Başbakan Davutoğlu: Bahçeli TSK'nın Tüm Mensuplarına Hakaret Etmiştir, Özür Dilemelidir - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: Bahçeli TSK'nın Tüm Mensuplarına Hakaret Etmiştir, Özür Dilemelidir

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

25.02.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Şah Fırat operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, "Bugün MHP'den bir açıklama yapıldı. "Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye'nin milli çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirler" Bu darbe çağrısıdır arkadaşlar. TSK'nın tüm mensuplarına Bahçeli hakaret etmiştir. Bu şerefli kadroya yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Bahçeli özür dilemelidir" dedi.

İç güvenlik paketine değinen Davutoğlu, "Son bir hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'nda adaba, edebe yakışmayan her türlü saldırıya, hakarete maruz kaldınız. Hiçbir zaman haya edep kurallarını terk etmediniz. AK Parti grubu olarak bir kez daha destan yazdınız. Hepinizi tek tek kucaklıyor selamlarımı iletiyorum. Şimdiye kadar hiçbir zaman yana yana gelmesi düşünülmeyen parti gruplarının birlikte Türkiye'nin huzuruna kast eden Vandalları, Molotofcuları, bonzaicileri savunan Meclis'i bloke etmeye çalışan tavır. Milletimiz bunu çok açık görüyor. Öyle bir hava estiriliyor ki Türkiye içinde ve dışında düğmeye basılmışçasına New York Times'a Pensilvanya'daki zat bir makale yazıyor. Kılıçdaroğlu Meclis'in kutsal kürsüsünden direniş çağrısı yapıyor. HDP sloganları ile TBMM'nin vakarını çiğniyor. MHP bütün bu dengesizliklere destek veriyor. Bütün bunların karşısında ise Ak Parti'nin kararlı tutumu" diye konuştu.

"6-7 EKİM OLAYLARI OLMAMIŞ OLSAYDI PAKETİN BAZI UNSURLARINA GEREK KALMAYACAKTI"

6-7 Ekim olaylarının iç güvenlik paketine olan etkisine değinen Davutoğlu, "6-7 Ekim olayları olmamış olsaydı paketin bazı unsurları gelecekti. Bazı tedbirler almaya belki gerek kalmayacaktı. 6-7 Ekim olaylarının çizdiği tablo acilen tedbir alınmayı devlet ahlakımız ve sorumluluğumuzun bir gereği kıldı. Türkiye'de bir daha 6-7 Ekim olayları gibi Vandalizm, terörün yaşanmaması için konuştuk. Seçime giderken birisi düğmeye bastı. Harekete geçin kirli ittifaklar" ifadelerini kullandı.

"HDP GİBİ KILIÇDAROĞLU DA ŞİMDİ SOKAĞA ÇIKIN TAHRİKİ YAPIYOR"

Davutoğlu, "HDP gibi Kılıçdaroğlu da şimdi sokağa çıkın tahriki yapıyor. HDP ile Kürt bağası ile CHP yani Türk bağası otoriterliğin sembolleşmiş partileri şimdi güya özgürlükleri savunuyorlar. Bize kimse özgürlük dersi veremez. Şehirlerimiz yakılıp yıkılırsa buna izin vermeyiz. Hepsinin amacı seçime giderken Türkiye'yi kaosa sokmak. Bu kararı onlar almadı. Onlar bir piyon. Dışarıda birileri bu kararı aldı. Bu piyonlar harekete geçti. Sandığa değil sokağa çağırıyorlar" açıklamasında bulundu.

"MECLİS GRUP BAŞKANVEKİLİMİZE HAKARET EDİP SALDIRIYORLAR"

Davutoğlu, "Kirli yöntemler benimsiyorlar. Meclis grup başkanvekilimize hakaret edip saldırıyorlar. Divanın önünde sloganlar atıyorlar. Meclis iç tüzüğüne aykırı her türlü tutumu benimsiyorlar. Meclis'in manevi şahsiyetine hakaret ediyorlar. Hakaret onlara, edep bize yakışır. Miting meydanlarında bu kirli ittifakları anlatacağız. Devleti savunuyorum diyen Devlet Bahçeli'nin ve ekibini hangi kirli ittifaklar içinde olduğunu anlatacağız. Özgürlükleri savunuyoruz diyen Kılıçdaroğlu'nun ya da HDP'nin hangi yöntemler ile TBMM'yi özgürlükleri kısıtladığını anlatacağız" ifadelerini kullandı.

"BU YASA ÖYLE YADA BÖYLE İNŞALLAH GEÇECEK KANUNLAŞACAK"

Davutoğlu, "Bu yasa öyle yada böyle inşallah geçecek kanunlaşacak. Bu onur da Ak Parti grubunun onuru olacak" dedi.

"BAZI UNSURLAR ÜNİVERSİTELERİMİZİ KARIŞTIRMAK İSTEYEBİLİR TAHRİKLERE KARŞI BİRLİĞİNİZİ MUHAFAZA EDİNİZ"

Sağduyu çağrısı yapan Davutoğlu, "Bazı unsurlar üniversitelerimizi karıştırmak isteyebilir. Bizler 70'li yıllarda okumuş nesil olarak bunun ne acı kayıplara yol açtığını biliyoruz. Sadece başbakan olarak, milletvekili olarak değil, bir hoca olarak da öğrenciler arasında hiçbir zaman ideolojik ayrım yapmamış, yapılmasını ihanet olarak görmüş birisi olarak da bütün gençlerimize seslenmek istiyorum. Bu tahriklere karşı birliğinizi muhafaza ediniz. Görüşlerinizi tartışınız. Ama ne olursa olsun şiddete başvurmayın. Şiddet üzerinden gençlerimizin bölünmesi Türkiye'ye yapılabilecek en büyük ihanettir" diye konuştu.

"PROVOKASYONALARA ENGEL OLMAK İÇİN 1 AY ÖNCE GENELKURMAY BAŞKANLIĞIMIZA GEREKLİ DİREKTİFLERİ VERDİM"

Şah Fırat operasyonuna değinen Davutoğlu, "Provokasyonlara engel olmak için 1 ay önce Genelkurmay Başkanlığımıza gerekli direktifleri verdim. Aylardır alternatif planlar üzerinde çalışıyorduk. Son derece başarılı bir operasyondu" dedi.

"KAÇ TANE TARİHİ ESERE SAHİP ÇIKTINIZ HESABINI VERİN ÖNCE"

Şah Fırat operasyonu üzerinden muhalefeti eleştiren Davutoğlu şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'de muhalefet tahkir ve hakarete yöneldi. Ben buradan Bahçeli'ye soruyorum. Siz de iktidar oldunuz. Kaç tane tarihi esere sahip çıktınız, hangi şehitliğe sahip çıktınız, ihya ettiniz. Hesabını verin önce. Biraz önce ben saydım, nerede şehitliğimiz varsa hepsini ihya ettik. Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesini yapan Kılıçdaroğlu bir anda Süleyman Şah'ı keşfetti. Bahçeli dün Genelkurmay Başkanımıza "Vatan nedir bilir misin?" diye sordu. 1939 yılında ilk mekan değişikliği yapıldı iktidarda CHP vardı. Vatan toprağı elden mi gitmişti? 1973 aralığında bu yeni yere geçiş için karar alındı, Eylül 1975'te törenle Süleyman Şah'ın naaşı nakledildi. Hangi hükümetler var? Naim Talu, Bülent Ecevit ve rahmetli Türkeş'in başbakan yardımcısı olduğu milliyetçi CHP Süleyman Demirel hükümeti var."

"ECEVİT ZAMANINDA VATAN SATILMAMIŞSA, KARAKOZAK'TAN EŞME'YE GELİRKEN NİYE TERK EDİLMİŞ OLSUN?"

Davutoğlu, "Eğer vatan toprağı, Ecevit zamanında vatan satılmamışsa, Karakozak'tan Eşme'ye gelirken niye terk edilmiş olsun? Sayın Bahçeli'ye soruyorum, sen vatan nedir bilir misin diye sorarken dolaylı olarak rahmetli Türkeş'e de sormuş oluyor. Türkeş'in başbakan yardımcısı olduğu dönemde ikinci nakil yapıldı. Peki vatan toprağı satılmış mı oldu? Hayır uluslararası hukuk gereği şu anda Süleyman Şah'ın bulunduğu yer bizim için vatan toprağıdır. Toprağımızda ne bir eksilme ne bir azalma var. rahmetli Türkeş ve Ecevit de zamanında doğru yapmıştır. Şartlar gereği" dedi.

"TSK'NIN TÜM MENSUPLARINA BAHÇELİ HAKARET ETMİŞTİR"

Davutoğlu, "Genelkurmay Başkanımıza ve hükümetimize en ağır hakaretler ile Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar devlet ahlakına ve adabına uymuyor. Genel Kurmay Karargahı'nda hiç kimse bir saniye dahi gözünü kırpmadı. Aylardır bu çalışmaları yapan TSK'nın tüm mensuplarına Bahçeli hakaret etmiştir" dedi.

"BU ŞEREFLİ KADROYA YÖNELİK SARF ETTİĞİ SÖZLER NEDENİYLE BAHÇELİ ÖZÜR DİLEMELİDİR"

Davutoğlu, "Bu şerefli kadroya yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Bahçeli özür dilemelidir" dedi.

"BAHÇELİ SEN EDEP NEDİR BİLİR MİSİN?"

