Başbakan Davutoğlu: Kemal Şimdi Hayal Oyunları ile Oynuyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: Kemal Şimdi Hayal Oyunları ile Oynuyor

Başbakan Davutoğlu: Kemal Şimdi Hayal Oyunları ile Oynuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun projelerini eleştirerek "Aslı yok yaylasından türküler söylüyor. Kemal şimdi hayal oyunları ile oynuyor." dedi.

21.04.2015 19:36  Güncelleme: 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ak Parti Ankara milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu, "Bizim Toroslar'da palavracılar için söylenen güzel bir deyiş vardır şöyle: 'Aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim herkes kendi kesesinden yesin içsin. Saltanatım var benim.' Kılıçdaroğlu, aslı yok yaylasından türküler söylüyor. Kemal şimdi hayal oyunları ile oynuyor. Hayal oyunları ile. Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor. HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN, BAHÇELİ'DEN, DEMİRTAŞ'TAN BİR CEVAP VEYA ALTERNATİF BİR SÖZLEŞME TEKLİFİ BEKLİYORUZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ak Parti Ankara milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuştu. Muhalefete yüklenen Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'den, Demirtaş'tan yeni Türkiye sözleşmesine bir cevap veya alternatif bir sözleşme teklifi bekliyoruz. Cevap veren ses veren olmadı. Çünkü onların meselesi insan onuru korumak değil, üst akıl ile Ak Parti'nin yürüyüşünü durdurmak" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ SEMALARINDA İLK MİLLİ MUHARİP UÇAĞINI GÖRECEKSİNİZ"

Başbakan Davutoğlu, ilk muharip uçağın yakın zamanda uçacağını söyleyip şöye dedi: "Türkiye Cumhuriyeti semalarında ilk milli muharip uçağını göreceksiniz. Dün gece geç vakit de olsa ilk bölgesel uçak ile ilgili brifing aldım. İlk sivil uçağımız 2019 yılında prototipi deneme üretilecek 2021'de test uçuşunu yapacak. Önümüzdeki haftalarda bunu da lansmanını yapacağız. Milli uzay ajansını kuracağız. Milli tankı, savaş gemilerini, insansız hava araçlarını üretiyoruz. Artık savunma sanayinde namerde muhtaç olan bir ülkenin vatandaşları olmayacaksınız. Ne namerde ne merde hiç kimseye muhtaç olmayacağız."

"BİZ SON 3 GENEL SEÇİMİ DE ŞİMDİKİ SEÇİMİ DE İNŞALLAH AYNI MANTIK İLE KAZANIYORUZ"

Muhalefet partilerinin açıkladığı seçim beyannamelerini eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son açıklanan seçim beyannameleri 2 farklı zihniyeti ortaya koyuyor. Biz son 3 genel seçimi de şimdiki seçimi de inşallah aynı mantık ile kazanıyoruz. Yapmayacağımız şeyi vaat etmiyoruz. Vaat ettiğimiz şeyi de kesinlikle yapıyoruz. Onun için kampanyamızın temel sloganlarından biri tam da Kılıçdaroğlu ve ötekilerine cevap olacak şekilde onlar konuşur Ak Parti yapar. Onlar sadece konuşur" açıklamasında bulundu.

"BAKTILAR Kİ KILIÇDAROĞLU UÇUYOR. HDP BUGÜN DAHA DA HIZLI UÇMAYA KARAR VERDİ"

HDP'nin bugün açıkladığı seçim bildirgesini eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor. HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi. Ben Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e meydan okudu. Maliye Bakanımız da meydan okumayı kabul etti. Önce onun hesap sınavından bir geçsin siyaset sınavına onu alırız" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NU MALİYE BAKANIMIZA VE MELİH BEY'E HAVALE EDİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçim bildirgesinde yer alan ekonomi üzerinden eleştiren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımıza ve Melih Bey'e havale ediyoruz. Görelim bakalım ne diyecek" ifadelerini kullandı.

"BİZE HER YER ANADOLU TÜRKİYE'DİR"

Tandoğan Meydanı'nın isminin değiştirilmesine değinen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ni de tebrik ediyorum. Geç kalmış bir adım ama hani çarşaflıları, çarıklıları Kızılay'a sokmayacağız diyen zihniyeti Ankara'da tamamıyla tarihe havale etmek üzere Tandoğan Meydanını da Anadolu Meydanı yaptık. Artık her Anadolu Meydanı, Trakya Meydanı'dır. Taksim de, Sultanahmet de bize her yer Anadolu'dur. Bize her yer Türkiye'dir."

"KILIÇDAROĞLU, ASLI YOK YAYLASINDAN TÜRKÜLER SÖYLÜYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim Toroslar'da palavracılar söylenen güzel bir deyiş vardır. Silifke Türküsüdür. Şöyle: 'Aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim herkes kendi kesesinden yesin içsin, saltanatım var benim.' Kılıçdaroğlu, aslı yok yaylasından türküler söylüyor. Kılıçdaroğlu, dediklerini yapacak olsa, o aslı yok yaylasındaki hani bulamadığı kaynaklar var ya Türkiye'ye sadece 1 yılda 150 milyar lira Türk lirası ek bütçe yükü. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz devir aldığımızda, bunların zihniyetini taşıyan yani eski Türkiye zihniyetini taşıyanlar, bize yüzde 10.8 bütçe açığı devir etmişlerdi. Kemal şimdi hayal oyunları ile oynuyor. Hayal oyunları ile. Ama vakti bol. O oyunlar ile bir müddet oyalanır. Yüzde 10.8 bütçe açığı ile devir aldık. Bu şu demek eğer Kılıçdaroğlu sadece bu dediklerini yapsa, önümüzdeki yıl bütçe açığımız tekrar bütçe açığımız, yüzde10.8'e çıkıyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, CHP BU MEMLEKETTE HİÇ BİR ZAMAN İKTİDAR OLAMAZ"

Başbakan Davutoğlu, Kemal Kılıçdardoğlu'nun Kemal Derviş ile görüşmesini eleştirip, "Neden Kemal Derviş ile görüştü biliyor musunuz? biliyor ki bu politikalar uygulansa, Türkiye tekrar IMF'ye borcu olacak. Şimdiden hazırlık yapıyor. Hazırlığa gerek yok. Kılıçdaroğlu, CHP bu memlekette hiç bir zaman iktidar olamaz. Onun için yüzde 35 diyor. Ulaşabileceği en yüksek yer yüzde 35. Şimdi Kılıçdaroğlu'na siyaseten söylüyorum. Eğer biz birinci parti olmazsak, iktidar olmazsak ben bu emaneti devrederim. Kılıçdaroğlu söyleyemez. Siyaset de hiçbir zaman sözünde durmadı" dedi.

"EKONOMİ YAZARLARI VE MEDYA ELEŞTİRME HAKKINA SAHİPLER, AMA BİZ DE ONLARI ŞİMDİ ELEŞTİRİYORUZ"

Ekonomi yazarlarını ve medyayı eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gerçek hocalar bu toprakta doğar bu toprakta ölür. Ne Amerika'da ne de başka bir yerde kurtuluş arayışı içinde olunmaz. Bir hususu daha zikredeyim. Özellikle ekonomi yazarlarına ve medyaya sesleniyorum. Eleştirme hakkına sahipler ama biz de onları şimdi eleştiriyoruz. Emeklilere zam yaptığımızda, çalışan kadınlara haklar verdiğimizde, esnafımıza sıfır faiz verdiğimizde, KOBİ'lere kredi verdiğimizde, bugün onları destekleyen medya bütçe disiplini kayıp mı oluyor diye yaygara koparıyorlardı. Biz milim taviz vermeden, esnafımıza işçimize de KOBİ'lerimize de sahip çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizim sözümüz söz, vaadimiz en kısa zamanda gerçekleşecek bir hakikattir" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEYİ NE IMF'YE MECBUR EDECEĞİZ, NE DE DARBELERE VESAYETE TERK EDECEĞİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdi Kılıçdaroğlu bütün bu dengeleri sarsan paket açıklıyor kendince. Ama aynı medya bu sefer vatandaşa dokunan vaatler diyor. Bu vaatler bu mantık vatandaşa dokundu mu, vatandaşı yıkar bitirir ve IMF'ye mecbur eder. Biz iktidara geldiğimiz sözü 2002'de, şimdi söylüyoruz, bir daha bu ülkeyi ne IMF'ye mecbur edeceğiz, ne de darbelere vesayete terk edeceğiz. Ankara'da bir demokrasi destanı yazarak 32 milletvekili adayımıza sahip çıkmaya var mısınız?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: Kemal Şimdi Hayal Oyunları ile Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (59)

