Barzani'den Peşmergeye: Teröristlere ve İşbirlikçilerine Acımayın - Son Dakika
Güncel

Barzani'den Peşmergeye: Teröristlere ve İşbirlikçilerine Acımayın

Barzani\'den Peşmergeye: Teröristlere ve İşbirlikçilerine Acımayın

Irak Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, IŞİD'e karşı savaşan peşmergelere, "Sivillerin can ve malını koruyun; ancak teröristler ve işbirlikçilerine acımayın." dedi.

23.08.2014 13:00  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, IŞİD örgütüne karşı başta Musul olmak üzere bir çok yerde savaşan peşmergelere yönelik yayınladığı talimatta, "Sivillerin can ve malının koruyun. Sivilleri ve teröristleri birbirinden ayırın. Ancak, teröristler ve işbirlikçilerine ise acımayın" dedi.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü 2 ay önce Musul'u, ardından Türkmen kasabası Telafer'i, Kerkük'ün etrafındaki bir çok yerleşim yerini ve son olarak ta Ezidi Kürtlerinin yoğun olarak yaşadığı Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdi. Bu nedenle Kandil'den takviye olarak gönderilip Şengal dağına yerleşen PKK, Suriye'nin Rojava bölgesinden gönderilen Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Irak Kürdistan Bölgesine bağlı Peşmergelerin IŞİD'e karşı mücadelesi devam ediyor.

İKİ PEŞMERGE KOMUTANINI TUTUKLATMIŞTI

Şengal bölgesini 3 Ağustos'ta ele geçirilen IŞİD'lilere ilk günlerde karşı koymayarak Şengal dağındaki üslenme noktalarını terk eden Peşmerge komutanlarından ikisini tutuklatan Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, savaş cephelerinde bulunan Peşmergele güçlerine yönelik bir talimat yayınladı. IKDP'nin internet sitesinde yeralan habere göre Barzani, Peşmerge Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile 70 ve 80'inci taburlara gönderdiği talimatta, sivil halkın mal ve can güvenliklerini sağlamada özen göstermelerini isteyerek, "Kurtardığınız bölgelerde sivil halk ve teröristlere yardım edenleri birbirinden ayırın" emrini verdi.

TERÖRİSTLERE ACIMAYIN

Barzani'nin talimatında şunlar yer alıyor: "Teröristlere ve onlarla işbirliği içinde olan ve onlara destek verenlere acımayın. Aynı zamanda sivil halkı koruyun ve Kürt halkı ve Peşmergenin onurlu duruşunu onlara gösterin."

EZİDİLERİN KUTSAL MEKANLARI YIKILIYOR

Bu arada Şengal (Sincar) ilçesi ve etrafındaki bir çok köyü elinde bulunduran ve yüzlerce Ezidiyi katleden IŞİD, onların kutsal mekanlarını da yıkıyor. IŞİD'in Şengal ilçesine bağlı Başuk beldesinde Ezidilere ait kutsal olan Şeyh Şems, Şeyh Hasan, Şeyh Bekir, Sasi, Ebu Riş, Hadisi, Sut Hebibi, Mahmud Garip türbelerini ve Ezidilerin 'kubbe' dedikleri ibadet yerlerini patlayıcıyla havaya uçurduğu öğrenildi.

İRAN'DAN DESTEK HAZIRLIĞI

Öte yandan, Irak Kürdistan Bölgesine bağlı Peşmergelerin IŞİD'in elinde bulunan Celawla kasabasına girdikleri ve IŞİD'i geri çekilmeye zorladığı kaydediliyor. Peşmerge ile IŞİD arasında Celawla kasabasındaki çatışmalar halen devam ediyor.

Bu arada, İran'da örgütlü bulunan Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile Kürdistak Emekçi Devrimciler Topluluğu'na mensup 150 kişilik peşmerge gücünün Kerkük cephesine katılmak için yola çıktıkları öğrenildi. İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı olan ve IŞİD'e karşı Mahmur kasabasında savaşan 250 peşmergenin ise Irak Kürdistan Bölge Hükümetinin talebi üzerine savaş cephelerinden şimdilik ihtiyaç olmadığı için geri çekildiği kaydedildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barzani'den Peşmergeye: Teröristlere ve İşbirlikçilerine Acımayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • serok: NERDE BİR KÜRT LE İLGİLİ HABER VARSA HEMEN ÇAKKAL LAR YORUMA GİRER LER ULAN YETER İNSAN OLUN 46 30 Yanıtla
  • krad: yaw bırak ALLAH aşkına acımayınmış onlarla işbirliği yapıyorsun hala utanmadan konuşuyorsun onlara acımayan tek yapı pkk dir suriye ve ırakta canına okuyor hepsinin 9 62 Yanıtla
  • vatandaş: Allah işide karşı dikilen herkese yardımcı olsun. bu şekilde fanaticleşmiş kişilerle uğraşmak kolay iş olmamalı. 29 29 Yanıtla
  • Türk Gençliği: la peşmergesi pkk sı son 2 yıldır mı var :) işid e karşı artist olmuslar. oda abd sayesinde. La ABD ırak a girdiğinde neredeydiler acaba sormak gerek ? az beyin çalıştırın. 27 30 Yanıtla cenk: senin beyin çalıştırmış halin buysa aman kardeş çalıştırma allah için 0 0
  • YASİN: IŞİD BUNLARI DÜZ OVADA AVLAR KEKLİK BUNLAR 12 29 Yanıtla
  • yavuz: pkk hpg öfkesi büyüktür işid köpeklerini yakaladılarmı sabaha kadar iş yaparlar 25 15 Yanıtla
  • sorsdo: İşid destekleyenler işid liler hergün göberiyor bir yandan pkk peşmerge bir yandan abd esad ırak ordusu fare gibi ceheneme gönderuyor onları hadi gidip örgüte katılın desteğe ihtiyacı var :) 14 7 Yanıtla
  • yiyido: abd köpekleri şimdi ne yapacaksınız 3 5 Yanıtla
  • kenan özturk: kurt kardeslerimizin sonuna kadar yanindayiz öldursunler o isid piclerini Allahin kitabinda bile var bir kiyamet alemetidir onlar sahte muslumandirlar siyah bayrak altinda gelecekler sakin onlara inanmayin diye yaziyor. . 7 0 Yanıtla
  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 2 bin 135 araç kontrol edildi. Uygulama sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 1 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, 1 kişinin ehliyeti geri alındı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı
    16:09 Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı

    Kütahya'da akraba ziyareti için gittikleri evde çıkan tartışma sırasında 3 aylık hamile olan karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen Enes Uşak tutuklandı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Olayın ardından çiftin suç kayıtları olduğu ve çocuklarının yetiştirme yurdunda olduğu ortaya çıktı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.


Advertisement