Davutoğlu, "Bende ona cevaben söylüyorum, acaba sayın Bahçeli sen edep nedir bilir misin? Günlerce uykusuz kalarak vatan toprağını savunan o devlet görevlilerinin karşısında devlet ahlakı nedir bilir misin, devlet ahlakı nedir bilir misin? Suriye rejiminin sözcüsü bunlar. Bugüne dünyada hiçbir ülke operasyonu kınamadı. Suriye ve onun destekçisi bir iki ülke dışında. Hiç kimse bu uluslararası hukuka aykırıdır demedi. BM'den farklı bir ses çıkmadı. Biz herkese anlattık hukuka uygun olduğunu kabul ettiler" dedi.

"4 YILDIR ESED'İ SAVUNUYORLAR KIŞ UYKUSUNU ANLARIM AMA 4 YIL SÜRMEZ Kİ KIŞ UYKUSU"

Davutoğlu, "4 yıldır Esed'i savunuyorlar. Şunu söylüyor Kılıçdaroğlu: "Çir sabah kalktık Suriye ile düşman olduk." 300 bin insan ölmüş, beş milyon kişi mülteci olmuş, sanki Suriye rejimi ak kaşık gibi ona sahip çıkıyor. Kış uykusunu anlarım ama 4 yıl sürmez ki kış uykusu. Hala uyuyor görmüyor. Gönül gözü yok. Acıyı hissetmiyor" dedi.

"MHP'NİN AÇIKLAMASI DARBE ÇAĞRISIDIR ARKADAŞLAR"

MHP'nin Genelkurmay Başkanlığı'na ilişkin sözlerini eleştiren Davutoğlu, "Bugün MHP'den bir açıklama yapıldı. "Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye'nin milli çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirler" Bu darbe çağrısıdır arkadaşlar. Bu eski Türkiye alışkanlığıdır. Sayın Genelkurmay Başkanımız ve şerefli Türk subayları demokratik yolla iktidara gelmiş hükümetimizin emrindedirler. Hükümetimizin aldığı kararları uygularlar. Geçti o dönem. Biz ne 27 Mayıs ne 12 Eylül'deyiz ne de apoletlerle böyle konuşulan 28 Şubat'tayız. Yeni Türkiye'de buna pabuç bırakmayız. Demokratik yolla iktidara gelmiş hükümetimize karşı neredeyse isyana çağıracaksınız. Bu ne vatanseverlikle, ne demokrasi ahlakıyla ifade edilir. Türkiye'de taşlar yerine oturmuştur. TSK onur ile görevini yapmaktadır. Bütün bu karşıtlıklar geçmiş cahiliye adetleri olarak ayaklarımızın altındadır" diye konuştu.

"ŞAH FIRAT OPERASYONUN AMAÇALARINDAN BİRİ DE ASKERLERİMİZİN GÜVENLİĞİNİ KORUMAKTI"

Davutoğlu'nun "Şah Fırat operasyonun amaçlarından biri de askerlerimizin güvenliğini korumaktı" sözleri üzerine partililer tekbir getirdi.

"KILIÇDAROĞLU BELKİ TÜRKİYE'DE DEĞİL SURİYE'NİN RESMİ AJANSINDA MANŞET OLDU"

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu belki Türkiye'de manşet olamadı ama bir yerde manşet oldu. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi suçlayan son açıklaması Suriye'nin resmi ajansında manşet oldu. Hayırlı olsun Kılıçdaroğlu. Sana yakışır. Milletin gönlüne girmedin ama Suriye rejiminin gönlüne girdin" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ VE HÜKÜMETİ BÖYLE BİR OPERASYON İÇİN KİMSEDEN İZİN DE İSTEMEZ DESTEK DE ALMAZ"

Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti böyle bir operasyon için ulusal çıkarı gerektiğinde atacağı herhangi bir adım için kimseden izin de istemez. Destek de almaz. Sivil kayıpların olmaması için bütün taraflara bildirimlerde bulunduk" dedi.

"AK PARTİ'YE 6223 MÜRACAAT YAPILDI"

Davutoğlu, "6223 müracaat yapıldı Ak Parti'ye. 1040'ı kadın aday adaylarımız olmak üzere. Önümüzdeki hafta sonu temayüller yapılacak. 6-15 Mart'ta mülakatlar başlayacak. 16 Mart - 22 Mart'ta komisyon toplantıları gerçekleşecek. 23 Mart'ta üst kurul toplanacak. 7 Nisan'da aday listesi, 24 Nisan'da YSK aday listelerini tamamlayacak" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: Bahçeli TSK'nın Tüm Mensuplarına Hakaret Etmiştir, Özür Dilemelidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Zaza : Sen önce korkaklığınızdan dolayı millerden özür dile 0 0 Yanıtla
  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 51. MAG toplantısı, bölgesel güvenlik işbirliği ve silah kontrolü konularında Güneydoğu Avrupa ülkelerine eğitim desteği sağlamayı hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler
    21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanları eleştirerek, Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarını hem de bölge halkını tehlikeye attığını söyledi.


Advertisement