Cüneyt Çakır ve Yardımcıları Başbakanı Ziyaret Etti - Son Dakika
Spor

Cüneyt Çakır ve Yardımcıları Başbakanı Ziyaret Etti

Cüneyt Çakır ve Yardımcıları Başbakanı Ziyaret Etti

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupasında Yarı Final maçı yöneterek göğsümüzü kabartan Cüneyt Çakır ve yardımcıları Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti.

22.07.2014 13:40  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Yarı Final maçı yöneterek göğsümüzü kabartan ve Türkiye'nin adına tüm dünyaya duyuran Cüneyt Çakır ve yardımcıları Tarın Ongun ile Bahattin Duran'ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kabul etti. Hem de bu cumhurbaşkanlığı seçimleri yoğunluğunda tam bir saat görüşerek onları onurlandırdı. Ancak bu onurlandırmanın sadece sırt okşama ve güzel sözlerin ötesinde olması gerektiği yönünde kamuoyunda bir beklenti oluştu. Bu beklentinin de Türkiye'nin tanıtımına en büyük katkıyı verdikleri için para ödülü olması gerektiği yönünde görüş birliği oluştu. Bundan sonrası ise artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararına kalmış bir durum olacağı ancak başbakanın bu duruma kayıtsız kalmayacağı ve ödül için talimat vereceği de vurgulandı.

TSYD GENEL BAKANI NACİ ARKAN, "DEVLET OLARAK BİR JEST YAPILMALI"

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan ise İHA'ya yaptığı açıklamada, "Cüneyt Çakır ülkemizi hem de en iyi şekilde Dünya Kupası'nda Brezilya'da temsi etmiştir. Cüneyt'in maddi bir beklentisi yok. Ama yok diye de es geçilmemeli… Devlet olarak, hükümet olarak bir jest yapıp ödüllendirmek lazım… Cüneyt'in yönettiği maçı en az 2 milyar insan izledi. Tanıtımsa işte tanıtım.. Bir belediye başkanı çıkıp Cüneyt'in heykelini dikerse şaşırmam" diyerek bu işin ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

ANADOLU AJANSI SPOR MÜDÜRÜ ERSİN ŞİYHAN; "ÖDÜLÜ FAZLASIYLA HAK ETTİLER"

Anadolu Ajansı Spor Müdürü Ersin Şiyhan da yaptığı açıklamada; "Cüneyt Çakır küçümsenmeyecek bir başarıya imza atmıştır. Dünya Kupasında takımız yoktu ama Türkiye'yi temsil eden hakemimiz vardı. Türkiye'nin milyon dolarlarla yapamayacağı tanıtımı Cüneyt Çakır, grup maçlarının haricinde yarı finalde Hollanda, Arjantin maçını yöneterek fazlasını yapmıştır. Hem de sıfır maliyetle. Oradaki adil yönetimiyle de ayrıca takdir görmüştür. Başbakanımız bu gibi durumlar karşısında jestler yapmıştır… Cüneyt Çakır ve yardımcı hakemler Bahattin Duran ile Tarık Ongun içinde gereken talimat bile vermiş olabilir" diyerek başbakanın duyarsız kalmayacağını ifade etti.

SPOR YAZARI AHMET ÇAKIR

Spor Yazarı Ahmet Çakır ise yaptığı açıklamada; " Cüneyt çakır ülkemizi en güzel şekilde tanıtmıştır. Bunda hem fikiriz. Ancak yönetmelikte böyle bir durum yok. Buradan şu anlaşılıyor. Yönetmeliklerde eksiklikler var. Yönetmelikleri daha kapsamlı bir hale getirmek lazım... Başbakanın Cüneyt Çakır ve ekibini kabulünde belki de gündeme gelmiş olabilir… Ödüllendirmek için talimat bile vermiş olabilir. Başbakan sürpriz yapmayı sever. Ben umutluyum. Bir kaynak bulunur yetir ki; vermek için dövmeye basılmış olsun" diyerek ekibi ödüllendirmek gerektiğin ifade etti.

BUGÜN DE CÜNEYT ÇAKIR ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITTI

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır, yardımcı hakemleri Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte kupanın hakemleri arasına seçilmiştir. Cüneyt Çakır, grup aşamalarında yönettiği Brezilya - Meksika ve Cezayir - Rusya maçlarıyla 1974 FIFA Dünya Kupası'nda maç yöneten Doğan Babacan'dan sonra bir Dünya Kupası'nda maç yöneten ikinci Türk hakemi olmuştur. 9 Temmuz 2014'te oynanan Hollanda - Arjantin yarı final müsabakasını yönetti. Son maç sadece 2 miyar insanın izlediği açıklandı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yönettiği çeyrek final ve yarı final maçlarından bahsetmeye gerek yok. En az 5 yarı final maçı var. Şimdi Cüneyt çakır'ın Ülke tanıtımına katkı sağlayıp sağlamadığı konusunda henüz bir ses yok. Acaba Cüneyt Çakır kadar kaş kişi ülke tanıtıma katkı sağlamıştı. Umarım bu kez bir plaket ve teşekkür belgesiyle bu emeğe saygısızlık yapılmaz. Bu hakem arkadaşımız iki aydır evinden ve işinden ayrı kalması da ayrıca işin cabası…

GALATASARAYLI FUTBOLCULARA VE KULÜBE VERİLMİŞTİ

17 Mayıs 2000 yılında Galatasaray UEFA Kupasını kazanmıştı. Yıl 2001, Türkiye'de kriz zirvede… Parasızlıktan büyük şirketler zorda… Galatasaray'da durum farklı değildi … Kapıya kilit vurma durumuna gelen Galatasaray Devlet Babanın kapısını çalıyor... UEFA'daki başarının karşılığında ülke tanıtıma katkı sağladıkları için ekonomik destek talep ediyor. Dönem ittifak dönemi… Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli bu talebe UEFA Kupasını getirmiş bir kulüp olduğu için sıcak bakıyorlar… Galatasaray'a bir fondan 5,5 milyon dolar aktarılmasını onaylıyorlar. Bakanlar Kurulu da bu kararın altını imzalıyor. Ancak tüm fonlar o tarihte paramız IMF'in kontrolünde olduğu için hükümet onaylı bu karar hayata bir türlü geçirilemiyor. Galatasaray Başkanı Faruk Süren ile Başkan Yardımcısı Mehmet Cansun, Mesut Yılmaz ile yaptıkları görüşme sonunda işin IMF'in Türkiye Masası Şefi İtalyan Carlo Cotarelli'de bittiğini öğreniyorlar.

ÖDEMEYİ FAKİR FUKARA FONU'NDAN YAPTILAR

Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cansun, bir akşam çat kapı IMF temsilcisi Cotarelli'nin Ankara'daki evine gidiyor. Ne izni vardı ne de randevusu. Üstelik kendisi içinde bir şey istemiyordu. . Kapıyı çalıyor. Kapıyı Cotarelli açıyor… Cansun kendini tanıtırken, size tanıyorum deyip içeri alıyor. Cansun, çantadaki dosyayı verip durumu anlatıyor… Bir de üzeri pırlanta parçalarıyla süslü Galatasaray rozeti hediye ediyor. Cotarelli yazıyı imzalıyor ve ertesi gün de para hesaba yatıyor. Bu para ise Tanıtma Fonu'nda para kalmadığı için ödemeyi Fak Fuk Fon'dan yapıyorlar.

TURİZM TANITMA FONU KİMLERE ÖDÜL VERİYOR: Ülkemizin tarihinin, dilinin, kültür ve sanatının, turistik değerleri ile doğal güzelliklerinin tanıtımına yönelik projeler Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu'na sunulabilmektedir. Bu doğrultuda, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağı değerlendirilen ve desteklenmesi uygun görülen projelere, mali kaynak sağlanmakta, bu projelerin uygulamaları ve sonuçları izlenmektedir. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Cüneyt Çakır ve Yardımcıları Başbakanı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement