Başbakan: Rusya ve İran'ın Etkinliğinden Suriyeli Subaylar Rahatsız - Son Dakika
Güncel

Başbakan: Rusya ve İran'ın Etkinliğinden Suriyeli Subaylar Rahatsız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ve Rusya'nın Suriye'deki savaşa müdahil olmasından Suriyeli subayların rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

07.10.2015 21:12  Güncelleme: 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı Star TV yayınında gündeme dair konuları değerlendirdi. Davutoğlu, İran ve Rusya'nın Suriye'deki savaşta etkin rol almasının Suriyeli subaylar arasında rahatsızlık yarattığı söyledi.

"RUSYA BÜYÜK BİR YANLIŞ İÇİNDEDİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Suriye krizi maalesef uluslarası toplumun duyarsızlığıyla derinleşen ve artık bir ülkenin iç meselesi olmaktan çıkan bir soruna dönüştü. Esad rejimi kendi halkına yüzyılın en büyük kıyımını uyguladı. Rusya'nın aldığı karar bir başka aşamaya geçirdi. Koalisyon güçlerinin bütün operasyonları terör örgütüne karşıydı. Rusya, son müdahalesiyle özellikle sınırlarımız da ihlal ederek böyle bir Suriye içinde olan bir krizi Türkiye'yi de içine alacak şekilde tırmandırarak büyük bir yanlış içindedir.

"BU MÜSAMAHA GÖSTERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Bunu kabul etmemiz, müsamaha göstermemiz mümkün değil. Ulusal güvenliğimize saygı gösterilmesini bekleriz. Bizim uluslararası hava sahamızı kimse ihlal edemez. Türkiye'nin angajman kuralları bellidir. İzah etmek durumunda olan hava sahasını ihlal eden taraftır.

"SURİYELİ SUBAYLAR MEVCUT DURUMDAN RAHATSIZ"

Suriye sorunu değil, bölgesel ve küresel bir sorun haline geliyor. Hukuk ihlalleri devam ederse ne olacağını kestirmek çok güç. Diplomatik temaslarımız sürüyor, bir savaşın parçası olmak istemeyiz. Suriye'de bir üssü Ruslar almış, bir üssü İranlılar almış. Suriyeli subaylarda bu durumdan rahatsız.

"SURİYE'DEN KAÇANLAR ESAD'LI GEÇİŞİ KABUL EDER Mİ?"

Esad'lı bir geçişi biz kabul etsek Suriyeli vatandaşlar kabul eder mi. Suriyeliler buna inanır mı. Esad orada otururken Türkiye'ye gelen 2 milyon Suriyeli ülkesine döner mi? Evini yıkan kişi hala orada oturuyor, döner mi?

"TERÖR ÖRGÜTÜ DEMOKRATİK HAYATA ALIŞKIN DEĞİL"

Bu örgüt demokratik hayata alışkın bir örgüt değil. Demokratik bir ortamda mücadeleye etmeye hazır değil. Ben varsam orada başka kimse olmayacak diyor. Biz çözüm süreciyle halkımızı istismar etmesine engel olmaya çalıştık ve ciddi mesafelerde aldık. Halkımız artık bunların çağrılarına kulak asıpta 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi sokağa çıkma olayları başarısız oluyor.

"1300 TL'YE TARAFLARI İKNA ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Bazı Avrupa ülkelerinde asgari ücret bizimkinden az. Asgari ücreti çok fazla yükselttiğin zaman bazı yatırımlar daha düşük ücretli ülkelere kayar. İşsizlik sorunu ortaya çıkabilir. Biz 1300 TL'ye tarafları ikna etmeye çalışacağız. Bu fermanla olan bir şey değil. Bu kendi başına alınmaz, piyasa ekonomisinde kendi kuralları içinde karar alınır.

