Kadir Topbaş Başakşehir'de Okul Açılışı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kadir Topbaş Başakşehir'de Okul Açılışı Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir'de İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu'nun açılışını yaptı.

23.12.2013 19:24  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, amaçlarının dünyayla rekabet eden ve dünyanın gıpta ile baktığı bir İstanbul'u oluşturmak olduğunu belirterek, "Dünyanın birçok yerindeki insanlar, bizi model olarak görüyor ve nasıl başardığımızı soruyor ama bizde maalesef hala gerçekleri göremeyen insanlar var" dedi.

Başakşehir Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu açılış töreninde konuşan Topbaş, AK Parti iktidarının ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin eğitime büyük önem verdiğini söyledi.

Eğitimin insanları geleceğe hazırladığını ve bireyler arası ilişkiyi geliştiren önemli bir unsur olduğunu kaydeden Topbaş, "Selçuklular ve Osmanlılar eğitim kurumlarını, külliyeleri kurarlardı. Daha sonra şehir bunun çevresinde gelişirdi. Ancak yakın tarihimizde, bu durum ihmal edildi. Şehirlerde oturmak ve çalışmak alanları dışındaki diğer yaşam alanları düşünülmedi. Bu toplumumuzda büyük hasarlara yol açtı. Bu hasarları ortadan kaldırmak için büyük bedeller ödeyerek çalışıyoruz. Hükümetimiz, derslik sayısını, cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar olandan kat kat fazla yapmak kaydıyla, gençlerimizi yetiştirmeye başladı" diye konuştu.

Topbaş, eğitim alanında dünyada önemli bir rekabet yaşandığını ve çocukların bu rekabet doğrultusunda yetiştirilmesini gerektiğine dikkati çekti.

İstanbul'un dünyanın merkezi olduğunu vurgulayan Topbaş, şöyle devam etti:

"İstanbul dünyanın gıpta ile baktığı bir şehir. Avrupa'daki 13 ülkeden büyük bir şehir. 14 milyonu aşkın nüfusu ve ekonomisiyle, İstanbul dünyanın iktisadi başkentidir. Bu kentteki her sorunu çözmek adına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Başbakanımızın başlattığı yerel yönetim anlayışını sürdürmekteyiz. Yaptığımız yatımlar toplamı 60 milyarı buldu. Bu yatırımların 33 milyarını ilçe belediyelerinin bulunduğu alanlarda yaptık. Sadece Başakşehir'de 2 milyar 733 milyon lira yatırım yaptık."

Topbaş, kaynakları doğru kullandıklarını anlatarak, "Başakşehir kurulurken buraya ilk yerleşenler, burada metroyu hayal edebiliyor muydu? Böyle bir düşünceleri olabilir miydi? Bugün artık metronun geçtiği bir Başakşehir'deyiz. Başakşehir metroyla şehrin her alanına ulaşabilecek. Amacımız dünyayla rekabet eden bir İstanbul oluşturmak. Dünyanın gıpta ile baktığı bir İstanbul'u oluşturmak. Dünyanın birçok yerindeki insanlar, bizi model olarak görüyor ve nasıl başardığımız soruyor ama bizde maalesef halen gerçekleri göremeyen insanlar var. Dünyanın en ileri teknolojisiyle çalışan metrosuna sahip şehir İstanbul'dur. İstanbul, dünyanın akıllı şehirlerinin başında geliyor" diye konuştu.

"Ülkeyi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız"

Topbaş, eğitimin hayattaki herşeyin temeli olduğunu vurgulayarak, bunun için KİPTAŞ aracılığıyla 25 okulu tamamladıklarını, 1 okulun tamamlanmak üzere olduğunu, 3 okulun inşaatının sürdüğünü ve Van'da depremin ardından yaptırdıkları imam hatip lisesinin açılışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son dönemlerde Türkiye'nin istikrarını bozucu, bölgedeki ve dünyadaki etkinliğini azaltıcı bir takım olayların gündeme getirildiğine işaret eden Topbaş, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki halkımızın feraseti, bunların üstesinden gelecektir. Daha çok çalışacağız ve Türkiye'yi daha ileri noktalara taşıyacağız. Ülkeyi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız. Bunlar umduklarını bulamayacaklar. Çok önemli bir eğitim yuvası hizmete alıyoruz. 33 derslikli, 3 laboratuvarı, kapalı spor salonu olan bir okul ortaya çıktı. Fiziki şartları bizim dönemimizdeki okullardan çok farklı."