  • sedar türk: Akp oy verecek arkadaşlar akp oy verirseniz yetim hakkı yemiş olursunuz buda dünyada ahirete çok büyük günah ateşlerde yanarsınız nasıl damardan giriş yaptım ama din sumurgellerinden öğrendim bu lafları siz anladınız oni 80 67 Yanıtla
  • vatansever: kimlerin bu ülkede hayal oyunlarında olduğunu vatandaş artık öğrendi ahmet bey siz artık oy diye avucunuzu yalarsınız mhp-chp koalisyonu geliyor Yüce Allah'ın izniyle Türkiye artık diktatörlerin iş adamlarının değil işçinin, çiftçinin, emekçinin ülkesi olacak devletin parasını babasının malı gibi yiyenlerde yüce Türk milletine hesap verecek tabiii hocaları gibi amerikalara kaçmazlarsa. . . 26 61 Yanıtla
  • güvenlik görevlisi: Oyum chpye 13 yıldır ne Çektık be artık bizde insan olduğumuzu anlayalım zengin değilse Patron değilse babamın parası yoksa şuçumuz ne 28 39 Yanıtla
  • konyalı: Rüyası bile yeter millet aç atışmayı bırakında icraat yapın laf çok ortada bişey yok 13 yıldır siz ne yaptınız anca israf 21 27 Yanıtla
  • BU BIR ANKETTIR: ANKET DAVUTOGLU KUKLA BASBAKANDIR DIYENLER YESILE DEYIL DIYENLER KIRMIZIYA 24 22 Yanıtla
  • Sivas alevi cem: KILIÇDAROĞLU CEM UZANI TAKLİT EDİYOR. . . BİR ALEVI OLARAK AKPARTI YÖNETIMINDEN MEMNUNUM NİREDEN NEREYE 23 23 Yanıtla
  • Ertuğrul: CHP nin vaadleri gerçekçi Türkiye'de kaynak bol yahu milletvekillerine iki yılda on asgari ücret tutarın da ölünceye kadar maaş bağla gider ayak milletvekillerine zam yap zavallı memura, emekliye, işçiye, gariban köylüye, esnafa para yok diyecek sin bu ülkenin kaymağını üç beş holding yiyor geç bunları, Türkiye istese çalışanlarına yüzde yüzeli zam yapaçak kaynak var yeterki istensin , bunlar yoksulluğun, işşizliyin bitmesini istemezler çünkü ordan besleniyorlar. . 14 27 Yanıtla
  • BU BIR ANKETTIR: DAVUTOGLU KUKLA BASBAKANDIR DIYENLER YESILE DEYILDIR DIYENLER KIRMIZIYA 37 0 Yanıtla
  • sivridil: O halde tum dunyada oldugu gibi ikiniz canli yayinda tv de tartisin fikirlerinizi ve kaynaklarini konuşun, cesaretiniz varmi sayin atanmis basbakan 20 16 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: KEMAL Mİ....GERÇEKTEN BUNLARIN SIYASETI İYİCE SEVİYESİZLESTI... 14 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altın ons fiyatı 2.233 dolardan işlem görürken, doların efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı. Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.


Advertisement