Başbakan Davutoğlu'nun Sosyal Taraflarla Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'nun Sosyal Taraflarla Görüşmesi

Başbakan Davutoğlu\'nun Sosyal Taraflarla Görüşmesi

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu'nun, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda ve toplu sözleşme sürecinde üzerinde değerlendirme yapılan konulara ilişkin Konfederasyonun teklif ve taleplerini, Başbakan Davutoğlu'na ilettiği bildirildi.

13.09.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun,  Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda ve  toplu sözleşme sürecinde üzerinde değerlendirme yapılan konulara ilişkin, konfederasyonun teklif ve taleplerini  Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilettiği bildirildi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda dün yapılan "İş Güvenliği ve Çalışma Hayatı" konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Gündoğdu,  Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda ve  toplu sözleşme sürecinde üzerinde değerlendirme yapılan, büyük oranda da uzlaşma sağlanan konulara ilişkin teklif ve talepleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e sundu.

Disiplin cezalarının affedilmesi gerektiğini, bu konuda ciddi mağduriyetlerin yaşandığını ifade eden Gündoğdu, bu kapsamda, 14 Şubat 2005 tarihinden sonra işlenen fiillere bağlı olarak verilen disiplin cezalarının affına yönelik bir düzenleme yapılması gerektiğini bildirdi.

Başta Adalet ve Maliye bakanlıkları personelleri olmak üzere birçok kamu kurumunda, fazla mesai ücreti kaynaklı mağduriyet yaşandığına işaret eden Gündoğdu, 4/C kapsamında istihdam edilen personelin kadroya geçirilmesinin de taleplerinin arasında olduğunu kaydetti.

Çalışma hayatında ayrımcılığa son verilmesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Emekli ikramiyesinde 30 yıllık süre sınırının kaldırılması noktasında çalışma yapılmalı, bu sınırın kaldırılmasını istiyoruz"ifadesini kullandı.

-Ek derece talebi

Şubat 2005'te Resmi Gazete'de yayımlanan "5289 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkında Kanun" ile 15 Ocak 2005'te görevde bulunan memurlara bir derece verildiğini, ancak bu tarihten sonra  göreve başlayan memurlara ek derece verilmediğini hatırlatan Gündoğdu, "Bu eşitsizliğin giderilmesi için 15 Ocak  2005 tarihinden sonra göreve başlayan/başlayacak devlet memurlarına da ilave bir derece verilmelidir" görüşüne yer verdi.

Yüksek öğretim mezunu işçilerin memur kadrosuna geçirilmesi konusunda Başbakan Davutoğlu ve Bakan Çelik'e talepte bulunan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi kadrosunda görev yapan, görevleri memurlar aynı özellikleri taşıyan yükseköğretim mezunu mühendis, avukat, doktor benzeri işçi personelin bulundukları kurumlarda memur kadrolarıyla ilişkilendirilmesi uygun olacaktır. Bu şekilde statü ve kadro değişimi kamu maliyesine ek külfet getirmemekte hatta bu konumdaki personelin bu işleme bağlı olarak maaşlarında düşme meydana gelmektedir"

Gündoğdu, ayrıca Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda üzerinde değerlendirme yapılan ve büyük oranda uzlaşmaya varılan konularda adım atılması gerektiğini belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'nun Sosyal Taraflarla Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement