Başbakan Davutoğlu: 'Biz Ayağa Kalktık mı Herkes Bize Selam Durur' (3) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: 'Biz Ayağa Kalktık mı Herkes Bize Selam Durur' (3)

Başbakan Davutoğlu: \'Biz Ayağa Kalktık mı Herkes Bize Selam Durur\' (3)

Adana'ya GELDİ Nevşehir'den özel 'Ana' uçağı ile beraberindeki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Adana'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Adana Valisi Mustafa Büyük karşıladı.

13.12.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'ya GELDİ

Nevşehir'den özel 'Ana' uçağı ile beraberindeki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Adana'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Adana Valisi Mustafa Büyük karşıladı. Bakan Davutoğlu, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti 5'inci Olağan İl Kongresi'ne katılmak için otobüsle yola çıktı. Yüreğir Kültür Merkezi'nde bir grup tarafından yolu kesilen Başbakan Davutoğlu, çocuklara oyuncak dağıttı. Gruba teşekkür eden Davutoğlu, kongre salonuna geçti. Başbakan Davutoğlu'nun salona girişi sırasında tepki gösterdiği ileri sürülen 1 kişi yaka paça uzaklaştırıldı. Spor salonunda kendini sevgi gösterileriyle karşılayanlara 'Allah'ınıza kurban Adana' diyen Davutoğlu, salondaki partileri selamlayıp çiçek attı. Bazı partilerle tokalaşan Davutoğlu, kürsüye çıktığında yanına gelen ak sakallı beyaz takkeli Cumali Öcal ile kucaklaştı. Davutoğlu, birbirlerine sarıldıkları Öcal ile kürsüden kongreye katılanları selamladı. Cumali Öcal, Davutoğlu ile kucaklaşması nedeniyle büyük sevinç yaşaması dikkat çekti.

MHP'Lİ BAŞKANIN PROTESTO EDİLMESİNİ ENGELLEDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün da salonda olduğu anonsu üzerine bir grubun 'yuh' çekmesini ayağa kalkan Başbakan Davutoğlu el işaretiyle izin vermedi.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni'nin konuşması sırasında Adana'da Haziran ayında sokak gösterisi sırasında ölen 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın annesi Seirvet Aras oturduğu yerden "Oğlumu öldürdüler" diye bağırdı. Bunun üzerine Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu yanına giderek bir süre görüştü. Birlikte dışarı çıktılar.

DAVUTOĞLU: KILIÇDAROĞLU 27 MAYIS DARBESİNİ TENKİT EDEBİLİR Mİ?

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in konuşmasının ardından "Bilge adam" diye taktim edilerek kürsüye gelen Davutoğlu, kongrede Divan Başkanı olan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın ağabeyi Ahmet Elitaş'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Elitaş'ın ağabeyinin öldüğünü öğrenmesine rağmen divanı terk etmediğini belirten Davutoğlu, "İşte Ak Parti ahlakı budur. Ahmet Elitaş'a rahmet diliyorum. Sizleri buradan onun için Fatiha okumaya davet ediyorum" dedi. Davutoğlu, dua ettikten sonra yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Başbakanlık görevini devraldıktan sonra bütün Anadolu'yu ilmik ilmik dolaşıp gezdiğini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Başka partilerin genel başkanları ülkemizin her köşesine gidebiliyorlar mı? Meclis konuşmamda söyledim. Anadolu'nun, Trakya'nın her köşesine gidin dedim. 81 ilin 78'inde milletvekili çıkarttık, 71'inde birinci parti olduk. CHP 33, MHP 47 ilden milletvekili çıkartamadı. İşte aramızdaki büyük fark bu. Biz ülkemizin her köşesinde aynı barış dilini konuşuyoruz. Gücümüzü milletten alırız hesabı da Allah'a ve millete veririz. Şimdi meclis konuşmamda iki gün önce Mısır'daki darbecilere destek verdikleri için Kılıçdaroğlu ve ekibine darbeci dediğim için, sinir uçlarına dokundum ayağa kaktılar. Biz ayağa kalktığımız zaman millet ayağa kalkar. Sabah Nevşehir'de yaptığım çağrıyı tekrarlamak istiyorum. Madem darbeci değiller, Kılıçdaroğlu çıkıp '27 Mayıs'ı kınıyoruz' desin diyebilir mi? diyemez. Yürek gerekir yürek. Demokrasiye, milli iradiye sahip çıkmak için yürek gerekir. Çünkü 27 Mayıs'tan üç gün sonra onların yan organları Akis Dergisi, Adnan Menderes'in üzerinde çarpı olan kapakla çıkmıştı. CHP, Adnan Menderes'in idamına hükmetmişti. Çıksınlar, 27 Mayıs'ı tenkit etsinler.

28 Şubat'ı tenkit eden bir CHP'li gördünüz mü? Bu milleti kara günlerden çıkartan parti AK Parti'dir. 27 Nisan e muhtırada da seslerini çıkartmamışlardı. Milli irade dışında kaynak aradılar. Artık yeter, söz de karar da milletindir."

BEN BURADA İKEN MİT'E KUMPAS KURDULAR

Başbakan Davutoğlu, 10 Ocak'ta Adana'da 140 büyükelçi ile toplantı yaptığı gün MİT'e kumpas kurulduğunu da belirterek şöyle konuştu:

"10 Ocak'ta 140 büyükelçimizle Adana'daydık. Türkiye'nin onurlu kurumu MİT'e paralelci çete tam da burada operasyon yapmaya kalkışmıştı. 140 büyükelçi ile Adana'yı dünyaya anlatırken birileri MİT'e kumpas kurmaya kalktı. Bunun hesabını sormazlar mı sanıyorlar. Bu devlete kim kumpas kurduysa hesabı sorulmuştur. Bunun böyle bilinmeli. Milletten izin almadan milletten yetki almadan bu devlete bir şekilde sızarak vesayet rejimi kurmak isteyen herkes sadece milli iradeyi dinleyecek sadece milletin sözünü dinleyecek. MİT'e bu oyunu tuzağa kuranlarla CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu aynı dili kullanıyorlar, birlikte saldırıyorlar MİT'e. Musul'da diplomatları bir tek damla kan dökmeden vatanına kavuşturmuş onurlu bir teşkilattır. İşte aramızdaki fark bu. Biz milletin hakkına da emanetine da sahip çıkarız. Cumhurbaşkanı seçimlerde çatı aday çıkarttılar. 8-10 parti birleşti, arkalarından da pareler çete hep beraber geldiler, bizi yenebildiler mi? Milli iradenin aksine bir söz söyleyebildiler mi? Biz gücümüzü bu milletten alıyoruz."

Davutoğlu, Ak Partili gençlere de ülkelerinden kaçarak Adana'ya sığınan Suriyelilerin yanlarına giderek onlara sarılmalarını, kardeş olmalarını istedi. Davutoğlu, konuşmasının ardından Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi. - Davutoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: 'Biz Ayağa Kalktık mı Herkes Bize Selam Durur' (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement