Başbakan Davutoğlu'ndan Koalisyon Mesajı - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu'ndan Koalisyon Mesajı

Başbakan Davutoğlu\'ndan Koalisyon Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bana gelen raporlar da onu gösteriyor, hükümet kurarsak inşallah bütün teşkilat bu hükümetin başarısı için çalışacak.

15.07.2015 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bana gelen raporlar da onu gösteriyor, hükümet kurarsak inşallah bütün teşkilat bu hükümetin başarısı için çalışacak. Ama muhalefet partileri bu konuda geri adım atarlar, hükümet kurma imkanı olmazsa da milli iradeye gittiğimizde dimdik, harekete hazır AK Parti teşkilatlarının arkamızda olduğunu bilmek en büyük güvencemizdir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen iftarına katıldı. İftar sonrası konuşma yapan Davutoğlu, toplantıyı organize eden AK Parti Ankara İl Teşkilatı'na teşekkür etti.

Ramazan'a girilen günlerde genel seçimlerden yeni çıkıldığını belirten Davutoğlu, "Aslında Ramazan'ın bereketi, mağfireti ve Ramazan'da topluma hakim olan karşılıklı anlayış kültürü bir anlamda genel seçimler sonrasındaki siyasi gelişmelere de damgasını vurdu. 7 Haziran seçimleri milli iradenin tecellisi bakımından hepimizin neticesine saygı duyduğumuz seçimlerdir" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Saraybosna ziyaretini hatırlatan Davutoğlu, " Türkiye'nin kaderi artık sadece Türkiye'nin kaderi değildir. Çevre bölgelerdeki, Kafkasya, Balkanlar'daki Orta Asya ve Ortadoğu'daki kardeş halklar Türkiye'deki seçim neticelerini yakından takip ettiler. Siyasi gelişmeleri de yakından takip ediyorlar. Çünkü onlar biliyorlar ki bir gün başları dara düştüğünde mutlaka kendilerine yardım edebilecek bir Türkiye'ye ihtiyaçları var. Çünkü onlar biliyorlar ki Türkiye'nin zaafa düşmesi onların da zaafa düşmesidir" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ MİLLETİN ÇİZDİĞİ KADERE RAZI OLMUŞTUR"

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Srebrenitsa katliamını anma törenlerinde karşılaştığım ve üç oğlunu şehit veren 80 yaşındaki Boşnak teyzenin duası halen kulaklarımdadır ve hiçbir zaman kulaklarımdan çıkmayacak. Dönüp ellerini semaya kaldırarak 'Allah Türkiye'ye güç ve kudret versin. Allah Türkiye'yi dünya ve Avrupa'da egemen kılsın' diyen o Boşnak hanımın gözyaşlarını hiç unutmayacağım. Zalimce bir saldırıda üç oğlunu şehit vermiş o teyzemizin Türkiye'de duyduğumu muhabbet, saygı aslında sadece ona has bir özellik değildir. O günlerde ve bugünlerde bütün Ortadoğu'da bütün Balkanlarda bu dua kulaktan kulağa, gönülden gönüle yankılanıyor. Biz bu duanın gereğini yapmakla mükellefiz. Onun içindir ki 7 Haziran seçimlerini müteakip hem AK Parti kadroları olarak bir iç muhasebe yaptık. Bu iç muhasebe içinde yüzde 41 gibi büyük bir başarı sağlamış olmamıza rağmen daha iyi başarıyı nasıl sağlayabiliriz ve tek başına iktidara tekrar nasıl gelebiliriz sorusuna cevap aramak için geniş istişare toplantıları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü AK Parti milletin ta kendisidir, milletin içinden çıkmıştır, milletle beraber yürümüştür, milletin kaderini çizmiştir, milletin çizdiği kadere de razı olmuştur."

"Ramazan boyunca hem kendi şahsi muhasebemizi hem de hareketimizin muhasebesini yaptık" diyen Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin zaafa düşmemesi için her türlü tedbiri aldık. İstifa doğal olarak, 62. hükümet olarak istifamızı verdikten sonra dahi tam bir disiplinle Türkiye'de herhangi bir hükümet eksikliği hissedilmesini engellemek için gece gündüz gayret sarf ettik. Şimdi de yeni bir hükümetin oluşum sürecindeyiz. Takip ettiğiniz gibi son 3 gün içinde CHP, MHP ve HDP yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Her üç ziyarette de son derece nazik bir şekilde karşılayan parti genel başkanları ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin görmek istediği, arzu ettiği tablo bir araya gelen, konuşan, ülke meselelerini istişare eden genel başkanlar, liderler tablosudur. Derinlemesine istişarelerde bulunduk" şeklinde konuştu.