"PARALEL YAPI YARGIYA EGEMEN OLMAYA ÇALIŞTI"

Türkiye'de ya darbe yargıları oldu ya da bazı kesimler yargı sistemini kendi içinde bir kapalı sistem olarak görüp ele geçirmeye çalıştılar 28 Şubat yargısında olduğu gibi.

Biz bunlar olmasın diye 2010 referandumunda yargıya yaydık işleyişi. Yargı içine kapanınca otoriteye tabi oluyor. Bu kez de liste rekabetlerine dönüşünce paralel yapı, yargıya egemen olmaya çalıştı. Yargı, kimsenin olamaz."

Başbakan: Rusya ve İran\'ın Etkinliğinden Suriyeli Subaylar Rahatsız

Son Dakika Güncel Başbakan: Rusya ve İran'ın Etkinliğinden Suriyeli Subaylar Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (58)

  • ADANALIYAK: ERBAA:....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 3 28 Yanıtla JamaL Dersim: Ufalda gel gerdanıma kolye ol... 4 0
  • vatanini seven : helal sana akp va tan hainler ne gecit yok 5 23 Yanıtla
  • hazal: Bu iyice sasirmis ne konusacagini bilmiyor bi o pis siritmasiyla konusmuyomu tam igrenc oluyor 24 3 Yanıtla
  • JamaL Dersim: PUTİN işit sürüsünü bitirecek. Desteğiniz ve pis oyunlarınız ortaya cıkacak diye paçanız tutuştu biliyoruz... 20 5 Yanıtla
  • kral: ey davutoğlu sen deyilmiydin suryeye silah ve para gütürdün surye bölünsün diye yardım etmedınmi şamda namaz kılacam demedınmı bir ülkeye fasat düşürmek şeytanın ta kendısıdır şimdi kalkmiş suryedeki subaylar tedirgin diyorsun utanma yokmu senden allah korkususda mi yok sende 25 0 Yanıtla
  • can: yalan söylüyor yine 23 1 Yanıtla
  • Türkiye: oylar ak partiye haydi Bismillah 0 23 Yanıtla
  • davidoglu: çok komik bir tesbit. eğer suriyeli subaylar rahatsız olsaydı esad orada duramazdı. anlarada birileti rahatsız bu durumdan 17 4 Yanıtla
  • OYLAR BARISA OYLAR HDP YE: HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP KAHROLSUN ISIDCI AKP CETELERI YASASIN BARIS BARIS BSRIS BARIS BARIS YASASIN BARIS YASASIN HDP OYLAR HDP YE YANI BARISA 14 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada
    10:03 Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir motosikletli, arkadaşıyla konuşurken elini gaz pedalında unutunca motosikletiyle bir dükkana daldı. Olay, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor
    10:01 Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor

    Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki İsmail Tamer'den 3 gündür haber alınamıyor. Tamer'in son olarak Suriye uyruklu bir gençle gezerken görüldüğü belirtilirken, her ikisine de ulaşılamadığı bildirildi. Ailesi ve arkadaşları sosyal medyadan yardım çağrısı yaparken, polis olayla ilgili tahkikatını sürdürüyor.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    10:01 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 yükselişle 9.125,29 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 45,32 puan ve yüzde 0,50 değer kazanarak 9.125,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,19 ile iletişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi
    10:00 Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi

    Burhaniye ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı sabit ve hareketli uygulamalarda aranan 9 kişi yakalandı. Uygulamalarda ayrıca 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermide ele geçirildi.

  • Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak
    10:00 Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde toplam 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak. Erzincan Merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak. Erzincan'ın diğer ilçelerinde ise toplamda 28 sandıkta 28 bin 175 seçmen oy kullanacak.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi
    10:00 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.

  • Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi
    09:59 Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi

    Çerkeş ilçesinde düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen programda dua edildi ve ilahiler söylendi. Çerkeş Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı, konuşmasında birlikte oruç açmanın mutluluğunu dile getirdi ve hizmet süreleri boyunca verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve vatandaşlar katıldı.


Advertisement