbaşkanı güçlü bir iktidar el ele vereceğiz Türkiye'yi uçuracağız." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü
    10:15 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü

    AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. İnan, Bergama'da esnafı ziyaret ederek Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer için destek istedi. İlçede iftar programına katılan İnan, seçimlerde iyi sonuçlar alacaklarını belirtti. Kınık'ta ise İnan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in hizmetlerini övdü ve Kınık'a dair hayallerinin henüz bitmediğini söyledi.

  • Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı
    10:15 Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı

    Tekirdağ il genelinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 44 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde suç ve suç unsurlarına geçit verilmiyor. Ekipler, asayiş suçları başta olmak üzere aranan şahısların yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptı. Yakalanan 104 şahıs adliyeye sevk edildi ve 44 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı
    10:15 Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 1130 kişinin yakalandığını bildirdi. 22-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalarda, 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 6, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 14, 5-10 yıl arası hapis cezası olan 41, 5 yıla kadar hapis cezası olan 328 ve ifadeye yönelik aranan 741 kişi gözaltına alındı.

  • CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi
    10:13 CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi

    CHP Havza İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, Havza'nın halkçı belediyecilikle hak ettiği hizmetlere kavuşacağını belirtti. Havza Belediye Başkan adayı Ertaş Çoban ise halka ihanet etmeden halkın hakkını arayacağını söyledi. Programa eski milletvekilleri, CHP Samsun İl Başkanı, İlçe Başkanı, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

  • Abbas Gündüz, İmamoğlu'nu hizmet yapmamakla eleştirdi
    10:12 Abbas Gündüz, İmamoğlu'nu hizmet yapmamakla eleştirdi

    15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hizmet yapmadığını ileri sürerek eleştirdi. Gündüz, İmamoğlu'nun sözlerini hatırlatarak 'yetişmedi, yapmadık, hatırlamıyorum' cümlelerini duyduklarını belirtti. Ayrıca Gündüz, İmamoğlu'nun teröristlere selam göndermekte mahir olduğunu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için çalışanlara teşekkür etti.

  • AK Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütcü, Merzifon OSB bölgesinde evi olmayan fabrika işçileri ve belediye personeline konut vaadiyle seçim kampanyası yürütüyor
    10:12 AK Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütcü, Merzifon OSB bölgesinde evi olmayan fabrika işçileri ve belediye personeline konut vaadiyle seçim kampanyası yürütüyor

    AK Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütcü, Merzifon OSB bölgesinde evi olmayan fabrika işçileri ve belediye personeline yönelik TOKİ işbirliğiyle konutlar inşa etmeyi vadetti. Sütcü, bu projeyle OSB çalışanlarının yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Erzincan İl Genel Meclisi Görev Süresi Biten Üyelerle Veda Etti
    10:11 Erzincan İl Genel Meclisi Görev Süresi Biten Üyelerle Veda Etti

    Erzincan İl Genel Meclisi mart ayı olağanüstü toplantısında görev süresi biten meclis üyeleri veda etti. İl Özel Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi vererek meclis üyelerine teşekkür etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti
    10:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Seçer, arıcılığın önemine vurgu yaparak, üretici kadınlara ve küçük işletmelere destek verdiklerini belirtti.


Advertisement