Barzani: İlk Kez Kürtler İçin Ağlayan Bir Yabancı Görmüştüm - Son Dakika
Dünya

Barzani: İlk Kez Kürtler İçin Ağlayan Bir Yabancı Görmüştüm

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, Eski Fransa Cumhurbaşkanı Mitterand'ın eşi Danielle Miterand'ın anma töreninde "İlk kez Kürtler için ağlayan bir yabancı görmüştüm. O Kürtlerin annesidir." dedi.

23.11.2015 16:58  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın eşi Danielle Mitterand'ı "Kürtler'in Annesi" olarak niteleyerek, "Ona çok şey borçluyuz" dedi.

BARZANİ ANMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

Danielle Mitterand'ın vefatının 4. yıldönümü dolayısıya başkent Erbil'de bir anma etkinliği düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Başkan Barzani, "Bu değerli insanın, gerçekten Kürtler'in annesi gibi hareket eden bir hanımefendinin anılması için düzenlenen bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"O ANA KADAR KÜRTLER İÇİN AĞLAYAN BİR YABANCI GÖRMEMİŞTİM"

Başkan Barzani 1989'da Fransa'ya düzenlediği ziyareti ve Madam Mitterand'la görüşmesini şu sözlerle anlattı:

"Madam Mitterand'la görüştüğümde çok şaşırmıştım. Birkaç gün önce gittiği Türkiye'de kamplarda kalan Kürt halkının durumunu görmüştü. Onlardan bahsederken gözyaşları akıyordu. Benim için çok tuhaf bir durumdu. Şaşırmıştım! Çünkü o ana kadar Kürtler için ağlayan bir yabancı görmemiştim. Bu yüzden Kürtler ve Kürdistanlılar olarak Daniella Hanımefendi'ye borçluyuz. Anısı her Kürt'ün gönlünde her zaman yaşayacaktır."

"MITTERAND SİZİN GÖNÜLDAŞINIZ"

Barzani, François Mitterand'la olan bir diyaloğunu ise, "Başkan Mitterand'a sormuştum: 'Sayın Başkan, Kürdistan'a döndüğümde halka ne söyleyeyim?' O da, "Onlara de ki François Mitterand sizin gönüldaşınız ve her zaman destekçinizdir' demişti" şeklinde aktardı.

"FRANSA CUMHURBAŞKANI ÇOK KRİTİK DÖNEMDE ERBİL'E GELDİ"

Kürt - Fransız ilişkilerinin eskiye dayandığını belirten Başkan Barzani, şunları söyledi:

"Fransa'yı her zaman milletimiz için dost ve destek olarak gördük. Hatırlarsınız, Kürdistan geçtiğimiz yıl vahşi IŞİD teröristlerinin saldırılarına maruz kaldığında Fransa Cumhurbaşkanı çok kritik bir dönemde Erbil'e geldi. Bu Kürdistan için büyük bir destekti.

Şimdi de Fransa'nın teröristlerle mücadele ettiğini görüyoruz. Buradan Paris'te yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için Fransa halkına ve Cumhurbaşkanı'na başsağlığı diliyorum."

Barzani, tüm dünyanın aynı cephede olması gerektiğini belirterek, "Terörizmin ve teröristlerin hiçbir yerde geleceği yok" dedi.

(Kaynak: Rudaw)

Barzani: İlk Kez Kürtler İçin Ağlayan Bir Yabancı Görmüştüm

Son Dakika Dünya Barzani: İlk Kez Kürtler İçin Ağlayan Bir Yabancı Görmüştüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • öz CİZRELİ: kürt halkının Enbüyük önder ve lideri sayın ABDULLAH ÖCALAN 22 32 Yanıtla .....: Onderiniz gorildir goril Kokumus goril 20 3 MEYA FARQİN: Öcalanıda lider olarak kabul ediyorum yinede yorumuna katılmıyorum...en büyük liderimiz MUSTAFA BARZANİDİR...TÜM KÜRDLERİN LİDERİDİR... 6 0 öz CİZRELİ: Sayın A. ÖCALAN esir değildir.nezaman ki pkk devleti sıkıştırsa mit hemen soluğu imralıda alıyor cünkü SAYIN ABDULLAH ÖCALAN devleti yönetiyor.jeton düştümü? 2 1 öz VİZRELİ: O esir degil.devletin başı çünkü pkk yide devletide o yönetiyor.nezaman pkk devleti sıkıştırsa mit hemen soluğu sayın A.ÖCALAN nın yanında alıyor çaktınızmı faşolar:):) 1 0
  • efe: babasida İsrail. yahu hiçmi kendi kanınızı taşımazsınız 29 21 Yanıtla
  • kezili: kürtlerin yurdu olmayan göçebelerdir yurdu olsaydı ne arar iranda ne arar irakta ne arar suriyede türkiyedekiler eski gelmişler onlar aynı değil ama huyları varki her yeri kendilerinin sanıp zapetmeleri var arsızlar kapıdan kovalasan bacadan girerler kişilikleri farklı vazgeçmezler 15 24 Yanıtla
  • turkmen: Buda haber mi simdi midem bulanıyor su herifi görünce 14 23 Yanıtla
  • baran: O bir kürt lideridir ve eşsiz bir Serok tur 31 6 Yanıtla
  • yuksel: slm kurt oglu kurdum ama tek vatan tek bayarak tek devlet o da turkuyemizdir 15 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi
    13:16 Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi

    Amsterdam Belediye Meclisi, kenti oteller için yasak bölge ilan etti ve geceleyen turist sayısını sınırlayacak. Yoğun turist akını nedeniyle kentin tarihi dokusu ve şehir sakinlerinin yaşamı olumsuz etkileniyor. Belediye, zararlı madde salımını azaltmak ve daha yaşanabilir bir şehir yaratmak amacıyla ziyaretçi sayısını azaltmayı hedefliyor. Yeni otel açılışlarına ruhsat verilmeyecek ve kentteki yatak sayısı 20 milyonun üzerine çıkamayacak.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.


Advertisement