Başbakan Davutoğlu: Herkes Yaptıklarının Hesabını Görecek (3) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: Herkes Yaptıklarının Hesabını Görecek (3)

Başbakan Davutoğlu: Herkes Yaptıklarının Hesabını Görecek (3)

Hizmet GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA İKTİDARA SAVAŞ İLAN EDİLDİ Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Adıyaman il kongresinde İstanbul merkezli 14 Aralık Operasyonu ile ilgili konuştu.

14.12.2014 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA İKTİDARA SAVAŞ İLAN EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Adıyaman il kongresinde İstanbul merkezli 14 Aralık Operasyonu ile ilgili konuştu. Paralel çeteye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adımlar atılınca ilk tepkiyi CHP lideri Kılıçdaroğlu'un vermesini eleştiren Davutoğlu, " Bizim dönemimizde ülke demokratikleşti, özgürleşti, kimseye yürüttüğü faaliyet dolayısıyla önyargıyla bakmadık. Ta ki hizmet görüntüsü altında birileri eğer bürokrasiyi kontrol etmek üzerinden ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan edince, durum değişti. O andan itibaren bize tevdi edilen milli irade emanetini sonuna kadar savunmak boynumuzun borcudur" dedi.

ADIYAMAN'A GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birlikte partisinin 5'inci İl Kongresi'ne katılmak üzere öğleden sonra Elazığ'dan Ana uçağıyla Adıyaman'a geldi. Havaalanında Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve milletvekilleri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, güvenlik önlemleri arasında partisinin İl Kongresi'nin yapıldığı Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'na geçti.

BİZ MİLLETİN TA KENDİSİYİZ

Adıyaman'ın Sahabe'lerin, iman ve aşk şehri olduğu anımsatan Başbakan Davutoğlu, kentte bulunan ziyaret ve ilçelerin isimlerini sıralayarak İsrail'in Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden Adıyamanlı Fahri Yıldız'ı selamladı. Başbakan Davutoğlu, AK Partili hiçbir ferdin pazar tatili yapmadan ideallerine ulaşıncaya kadar çalışacağını belirterek, "Bugünler herkesin kendisini imtihandan geçirmesi gereken günlerdir. Biz burada toplanmışken, arkadaşlar mecliste bütçe görüşmeleri yapıyor. Birçok arkadaş başka il kongrelerinde. Hiçbir AK Partili fert şu anda boş değil, pazar tatili yapmıyor. Biz ideallerimize ulaşana kadar bize durmak yoktur. İşte aramızdaki fark budur. Biz milletin ta kendisiyiz. Bu milletin izzetine sahip çıkarız. Bu milletle yürür, koşarız bu milletle aşkla hareket ederiz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖZÜR DİLEME VAKTİDİR

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu'nun kentte kabri bulunan sahabelerin üzerinden eleştirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi Ebuzer, o sahabenin adı iki kez gündeme geldi. Bir mecliste Kılıçdaroğlu söyledi, hangi çağda yaşadığını bilmiyor. Ben de memnun oldum, atıfta bulunduğu için ama aziz Adıyamanlılar Ebuzer'in emanetçileri, makamına sahip olan aziz Adıyamanlılar, şimdi sorma vakti değil mi ey Kılıçdaroğlu, madem Ebuzer diyorsun ondan birkaç gün önce Osmanlıca gündeme geldiğinde dönüp neden 'Ortaçağ karanlığı' dedin. Eski CHP zihniyetini sürdürdüğünü gösterircesine alemlere rahmet olarak geldiği 'Ortaçağ karanlık' diyen Ebuzer'i anlayabilir mi? İşte Kılıçdaroğlu'nun bir özür dileme vaktidir. Bir daha dönüp millete ey Kılıçdaroğlu 'Ortaçağ karanlığı' demeyeceksin. O asırlar Ebuzer'in de içinde bulunduğu Asr-ı Saadet asırlarıdır. Bu milletin mukaddesatına saygı göstermeyi öğrenecekler. Biz AK Parti yolcuları hem asrı saadetin, hem Selçuklu, hem Osmanlının, hem İstiklal Harbi'nin, hem Çanakkale şehitlerinin emanetçileriyiz ve o emaneti gururla, aşkla taşıyoruz, taşımaya devam edeceğiz. İşte onun için darbelere ve vesayetçilere karşı çıkamıyorlar. Kaç gündür davet ediyorum Kılıçdaroğlu'nu; 27 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat ve 27 Nisan'a karşı çıkmaya. Ama karşı çıkamadılar, bizimle dimdik TBMM onurunu savunamadılar ama biz savunduk. AK Parti'den cumhurbaşkanı seçilemez dediler 2007 e muhtırasında ne yaptık gümbür gümbür seçtik. AK Partili bir cumhurbaşkanı geldi."

NEREDE DARBE VARSA ORADA CHP VAR

Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının engellenmesinin amaçlandığını ifade eden Davutoğlu, "Yapabildiler mi? Milletin içinden gelen sesi dinleyen hiç kimseyi engelleyemezler. CHP, Gezi olaylarının tahrikçileri arasında yer aldı, Kılıçdaroğlu o tahriki de yaptı. Milli iradeye vesayet koymak isteyenlerin temsilciliğini üstlendi. Mısır'da darbe oldu heyet gönderdi Kılıçdaroğlu heyet. 17 ve 25 Aralık komploları kuruldu ve bu komplolar üzerinden bürokrasiye sızmış paralel çete iç ve dış bağlantılarıyla milli irade iye iktidara gelmiş olan AK Parti ve başbakanı dönemin başbakanı diye adlandırarak iktidardan uzaklaştırmak istedi. Yanında kim vardı Kılıçdaroğlu. Nerede vesayet, nerede darbe varsa orada CHP var. Sonra ne oldu 30 Mart'ta milli irade 'siz ne vesayet planı yaparsanız yapın, benim irademin üzerinde irade ve Allah'ın takdirinin üzerinde söz yoktur' dedi. Bakın ne oldu baktılar ki tek tek AK Parti'yi engelleyemiyorlar, hep beraber bir araya geldiler, topluca geldiler ama milletimiz kendi içinden çıkana oy verdi ve başbakanımız cumhurbaşkanı oldu" diye konuştu.

İKTİDARA SAVAŞ AÇANLAR

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AK Parti içinde ihtilaf çıkacağı beklentisi içerisine girildiğini belirten ama fire verilmediğini savunan Davutoğlu, 14 Aralık operasyonuna vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün o paralel çeteyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde bir takım adımlar atılınca önce Kılıçdaroğlu konuşuyor, onlardan önce. Çünkü onların kültüründe vesayet var. 'Hiçbir şeyden korkmuyoruz, her şey açıklansın' diyenler niçin bugün telaş içindeler? Neden çıkardıkları yaygaralarla soruşturmayı etkilemeye çalışıyorlar? Beklesinler ve bilsinler ki devletin kurumlarına sızan Başbakanı, Cumhurbaşkanını, devletin kurumlarının en mahrem toplantılarını dinleyenler, MİT müsteşarına yönelik operasyona kalkışan, Suriye'de mazlumlara yardıma giden TIR'ı durdurup ülkemizi şikayet edenler bunların karşılıksız olacağını düşünmesinler. Bize iktidar emanetini milletten aldık, canımızın emanetini Allah'tan aldık. İkisini de Allah'ın ve milletin takdiriyle veririz. Bizim dönemimizde ülke demokratikleşti, özgürleşti, kimseye yürüttüğü faaliyet dolayısıyla önyargıyla bakmadık. Ta ki hizmet görüntüsü altında birileri eğer bürokrasiyi kontrol etmek üzerinden ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan edince durum değişti. O andan itibaren bize tevdi edilen milli irade emanetini sonuna kadar savunmak boynumuzun borcudur. Mavi Marmara baskınında İsrail'e ses çıkaramayanlar, AK Parti iktidarına kumpas kuruyorlar. İsrail otoritesini meşru gördükten sonra Türkiye'de iktidarın başbakanına 'dönemin başbakanı' diye dosyalar hazırlayanlar varsa onlar bugün de yarın da millet ve tarih önünde hesap vereceklerdir."

ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARIYA ULAŞACAK

Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye heyet gönderdiğini de hatırlatarak Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği konuşmasında iç savaştan kaçan Suriyelilere kucak açan Adıyamanlılara teşekkür etti. 6-7 Ekim Kobani olaylarına karşı Adıyaman'dan vakur duruş sergilendiğini belirten ve bunun için vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, "Ne Gezi, ne Kobani olaylarına, ne 17 ve 25 Aralık kumpaslarına Adıyaman prim vermedi. Ayakta, dimdik 'milli irade ve kardeşlik' dedi. Bu güzel hareketten örnekle ülkemizin her bir köşesine şu mesajı iletiyorum; kim ne derse desin Ebuzer'in yolcuları aralarına fitne girmesine izin vermeyecek, çözüm süreci öyle veya böyle mutlaka kardeşlik bilinciyle başarıya ulaştırılacak. Ama bir daha 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi vandalların, eşkıyaların, şiddet dili kullanan tek tip politika geliştirmeye çalışanların şiddet ve terörüne izin vermeyeceğiz."

-----------KONGRE NOTLARI-------

Osmanlıca 'hoşgeldiniz' pankartı

KONGRENİN yapıldığı ve çevresinde 750 polisin görevlendirildiği, 3 bin kişinin katıldığı salona partililer tarafından Osmanlıca 'Başbakanımız Adıyaman'a hoş geldiniz' pankartı asıldı. Hava sıcaklığının 11 derece olduğu kentte kürsüye saat 17.00'de çıkan Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 40 dakika konuşarak kürsüden saat 17.40'ta indi. Salonda fenalaşanlara sağlık ve UMKE ekipleri tarafından müdahale edilirken partililer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını ara ara tekbir getirerek böldü. - Davutoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: Herkes Yaptıklarının Hesabını Görecek (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement