Barzani Heyeti Hakkari'de - Son Dakika
Güncel

Barzani Heyeti Hakkari'de

Barzani Heyeti Hakkari\'de

Hakkari'de iki aşiret arasında 1 kişinin ölümü 6 kişinin yaralanması ile sonuçlanan aşiret olayları için Mesut Barzani tarafından gönderilen heyet Hakkari'ye geldi.

24.07.2014 09:03  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de iki aşiret arasında 1 kişinin ölümü 6 kişinin yaralanması ile sonuçlanan aşiret olaylarının yatıştırılması için Mesut Barzani tarafından gönderilen heyet Hakkari'ye geldi.

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki 4 kişilik heyet, Pinyanişi Aşireti Temsilcisi Orhan Pirazbeyoğlu, Slehi Aşireti Temsilcisi Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Uludere Guyi Temsilcisi Mehmet Seven, Bağışlı bölgesinden Tahir Yoldaş ve çevresindeki köylerdeki ileri gelenler ile Çukurca bölgesinin tüm boyları, olaylarda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden evli, 11 çocuk babası Mustafa Er'in akrabası olan HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er'in evinde bir araya geldi.

"ASLA KANIN DÖKÜLMESİNDEN YANA OLMADIK"

Hayatını kaybeden Mustafa Er'in ağabeyi H. Hacı Er, Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki heyete teşekkür ettiklerini söyledi. Er, "Kardeşim olayı yatıştırmaya çalışırken öldürüldü. Biz bütün Pinyanişi aşireti olarak bu mübarek Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nın hatırı, halkın birliği ve beraberliği için, Barzani'nin, Pirazbeyoğlu'nun ve buraya gelenlerin hatırı için elimizde geleni yapacağız. Biz olayın çıktığı günden beri sürekli barıştan ve çözümden yana olduk. Biz kanın akması için asla el uzatmadık. Biz asla kanın dökülmesinden yana olmadık ve olmayacağız da. Biz barıştan kardeşlikten ve bu olayların bir an önce son bulmasından yanayız. Buraya kadar gelen heyet ve tüm aşiret temsilcilerine teşekkür ediyorum. Barışın sağlanmasını burada onlara bırakıyorum. Herkesi de sağduyulu olmaya davet ediyorum" dedi.

"BARZANİ'NİN GÖNDERDİĞİ HEYET BİZİ ONURLANDIRMIŞTIR"

Pinyanişi Aşireti Temsilcisi Orhan Pirazbeyoğlu, "Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin, başsağlığı dilemek ve barışın sağlanması için heyet göndermesi bizi onurlandırmıştır" dedi.

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ise, "Hakkari'de yaşanan olaylar, bir kişinin ölmesi, bazı kişilerin de yaralanması bizi derinden üzmüştür. Buradaki ateşin sönmesi için aracı olmaya geldik. İnşallah bu tür olaylar bu şehirde bir daha yaşanmaz. Sayın Barzani, aileye taziyelerini bildirerek, başka kanın dökülmemesi için bizi buraya gönderdi. Tek istediğimiz, şehirde tekrar huzurun sağlanmasıdır. Ölen Er ailesini başsağlığı diliyoruz, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Bu mübarek Ramazan ayında bu olayların bir an önce son bulmasını ve herkesin işinin başına geçmesini istiyoruz. Biz hepimiz Kürt'üz, bu tür olayların aramızda yaşanmaması gerekir. Bu olaylara aşiret bazında bakılmaması gerekiyor. Kürtler arasında olan olaylar bizi çok üzüyor ve bize de yansıyor. Pinyanişi ağası rahmetli Macit Pirozbeyoğlu'nun oğlu Orhan Pirazbeyoğlu'da kanın durması için elinde gelen çabayı harcıyor. İnşallah başka olaylar olmaz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barzani Heyeti Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • yörük: canınız cehenneme 14 22 Yanıtla kurd: asıl senin canın cehenneme 0 0 mehmet: yorük, türkmen başı ayparslanı ve 20 bine yakın ordusunu bizansın gazabından kürtler kurtarmıştır. türkmenlere anadolunun kapılarını ve yaylalarını kürtler açmıştır ve misafir etmiştir ve var olan kardeşliği dahada pekiştirmişlerdir. malazgirt o zaman ismini almıştır ve kürtçe karşılığı (biz çabuk aldık) demektir. 0 0
  • asım: BARZANİ HEYETİ GELİYOR GİDİYOR, MECLİSTE BİLİYORSUNUZ KONUŞMA YAPTIRTILIYOR. . ANLAYIN ARTIK AMPUL KAFALI ÇAYIR SEVDALILARI, ALIŞTIRA ALIŞTIRA MEŞRULAŞTIRILIYOR. . IŞİD DENİLEN KUKLA ÖRGÜT IRAK'I 3'E BÖLMEK İÇİN BOP'UN OYUNUDUR. GÖREVİ BİTTİĞİNDE TEMİZLENECEKLER. SÖZÜMONA KÜRTLERLE SAVAŞIYOR YALANLARI İLE KÜRDİSTAN KURDURULACAK. DENECEK Kİ BİZ SAVAŞTIK IRAKIN BİR BÖLÜMÜNÜ HAKKIMIZLA ALDIK! ABD ASKERLERİNİ DAVUL ZURNA İLE KARŞILAYAN HAİNLER SENARYOLUK BİR İKİ ÇATIŞMA İLE KÜRDİSTANI KURACAKLAR. BİZİMKİLER DE MECLİSE GETİRİP ALKIŞLATTILAR. ABD AMCALARI BÖYLE İSTEMİŞTİ ÇÜNKÜ. YARIN HER ŞEY İÇİN ÇOK GEÇ OLACAK, O ZAMAN ŞU AN KAVAL DİNLEYİP UYUKLAYANLAR ÇOKTAN EYVAHH DİYECEK AMA FAYDA ETMEYECEK 15 6 Yanıtla
  • bajaga: mesele iki aşiret kavgası değil. hala anlamadınız mı? Barzani heyeti! hakkaride incelemede bulunuyor asayiş mi sağlıyor. bu cürreti nereden buluyorlar acaba? 12 9 Yanıtla
  • Yaşar Alyar: ülkenin düştüğü hale bakın bu nasıl bir ülke anlayamıyorum artık Türkiye sınırları içinde iki aşiret birbirine giriyor ve ortalığı yatıştırmak ve uzlaşı sağlamak Kuzey Iraktaki Kürt yönetimine düşüyor yada düşürülüyor bu nasıl ülke bütünlüğü bu ülke çoktan bölünmüş te haberimiz yok yazık sana AKP yazık sana Tayyip ne diyelim yazık Doğuda Ve Güney Doğuda toprağa düşen binlerce şehidime yazık akan kana Allah sorsun hesabını inşallah. Doğu ve Güneydoğu yu iyi bilen 73/2 Komando. 7 9 Yanıtla
  • R.TOPTAŞ: BARZANİYİ KEŞKE CUMHURBAŞKANI ADAYI YAPSAYDIK. NE İYİ OLURDU. KAVGA GÜRÜLTÜ BİTERDİ. 14 0 Yanıtla
  • mehmet: iki çocuk kavga eder aşiretler bir birine girer. be ne eşekliktir. iki çocuğuda alın karşınıza. mesele nedir. kim haklı kim haksız. bazen bir tavuk, bazen bir köpek, bazen bir kavun, bazen küçük bir ayakabı boyacızsı, kısacası anlayacağınız ceviz kabuğunu doldurmayacak kadar meseleler yüzünden onlarca insan ölüyor. ula kürtler ne zaman kadar hep eski eşek kalacak. alın karşınıza bi güzel kulaklarını çekin nar değnegi ile iyice dövün ve sonrada barıştırın bitsin. kürtlerin en büyük düşmanı bu tür cehaletlerdir. . . artık ailecilik, sülalecilik, aşiretçilik kalmadı hangi devirde yaşıyoruz. hepimiz kardeşiz. 10 3 Yanıtla
  • hakkari: tebrikler çok iyi bir girişim ama devlet nerde hükümet nerde bunu barzani mi yapmalıydı 9 3 Yanıtla calimero: sizlere rahat batıyor. . işinize gelince devlet gelmeyince TC dersiniz. . ALLAH tan kalkıp bunun sorumlusu devlettir demediniz. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

  • Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de
    09:48 Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de

    Kurban Bayramı yaklaşırken, Denizli'de vatandaşlar hayvan yetiştiricilerini ziyaret etmeye başladı. Üreticiler, ekonomik sıkıntılar ve yüksek maliyetlerle karşı karşıya olduklarını dile getiriyor.

  • AK Parti Karabük Milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük Milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.

  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması
    09:34 Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması

    Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Programda çocuklar dans gösterileri sergiledi.

  • Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu
    09:31 Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Zeytinalanı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tuana Akça, Tekirdağ'da düzenlenen Yıldız Kızlar Güreş Türkiye Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak başarılı bir performans sergiledi. Akça'nın başarısı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tebrik edildi.


Advertisement