Velilerin, çocuklarına örnek olması gerektiğini belirten Topbaş, velilerden okula sahip çıkmalarını ve okulu korumalarını istedi.

Karaca: "Son günlerde bazı güller çıktı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da Başkan Topbaş'ın gerek ulaşım, gerek eğitim alanında İstanbul'a önemli hizmetler yaptığını ve Topbaş'ı gelecek dönemde de belediye başkanı olarak görmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin ve İstanbul'un dünya ile yarışır hale geldiğini belirten Karaca, "Son günlerde bazı güller çıktı, Sarıgül, Marıgül. Ancak 30 Mart'ta siz onu mor gül olarak göndereceksiniz. Türkiye'de son dönemde bazı oyunlar oynanıyor. Kim nasıl bir oyun oynuyorsa oynasın, biz bunun üstesinden geleceğiz. Biz millet olarak bunu hak etmiyoruz. Türkiye'nin istikrarından rahatsız olanlar var. Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ise şehit bir polisin adının okula verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm şehitlere rahmet diledi.

Eskiden 15 gün boyunca derse başlamak için kitap beklendiğini ifade eden Kacır, AK Parti hükümetinin eğitimdeki sorunları tek tek çözdüğünü anlattı.

Kacır, kadın milletvekillerinin meclise başörtüsüyle girmesinin ve öğretmenlerin okullarda başörtüsüyle çalışabilmesinin kendisini mutlu ettiğini aktardı.

Konuşmaların ardından beraberindekilerle okulun açılışını yapan Topbaş, okulu gezdi.

Törene Şehit Polis Mustafa Erdoğan'ın babası Ramazan ve annesi Tuğba Erdoğan ile kız kardeşi Şeyma Ertuğrul da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadir Topbaş Başakşehir'de Okul Açılışı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    15:45 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde 122 muhtarla bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Büyükkılıç, muhtarları kırsal bölgelere hizmet ulaştırmada en büyük destekçileri olarak nitelendirdi ve halkın mutluluğu ve huzuru için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı
    15:45 Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı

    Adıyaman'da Yeni Mahalle 3.Çevre Yolu Demokrasi Okulu yakınlarında meydana gelen kazada, Berkay B. idaresindeki motosiklet ile Gülsüm D. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin: Gazze'deki vahşeti kendi seyrine bırakmak ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyecek
    15:44 Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin: Gazze'deki vahşeti kendi seyrine bırakmak ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyecek

    Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, Gazze'deki vahşetin kendi seyrine bırakılmasının ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyeceğini belirtti. Bekin, İsrail'e koşulsuz yardım yapan ABD'nin bu yanlış tutumunun siyonist İsrail'i cesaretlendirdiğini ve bölgenin güvensiz bir konuma sürüklendiğini ifade etti.

  • Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi
    15:44 Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticiler katıldı.

  • CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki iddiaları TBMM'ye taşıdı
    15:44 CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki iddiaları TBMM'ye taşıdı

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda yapılan mülakatlar ve sınav sonuçlarıyla ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Uzun, “Gerek torpil iddiaları, gerek sorulan sorulara dair şaibeler, gerekse seçimin hemen ertesi günü açıklanan sınav sonuçlarına dair iddialar maalesef başta bu sınava giren Adalet Bakanlığı personelleri olmak üzere toplumun tümünün içine sinmemiştir. Bakanlık yapılan mülakatı iptal etmeli ve yazılı sınav sonuçlarına göre liyakati önceleyerek görevde yükselmeye hak kazananların hakkını teslim etmelidir” dedi.

  • Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi
    15:44 Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi

    Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) öncülüğünde düzenlenen Turizm Çalıştayı'na sektör temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Ordu'nun turizm potansiyeli, sorunlar ve çözüm önerileri, turizm lokasyonları, mekansal planlama ve pazarlama konuları ele alındı. OTSO Başkanı Karlıbel, çalıştayın amacının Ordu'nun turizm pastasından pay almasını sağlamak olduğunu belirtti.

  • Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti
    15:44 Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti

    Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Konuralp bölgesi Orhangazi Mahallesinde meydana gelen ev yangınına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alınmasını sağladı. Yangında evde maddi hasar meydana geldi.

  • Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya geldi
    15:43 Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya geldi

    Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya gelerek yeni görevlerinde başarı diledi. Vali Tanrısever, İl Genel Meclislerinin önemine vurgu yaparak, Gümüşhane'nin gelişimine katkı sağlamak için yapılacak hamlelerin öncelikli olduğunu belirtti.


Advertisement