"GELİN BU BAYRAMI BİR SELAMLAŞMA BAYRAMI YAPALIM"

Ramazan başlarken 7 Haziran seçimlerinin muhasebesiyle meşgul olduklarını ve 7 Haziran seçimlerinin neticelerini herkesin kendi perspektifinden değerlendirdiğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi de ilk tur görüşmeler sonrasında bütün genel başkanlara mesajım bu muhasebenin devamı olarak konuştuğumuz hususlar çerçevesinde bir istişare ve bir muhasebe dönemi olarak değerlendirilmesidir. Netice ne olursa olsun İnşallah güçlü bir hükümet kurmak nasip olur. Ama kuramazsak ve seçim mukadder olursa o zaman da netice olursa olsun aziz milletimizin müsterih olmasını ve geleceğe ümitle bakmasını istirham ediyorum. Türkiye'de 78 milyonu kucaklayan bir hükümet vardır, 78 milyonun sözcülüğünü yapan AK Parti kadroları vardır ve duruma hakimdir. Başka şartlarda olsa belki böyle bir seçim matematiği bir takım kriz beklentilerine yol açabilirdi. Daha önceki seçimlerde koalisyon ihtimali olduğunda nasıl türbülanslar yaşandığını herhalde herkes hatırlar. Ama bu sefer Türkiye'de birinci parti olarak seçimleri tamamlamış olan AK Parti hem millete güven vermiştir hem yeni bir hükümet oluşumu için çaba sarf etmektedir hem de her an olabilecek her gelişme karşısında da sanki sürekli hükümette kalacakmışız, bu hükümet devam edecekmiş inancıyla vazifesini yürütmüştür. Nihai karar milletindir, milli iradenindir. Biz bu istişarelere seçim sonrasında da devam edeceğiz ve seçim sonrasında görüşmeler gerçekleştiğinde tabloyu çok daha açık bir şekilde görme imkanı bulacağız. Ama bereketli bir bayramın eşiğindeyiz. Mağfiret ayından sonra bayramda bir şekilde bu aydaki bütün emeklerimizin, ibadetlerimizin karşılığı olarak bir güzel huzur ortamını hep beraber yaşayacağız. Buradan bayram vesilesiyle bütün vatandaşlarımıza olan mesajımız açıktır. İstanbul iftarında vurguladığım gibi gelin bu bayramı, bir selamlaşma bayramı yapalım. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi etnik ve mezhebi ya da bölgesel geçmişe sahip olursak olalım. Birbirini gören her iki kardeş komşu, her iki ahbap, dost ya da birbirini tanımayan vatandaşlarımız selam versinler, selam alsınlar, helalleşsinler ve Türkiye'nin parlak geleceği için el ele tutuşma iradesi göstersinler. Biz AK Parti iktidarları olarak 13 yıl içinde Türkiye'nin huzuru, refahı, kalkınması ve iç barışı için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz."

"BU BİLEĞİ HİÇ KİMSE BÜKEMEDİ, BÜKEMEYECEK"

Bayramların son 4 yıl içindeki muhasebesini yaptığını söyleyen Davutoğlu, ulaştığı sonucu şöyle açıkladı: "Türkiye güçlüyse bir kolu kanat germek üzere Arakan'dadır, bir başka kolu oradaki mazlumlara kol kanat germek üzere Somali'de, Suriye'de, Irak ve Bosna'dadır. İşte bu kolları kırmak isteyenlere karşı yüreğimizi öyle sağlam, bileğimizi öyle güçlü kılacağız ki bu bileği hiç kimse bükemedi bükemeyecek. Eğer bütün güçleriyle uluslararası çevreler ve Türkiye'deki bazı çevreler AK Parti iktidarının üzerine gelmişlerse, AK Parti iktidarını bir nebze olsun sendeletme çabası içine girmişlerse aslında hedef AK Parti değil, bütünüyle Türkiye'dir. Biz Türkiye'nin onuru ve izzeti için AK Parti hareketinin başarısını bir gereklilik olarak görüyoruz ve AK Parti'nin başarısını Türkiye dışındaki gönül coğrafyamızın huzuru ve geleceği için de bir teminat olarak görüyoruz. Onun için çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Yeni bir seçimden çıktık, teşkilatlarımızın belli bir yorgunluk hissetmesi normaldir" diyen Davutoğlu, "Ama en iyi çalışan teşkilat mensuplarımız da burada, onlara teşekkür ediyorum. Bizi bilen bilir. AK Parti teşkilatına her şey yakışır ama yorgunluk, bıkkınlık, durmak yakışmaz. Onun için bütün MKYK üyelerimiz, teşkilat mensuplarımız, MYK üyelerimiz, Bakanlarımız Ramazan ayı boyunca Anadolu'yu taradılar... Her yerde gördüğümüz, bana gelen raporlar da onu gösteriyor, hükümet kurarsak inşallah bütün teşkilat bu hükümetin başarısı için çalışacak. Ama muhalefet partileri bu konuda geri adım atarlar, hükümet kurma imkanı olmazsa da milli iradeye gittiğimizde dimdik, harekete hazır AK Parti teşkilatlarının arkamızda olduğunu bilmek en büyük güvencemizdir" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu'ndan Koalisyon Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement