Başbakan Davutoğlu'dan Romanlara Müjde - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'dan Romanlara Müjde

Roman temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, "120 bin geçici işçiden 5 bini Roman olacak. Bir Roman kardeşimizi de danışman olarak atayacağım." dedi.

19.04.2015 12:57  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Roman Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle Dolmabahçe'de bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıya ünlü sanatçı Kibariye de katıldı.

Burada konuşan Davutoğlu, Roman vatandaşlara vaatlerini sıraladı, "Alacağımız 120 bin işçinin 5 bin kişilik kontenjanını Roman kardeşlerimize ayırıyoruz. Bir Roman kardeşimizi de kendime danışman olarak alacağım." dedi.

KİBARİYE: BICIR BICIR BAŞBAKANIMIZ

Toplantı çıkışında konuşan Kibari'ye de Başbakan'la ilgili ilginç bir yorumda bulundu: "Çok tatlı bıcır bıcır başbakanımız, küçücük böyle benim gibi..."

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"CHP, ROMANLARDAN ÖZÜR DİLESİN"

"Biz sahip çıktıktan sonra birçok parti Roman kardeşlerimize sahip çıkmaya başladı. 1934 yılında tek parti döneminde çıkan iskan kanunu nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeye çağırıyorum. Mesele onların listelere girmesi değil önce onların gönlüne girmek.

"BİR ROMAN KARDEŞİMİZİ KENDİME DANIŞMAN YAPACAĞIM"

Askerliğini onurla yapan, askerlik yapmayana kız vermeyen Romanlar bu ülkede nasıl ikinci sınıf vatandaş olabilir? Hiç kimse Roman vatandaşlara tepeden bakamayacak. Başbakanlık'ta bir mekanizma kuracağım. Bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım.

"120 BİN İŞÇİNİN 5 BİNİ ROMAN KONTENJANINA"

Alacağımız 120 bin işçinin 5 bin kişilik kontenjanını Roman kardeşlerimize ayırıyoruz.

"BELEDİYELERE POZİTİF AYRIMCILIK GENELGESİ GÖNDERECEĞİM"

Eğitim konusunda gerekli adımları atacağız. AK Partili bütün belediyelere Roman kardeşlerimize pozitif ayrımcılık için genelge göndereceğim.

Roman kültürünü sanatını geliştirmek için beraber çalışma yürüteceğiz. Romanların daha romanı yazılmadı. Yazıldığında bu bir insanlık destanı olacak.

SAĞLIK KONUSUNDA SEFERBERLİK

Kadın ve çocuk sağlığı konusunda seferberlik başlatacağız. Sağlık taramasını en kısa zamanda başlatacağız.

KONUT İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Konut konusunda ihtiyaçları karşılayacağız. Roman mahallelerinde kentsel dönüşümle yaşanabilecek alanlar oluşturacağız. Hukuk konusunda Roman kardeşlerimize davlet desteği vereceğiz.

"SINIR DIŞI EDİLEN HER ROMANA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Avrupa'da sınır dışı edilen her Romana Türkiye sahip çıkacak."

KİBARİYE: ÇOK TATLI BICIR BICIR BAŞBAKANIMIZ KÜÇÜCÜK BÖYLE BENİM GİBİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'de Romanlar buluşmasına katılan Sanatçı Kibariye çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Kibariye, "Burada olmaktan çok gurur duydum. İyi ki çağırdılar. Çok ağladım çünkü çok duygusal laflar vardı içeride. Ama gerçeklerdi. Çünkü ben insan ayırmıyorum. Ama yıllar evvel ben çok ezilmiştim. Onu hep anlattım zaten. 'İnsana insan gibi muamele yapılsın' diyorum" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu'nu çok sevdiğini söyleyen Kibariye, "Ama çok tatlı bıcır bıcır başbakanımız, küçücük böyle benim gibi..." dedi.



Romanlar buluşmasına katılan Kibariye duygusal anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Burada olmaktan çok gurur duydum. İyi ki çağırdılar. Çok ağladım çünkü çok duygusal laflar vardı içeride. Ama gerçeklerdi. Çünkü ben insan ayırmıyorum. Ama yıllar evvel ben çok ezilmiştim. Onu hep anlattım zaten. 'İnsana insan gibi muamele yapılsın' diyorum. Gerek yabancı gelsin gerek Roman kim olursa olsun benim gözümde insan aynıdır, ayırım yoktur" dedi.

"ÜZGÜN GİRDİM AMA ÇOK MUTLU ÇIKTIM"

"Başbakanımız da bizimle alakalı çok güzel kelimeler etti. O kadar güzel sözler edildi ki ben ağlamaktan kahvaltımı bile edemedim" diyen Kibariye, "Çünkü herkesin kendine göre derdi var. Kimse mükemmel değil. Kimse acısız, sancısız değil. Herkesin canı yanıyor. İnşallah güzel şeylere varılacak. Üzgün girdim ama çok mutlu çıktım. Hayırlısı neyse o olsun" diye konuştu.

"KOSKOCA BAŞBAKAN DEDİĞİN ZAMAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAZ MI? TUTAR TABİİ Kİ"

"Verilen sözler yeterli mi?" şeklindeki soruya, "Ben söz verdiğimi kendi adıma yerine getiririm. Ben inançlı bir kadınım, inanıyorum. Ama koskoca başbakan dediğin zaman verdiği sözü tutmaz mı? tutar tabii ki. O kadar güzel laflar etti ki ben inandım. Hayırlısı olur inşallah mahcup olmayız" şeklinde cevap verdi. Kibariye "Ama çok tatlı bıcır bıcır başbakanımız, küçücük böyle benim gibi... Çok şeker, çok tatlı, çok sevdim. Hepsi birbirinden iyi ağırladılar bizi" diyerek konuşmasının tamamladı.

Başbakan Davutoğlu\'dan Romanlara Müjde
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'dan Romanlara Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • urfali hasan: Mujde vermeye basladilar Ben suna inaniyorum seytan bunlarin arkasindan gidiyordur cunku seytan bile bunlardan korkuyordur 18 4 Yanıtla
  • ARİF: İNSANLARI HER TÜRLÜ AYRIŞMAYI AKP YAPTI 18 2 Yanıtla
  • yuh: yahu birçok açılım oldu kaç sene geçti hangi bir söz yerine geldi ulan bunların dini imanı para rant romana kim bakar be bakın istambulda yeşil kaldımı nah kaldı bunların yaptıhı cahil halkı kandırıp oy almak sonra tanırmı nah tanır 18 1 Yanıtla
  • BOZKURT: SAYIN BAŞBAKANIM HERKEZE GÜZELLİK YAPIYORSUNUZ BİRTEK TÜRK LERİ GÖZÜNÜZ GÖRMÜYOR. . . BUGÜN UNKAPANI NA GİTTİM SANKİ SURİYE. . . 17 1 Yanıtla
  • Sayko: Siz değilmisiniz romanları evlerinden atan şimdi neyin yalakalığı bu 16 2 Yanıtla
  • trakyalı: avrupanın sınır dışı ettiği ipsiz sapsızı ortadoğu ülkelerinden kacanlari herkesi ülkeye alacam diyor adam pes 14 2 Yanıtla
  • ömer: geçici işçimi?ağlaya ağlaya geldiniz milletin anasını ağlattınız ülke afrikaya dündü her şey pahalandı işsizlik 2 katına çıktı uyu türkiye 14 2 Yanıtla
  • Demba: Artık Türk kimliğinin onuru gurur serefi ve namusu için mhp diyecegiz 13 2 Yanıtla
  • gerçek.: sen bu zamana kadar bu işi yapmamışsan bu senin ayıbındır. niye seçim zamanı yapıcam edicem diosun. 12 senedir neyi beklediniz !! 11 4 Yanıtla
  • ata: Yeter artık milleti kandirdigin ey ahmet davut 15 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.


Advertisement